Dit is hem dan, mijn geweldig mooie wit marmerlook badkamer van krap twee vierkante meter. En ik laat je ook de (heel erge!) before foto zien.

Beware

Poppenbadkamertje

Dit is hem dan; mijn poppenbadkamertje van nog geen 2m²! En oh, wat ben ik er blij mee. Ik kan soms nog steeds niet helemaal geloven dat dit mijn badkamer is. Ik ging begin februari naar het appartement kijken en de volgende dag deed ik een bod. Op Valentijnsdag kreeg ik het meest bijzondere valentijnscadeau ooit, namelijk een telefoontje van de makelaar dat mijn bod geaccepteerd was. Nog geen drie weken later was de financiering rond en toen kon ‘het grote plannen’ beginnen. Ik had toen weer een afspraak gemaakt met de toenmalige eigenaars van het appartement om het appartement nog een keer rustig te bekijken en om vast het een en ander op te meten en ik weet nog dat ik toen nog best even schrok van de badkamer. Want hij was wel écht héél klein. De badkamer make-over is echter nu een feit en ik vertel je er alles over.

De indeling van mijn wit marmerlook badkamer

De badkamer is om precies te zijn 1.03 meter breed en 1.75 meter diep. Echt bizar klein, en deze ruimte staat dan ook in een behoorlijk schril contrast met de keuken die bijna negen vierkante meter is. Aan de indeling kon ik eigenlijk niets veranderen. Ik zat natuurlijk gebonden aan een budget, maar ook omdat de ruimte zo klein is, viel er in feite ook vrijwel niets aan de indeling te veranderen. Er zou letterlijk ruimte zijn voor een wastafel met een wastafelkraan, een douchewand en een douchekraan.

wit marmer look badkamer gouden kraan

De wastafel

De wastafel was de aller-eerste grote aankoop voor mijn nieuwe appartement. Ik vond de badkamer in mijn oude huis prachtig, maar ik had sindsdien zo ontzettend veel mooie andere wastafels gezien dat ik zeker wist dat ik in mijn nieuwe huis iets totaal anders wilde. Ik ben nu voor een wastafelzuil gegaan. Ik had ooit zoiets op een plaatje gezien en sindsdien altijd gedacht dat ik ooit zelf zoiets zou willen. Mijn oorspronkelijke idee was om er een ‘muurtje’ achter te laten bouwen, waarop ik dan crèmes en dat soort dingen zou kunnen zetten. Dat muurtje zou dan de plek innemen van een planchet. Dat idee werd echter direct van tafel geveegd door mijn klusjesman, die trouwens ook de badkamer in mijn oude huis zo prachtig gedaan heeft. Voor dat muurtje was simpelweg geen plek, omdat het zo smal was.

farrow blue hague blue badkamer

Muurtje in de badkamer

Ik was behoorlijk teleurgesteld, want als ik eenmaal iets in mijn hoofd heb zitten…Hij kwam echter met het briljante idee om het muurtje ín de doucheruimte te plaatsen. Voor deze plek had ik zelf een inbouwnis in gedachten. Wat ik namelijk absoluut niet wilde waren van die hangende mandjes voor shampoo en douchegels, dat vind ik er ontzettend goedkoop uitzien. Ik was direct enthousiast over dit idee. Een bijkomend voordeel was dat het ook nog eens een goedkopere opties was. Voor een inbouwnis moet er natuurlijk ook een constructie worden gemaakt met een voorzetwandje. Die nis moet uiteraard ergens in gebouwd worden. Nu moest er ook een constructie gebouwd worden, maar hadden we de nis niet nodig en dat scheelde weer in het budget. Zo’n inbouwnis kost namelijk toch ook al weer gauw zo’n tweehonderd euro.

kleine witte marmer badkamer met gouden kranen

Messing kranen in mijn wit marmerlook badkamer

Over het kleurenpalet hoefde ik niet lang na te denken. Mijn oude badkamer was zwart en wit. Nu vond ik die ook prachtig, maar ik had mijzelf op een bepaald moment wel voorgenomen om nooit meer voor een zwarte badkamer te gaan. Zwarte tegels worden namelijk al gauw lelijk door kalkaanslag, net zoals zwarte kranen. Bovendien leent deze ruimte zich natuurlijk niet voor zwarte tegels. Het moest dus een wit marmerlook badkamer worden. Ook wilde ik gouden kranen. Die had ik in feite al snel gevonden. Echter, tijdens de verbouwing bleek dat er een onderdeel ontbrak. Dat onderdeel kon wel besteld worden, maar dat zou minimaal drie weken duren. We wilden niet het risico lopen op een grote vertraging, dus uiteindelijk heb ik de eerder uitgezochte kranen kunnen retourneren en heeft mijn klusjesman dus deze gouden kranen gevonden. Stiekem vind ik deze ook eigenlijk nog (veel!) gaver dan de kranen die ik oorspronkelijk had. Eén van mijn wensen voor het nieuwe appartement was dat ik overal gebruik wilde maken van hetzelfde kleurenpalet. Er moest dus ook een toefje kleur in, en die kleur is uiteraard blauw geworden. Het gaat om precies te zijn om mijn all-time favoriete kleur blauw, namelijk Hague blue van Farrow & ball. Deze verf kun je kopen in allerlei verschillende finishes en voor de badkamer heb ik dan ook de Modern emulsion gekozen, die afwasbaar, afneembaar en schimmelwerend is. Ik vind de combinatie met blauw, wit en messing echt waanzinnig mooi en ik had dan ook niet blijer kunnen zijn met mijn wit marmerlook badkamer.

klassieke wastafelzuil in marmer look badkamer

HEB JIJ EEN GROTE OF JUIST OOK EEN HEEL KLEINE BADKAMER?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

5 Comments

 1. Ik heb het proces gevolgd via Instagram en ik sta er echt versteld van wat jij van zo’n ruimte kunt maken. Je bent zo creatief en weet echt exact wat kan en past. Dat bewonder ik echt aan jou!

 2. Wow wat is dit mooi! Je laat goed zien hoe mooi je zo’n kleine ruimte kan maken. Prachtig!

 3. Door tijdgebrek (4 kleintjes…) kies ik maar even een paar artikelen om op te reageren maar op jouw metamorfoses moet ik wel reageren. Meis, ik kijk mijn ogen weer uit, wat heb je dat weer fantastisch gedaan!
  Heel chique hoor!

  1. Christiana says:

   Ah ja Babs, ik kan me helemaal voorstellen dat je je handen vol hebt aan de poezels;-) Dus vind ik het des te liever dat je toch nog ook even tijd maakt om te reageren!

 4. Echt supermooi geworden! Mooie marmerlook ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.