Voordat Sketch bij mij in huis kwam, had ik al het een en ander aan puppy speelgoed in huis gehaald, maar niet alles vind ze even leuk! Dít zijn dus de dingen waar ze wel graag mee speelt.

Zachte knuffeltjes zijn heel geschikt als puppy speelgoed

Het belang van puppy speelgoed, en trouwens van hondenspeelgoed in het algemeen, moet je zeker niet onderschatten. Het is niet alleen leuk om samen met je puppy te spelen, het is ook belangrijk dat je puppy zichzelf leert te vermaken. Je kan immers niet vierentwintig uur per dag thuis zijn. Als je puppy speelgoed in huis hebt waar je puppy graag mee speelt, hoeft hij zich niet te vervelen en is de kans dat hij op ‘slooptocht’ gaat door het huis ook minder groot. Voordat Sketch bij mij kwam, had ik al het een en ander aan puppy speelgoed in huis gehaald, maar niet alles daarvan vind ze even interessant. Ik vertel je met welke dingen ze het liefst speelt. Sketch speelt echt het allerliefst met zachte knuffeltjes. Ik vroeg me trouwens af in hoeverre speciale hondenknuffeltjes nu anders waren dan bijvoorbeeld een gewone babyknuffel. Om het zekere voor het onzekere te nemen, heb ik voordat ze kwam echt speciale honden knuffeltjes gekocht, namelijk een lama en een konijn. Het leuke van die lama is, is dat hij plat is en gevuld met ritselfolie. Dat vind Sketch erg leuk. Dat pluche konijn is een stukje groter en daar heeft ze ook heel wat mee rond gesjouwd maar op een bepaald moment had ze het halsje doorgebeten en kwam alle vulling eruit. Dat begon ze op te eten en toen heb ik deze vervangen voor ‘gewone’ knuffeltjes van Ikea. De lama heeft ze nog steeds en die ziet er nog goed uit. Ook de knuffeltjes van Ikea zijn oerdegelijk en van goede kwaliteit. Als je zelf knuffeltjes voor je puppy gaat kopen, is het vooral heel belangrijk dat ze volledig zacht zijn. Er moeten bijvoorbeeld geen oogjes in de vorm van kraaltjes op zitten, want die bijt je puppy er zo af.

Een Kong is handig en leuk puppy speelgoed

De Kong is handig en leuk puppy speelgoed waar Sketch zich ook graag mee vermaakt, al is het maar voor even. Puppy’s, maar ook volwassen honden, vinden het erg fijn om ergens op te kauwen. Dat is niet alleen heel goed voor hun tanden en tandvlees, het kan ook helpen om eventueel pijn en ongemak bij het wisselen van de tandjes te verminderen. Een Kong is gemaakt van een zacht en flexibel rubber en je kan er snackjes in ‘verstoppen’. Hiermee zou je je puppy dus even zoet moeten kunnen houden, maar Sketch had het eigenlijk al in twee seconden door en ik had nog geen tijd om met mijn ogen te knipperen of de snackjes waren er al uit. Door het formaat van de snackjes wat groter te maken, is het lastiger voor haar om de snackjes er uit te krijgen (omdat ze er dan niet zomaar uitvallen) en dan is ze er wel wat langer druk mee. Ik geef haar ook vaak een gevulde Kong als ik even de deur uit ga.

Ander puppy speelgoed wat Sketch niet interessant vind

Zoals ik al zei, Sketch is vooral fan van zachte knuffeltjes. Andere ‘zachte’ dingen vind ze trouwens ook super leuk. Zo rent ze graag met mij naar de wasmachine als ik daar was in ga stoppen of uit ga halen en als er dan eens een sok uitvalt kan ze zich daar ook prima mee vermaken. Dit zijn dan ook gewoon dingen waar ik haar lekker mee laat spelen. Ik heb ook kleine tennisballetjes voor haar, speciaal voor hondjes, maar het enige moment dat die plotseling ergens anders op de vloer liggen, is als ze er per ongeluk tegen aan loopt. Ik heb ook andere kauwspeeltjes voor haar, maar ook die laat ze links liggen. Soms haal ik dit puppy speelgoed even weg om het vervolgens een paar dagen later weer terug te leggen in de hoop dat ze het dan opmerkt, maar ook dat werkt niet. Ze vind er blijkbaar gewoon niets aan. Sketch is super aanhankelijk en ze vind het ook heel erg leuk om met mij te spelen. Vaak gaat ze dan op haar rug liggen en met haar pootjes door de lucht zwaaien. Spelletjes zoals een high five geven en een soort kiekeboe waar ze steeds naar mijn handen springt vind ze ook helemaal geweldig. Ik heb veel met haar geoefend met los lopen, dus nu speelt ze ook steeds meer in de buitenlucht. Wat ze bijvoorbeeld heel erg leuk vind is over dingen heen springen. Er is hier een vrij groot hondenpark in de buurt waar allemaal boomstammen op het gras liggen en daar springt ze graag overheen. Krijg je een puppy in huis, dan zou ik adviseren om niet direct te veel puppy speelgoed in huis te nemen. Kijk eerst maar eens wat je puppy leuk vind en dan kun je altijd nog uitbreiden.

