Er zijn zo van die woonaccessoires die je overal in huis kunt gebruiken, dit zijn mijn favorieten om eindeloos mee te stylen.

Beware

Dienbladen zijn mijn favoriete woonaccessoires

Er zijn natuurlijk eindeloos veel woonaccessoires waarmee je een interieur kunt afstylen, maar ik heb zelf dus vooral iets met dienbladen. In online shops kijk ik vrijwel altijd het eerst bij de dienbladen. De reden dat ik stylen met dienbladen vooral zo leuk vind, is omdat je hiermee snel een mooie eenheid creëert. Stel je allemaal losse spulletjes op bijvoorbeeld een salontafel, je keukenblad of een open kast voor. Niet zelden zien al die losse spulletjes er dan een beetje verloren uit. Groepeer je ze echter op een dienblad, dan vormen ze samen toch al gauw een eenheid. Ik heb dan ook overal in huis dienbladen staan. Dienbladen zijn er trouwens ook al met heel kleine afmetingen, zo kun je ze ook kwijt op plekken waar je maar weinig ruimte hebt, zoals een toiletombouw of een smalle wandplank.

Boeken en kaarsen zijn leuke woonaccessoires om mee te stylen

Ook boeken vind ik altijd heel leuke stylingobjecten, en dan natuurlijk vooral interieur gerelateerde boeken. In de eerste plaats zijn ze natuurlijk gewoon al super leuk om er inspiratie uit op te doen. Verder kun je er dus ook mee stylen op allerlei verschillende manieren. Zo kun je met een (groot) boek eigenlijk hetzelfde effect creëren als met een dienblad. Je kan zo’n boek dus als ondergrond gebruiken. Stapelen is leuk, net als ze naast elkaar neerzetten. Ik vind het altijd leuk om boeken bij elkaar te zoeken die enigszins in een bepaald kleurenpalet vallen. Ik heb nog een tip voor het online kopen van interieurboeken; bij Amazon zijn ze namelijk vaak een stuk goedkoper dan via Bol.com. Je moet soms alleen rekening houden met een wat langere levertijd. Verder zijn kaarsen ook altijd leuke stylingobjecten. Ideaal omdat je kaarsen natuurlijk in alle prijsklassen hebt. Qua geurkaarsen vind ik de verpakkingen van Jo Malone en Diptyque altijd erg mooi. Het leuke is dat je de verpakking prima kunt recyclen zodra de kaars opgebrand is. Je zet ze bijvoorbeeld in de badkamer voor make-up, elastiekjes of make-up kwasten, op je bureau voor pennen, op je nachtkastje voor sieraden of op je salontafel voor een waxinelichtje of met een klein plantje erin. Juist omdat kaarsen er in alle mogelijke kleuren, vormen en formaten zijn, zijn ze ook zo leuk om een interieur mee te stylen. Een styling wordt al gauw interessant wanneer je werkt met items die verschillend van hoogte, formaat en kleur zijn. Zet dus bijvoorbeeld een groepje kaarsen neer die onderling verschillen qua vorm. Combineer dus stompkaarsen met dinerkaarsen of zet er wat gedraaide kaarsen bij, die je tegenwoordig zo veel ziet. Door kaarsen in kleuren te kiezen die matchen met je andere woonaccessoires, krijg je een heel leuk geheel.

Iets ‘groens’

Planten tot slot mogen natuurlijk absoluut niet ontbreken in mijn lijstje met favoriete woonaccessoires om mee te stylen in een interieur. Soms kun je wel eens het gevoel hebben dat je iets ‘mist’ bij een styling. In de meeste gevallen los je dat op door iets ‘groens’ toe te voegen. Hierdoor gaat een styling vaak letterlijk meer leven. En iets groens kan natuurlijk alles zijn. Een plant of een bosje bloemen ligt het meest voor de hand, maar het kunnen ook enkele lossen bloemen verdeeld over losse vaasjes zijn, een bosje droogbloemen of olijftakjes of eucalyptus. Weinig ruimte? Dan kunnen hangplanten erg leuk zijn. Heb je meerdere planten die ongeveer gelijk in hoogte zijn? Dan kun je er voor kiezen om een plantenstandaard te gebruiken. De wat hogere plantenstandaards zijn ook leuk om planten die bijvoorbeeld te groot voor een kast zijn, maar eigenlijk te laag voor op de grond, tóch op de grond te zetten!

WAT ZIJN JOUW FAVORIETE WOONACCESSOIRES OM MEE TE STYLEN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

6 Comments

  1. Boeken en kaarsen. Ik bewaar de verpakkingen ook altijd. Boeken liggen er bij mij overal, heel mooie stylingobjecten.

  2. Ik ben helemaal team planten! En ik heb ook veeeeel boeken in huis, maar die style ik dan weer niet, haha. Ben wel voor de babykamer van plan om een aantal boeken te gaan showcasen en zo als decoratie te gebruiken. Kaarsen heb ik niet eens in huis trouwens, haha.

    1. Christiana says:

      Hier ook team planten, ik kan me er nu ook echt helemaal niks meer bij voorstellen dat ik jaren geleden dus gewoon geen enkele plant in huis had!

  3. Sowieso planten en kaarsen! Die kunnen zo snel zoveel sfeer geven in een ruimte. En de laatste tijd houd ik mijn planten levend. Dat werkt ook wel prettig 😂

  4. Ooeh wat een leuk artikel! Planten en boeken kan je inderdaad echt overal kwijt. Ik vind vintage camera’s daarnaast ook geweldige items om mee te spelen.

  5. Heel leuk en inspirerend artikel. Ik denk dat het hier ook vooral planten, kaarsen en in een enkele kamer ook boeken zijn. Gave planten heb jij trouwens staan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.