WAAR SPEELT JOUW HUISDIER GRAAG MEE?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

10 Comments

 1. Wat een leuke foto’s van Sketch. Toen wij onze kat nog hadden was ie gek op een speelgoedmuis en dozen. Daar kroop hij altijd in en kon daar dan ook uren blijven.

 2. Wat grappig zo’n kong, heb het ff opgezocht om te zien wat het nou was hihi. Wij hebben dus een hamster en zij is dol op een borsteltje dat honden normaal gesproken eten 😂. Die sleept ze haar hele hok door en knabbelt ze in een week of 2 helemaal op. Ook ligt ze er net als een hondje (met haar pootjes overheen) op te kluiven. Echt super schattig om te zien.

  1. Christiana says:

   Haha, wat schattig! Ik kan me echt helemaal voorstellen hoe dat er uit ziet, want Sketch klemt namelijk haar kauwstokje ook heel vaak tussen haar voorpootjes als ze er aan ligt te knabbelen, en daar kan ze dan echt heel lang druk mee zijn;-)

 3. Je moet inderdaad speeltjes uitproberen, wat de een leuk vindt vindt de ander weer niks. Zo ook met mijn katten. die zijn wel een verhaal apart. Je koopt soms de meest leuke speeltjes (denk je, het uiterlijk van een speeltje is meer voor de baas gemaakt) en ze kijken er niet naar om. Een lege doos, een uitgedroogde stengel/blad van een plant vinden ze super spannend! Op Pinterest vind je ook vaak leuke ideeën voor DIY speeltjes die soms verbazingwekkend simpel te maken zijn!

  1. Christiana says:

   Helemaal waar! Sketch wordt helemaal gek als er een sok uit de wasmand valt bijvoorbeeld! En valt ‘ie er niet per ongeluk uit, dan klimt ze er wel in om er zelf een (of een paar….) te pakken;-) Ze rent ook altijd met me mee naar de wasmachine, als ze er in kon klimmen, had ze het gedaan!

 4. Die foto’s! Om verliefd op te worden! En wat moet het schattig zijn om Sketch met van die speeltjes en knuffeltjes in de weer te zien. Het is ook zo’n dropje <3

  1. Christiana says:

   Haha, ja, het is zo lief! Ze heeft nu van die beertjes van Ikea die ongeveer even groot zijn als zij. Soms probeert ze met die beer het trapje bij de bank op te klimmen en heel soms lukt dat haar ook, dat is echt mega aandoenlijk om te zien;-) En we hebben natuurlijk die hondencamera waar ik laatst al over schreef, zodat we kunnen kijken hoe het met haar gaat als we weg zijn, en we zien vaak dat ze echt op haar knuffeltjes ligt als wij er niet zijn, soms helemaal en soms alleen met haar hoofdje. Dat doet ze dus niet als wij gewoon thuis zijn.

 5. ah wat heerlijk om die foto’s te zien haha, echt een dotje! Goed dat je zo’n artikel hebt geschreven, wij moeten afwachten of mijn zus allergisch is voor een maltipoo anders houdt het voor ons sowieso al op want mijn zus moet drie dagen oppassen (als zij er zelf ook èèn neemt).

 6. Fijn artikel! Ik kende de Kong nog helemaal niet!

 7. Ik heb zelf geen hond, maar mijn cavia is helemaal fan van wilgentakken. Die haal je gewoon uit de natuur, want de varianten uit de winkel vindt hij niks aan… 😅

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.