Benieuwd waar de tegels uit mijn zwarte marmer badkamer vandaan komen? En waar heb ik achteraf eigenlijk een beetje spijt van?

Waar komen de marmer tegels uit de badkamer vandaan?

Voor in de badkamer heb ik gekozen voor een combinatie van zwarte en witte marmer look tegels. Om precies te zijn, gaat het om deze tegels. Ik wilde in de eerste instantie eigenlijk gaan voor een geheel zwarte badkamer, maar omdat er in deze ruimte maar een klein raam aanwezig is en er dus helaas weinig natuurlijk licht is, heb ik gekozen voor een combinatie van zwart en wit. De tegels zijn gemaakt van keramiek. Echt marmer is natuurlijk enorm duur en bovendien is echt marmer heel zacht en poreus, waardoor het niet heel handig is in een badkamer. Smaken zullen verschillen, maar ik vind de tegels enorm mooi en toch ook wel luxe ogen. Ze hebben een formaat van zestig bij zestig centimeter. Ik heb ze trouwens ook in het toilet en in de keuken. Niet alle vloertegels zijn overigens ook geschikt als wandtegels, dit heeft vaak te maken met het gewicht ervan. Om de zwarte marmer tegels schoon te maken, gebruik ik de Moeller stone care HMK R157 intensieve tegelreiniger. Ik ben deze reiniger nog nooit in een winkel tegenkomen, dus ik bestel dit product altijd online.

Hoe bevallen de zwarte kranen?

Laat ik vooropstellen dat ik de zwarte kranen nog steeds prachtig vind, maar…ik zou ze niet aanraden en bij een volgende verbouwing ook nooit meer nemen. Spijt is een groot woord, maar als ik alles van tevoren had geweten, had ik dus nooit voor zwarte kranen gekozen. Zwarte kranen zijn namelijk enorm gevoelig voor kalkaanslag. Ik heb natuurlijk verschillende middeltjes uitgeprobeerd om de kalkaanslag te verwijderen, maar helaas hebben sommige daarvan de zwarte kranen juist beschadigd. Als geld geen rol zou spelen, zou ik beide zwarte kranen vervangen voor messing exemplaren. Het probleem hierbij is alleen dat ik er eentje moet vinden die exact dezelfde afmetingen heeft als de huidige zwarte kraan en thermostaat, omdat er anders ook een aantal tegels vervangen moeten worden. De kraan bij de wastafel is natuurlijk wel relatief makkelijk te vervangen, maar dan zit ik met één messing kraan en één zwarte kraan en dat idee trekt me dan eigenlijk ook weer niet zo.

relaxen in je badkamer

Waar komt de sidetable uit je zwarte marmer badkamer vandaan?

De sidetable uit mijn badkamer is van Westwingnow. Ik zie dat hij helaas nu niet meer te koop is, maar sidetable Sia is een mooi alternatief. Het heeft een behoorlijke tijd geduurd voor ik wist wat ik hier neer kon zetten. Ik had planten en kleine tafeltjes in mijn hoofd, maar het was het allemaal nét niet. Tot ik dus deze tafel voorbij zag komen en ik was er direct helemaal weg van! Hij was oorspronkelijk goud en ik heb hem kort nadat hij binnenkwam al zwart gespoten. Hiervoor heb ik de zwarte spraypaint van Bouwmaat gebruikt en dat is een echte aanrader. De zwarte spraypaint van Action is trouwens de slechtste spraypaint die ik ooit gebruikt hebt, dus doe er je voordeel mee. Elke dag opnieuw ben ik blij met de kast en de verf houdt ook uitstekend ondanks het feit dat de kast in een vochtige ruimte staat.

Waar komt het groene marmer dienblad vandaan?

Van alle vragen die ik krijg over de zwarte marmer badkamer is dit de meest gestelde vraag. Het dienblad is dan ook enorm gaaf en ik kocht hem wederom bij Westwingnow. Hij is erg zwaar en in combinatie met de glasplaat is het altijd even spannend wanneer ik hem van de sidetable af haal voor mijn wekelijkse schoonmaakbeurt. Ik heb echt iets met dienbladen. Ik vind het een enorm leuk stylingobject en door spullen te groeperen op een dienblad voorkom je ook een een rommelig geheel. Ook dit dienblad blijft echt prachtig. Ik maak deze trouwens gewoon schoon met een schoonmaakmiddel van Sophie green, maar hij is ook prima bestand tegen een doekje met wat glassex. Ik vermoed dan ook dat er een coating overheen zit.

Hoe hou je de badkamer netjes?

De badkamer is niet heel groot, dus dan is het sowieso al makkelijker om de badkamer netjes te houden. Ik moet wel zeggen dat ik erg graag poets, en dat speelt natuurlijk wel een rol in het feit dat de badkamer er in principe altijd netjes bij staat. Donderdag is mijn vaste schoonmaakdag waarop ik de badkamer helemaal schoonmaak en verder maak ik de spiegel en de wastafel dagelijks schoon. Ik heb natuurlijk ook wel een paar tips om jouw eigen badkamer netjes te houden. Zorg altijd voor voldoende opbergruimte, dus ook opbergruimte die je af kunt sluiten. Zeker in een badkamer heb je namelijk altijd spullen die er gewoon minder mooi uitzien. Verder bewaar ik ook alleen maar spullen in de badkamer die we daar daadwerkelijk gebruiken. Geen schoonmaakmiddelen die ik maar heel zelden nodig heb, of back ups van producten. Handdoeken bewaar ik in de kledingkast. Ook heb ik nooit heel veel cosmetica tegelijkertijd open staan. Ik vind dat namelijk heel rommelig ogen en bovendien kun je toch maar één shampoo per keer gebruiken.

WAT VOOR BADKAMER HEB JIJ? ZOU EEN ZWARTE BADKAMER IETS VOOR JOU ZIJN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

10 Comments

 1. Ilona says:

  Jullie hebben een prachtige badkamer. Wij hebben nu een badkamer met op de vloer van die Spaanse tegeltjes niet onze smaak maar ze zijn gemakkelijk schoon te maken. Verder een ligbad dat ik elke week schoonmaak alleen omdat het stof staat de happen. In het nieuwe appartement een basic badkamer die we voorlopig om budgettaire redenen zo laten. We vervangen alleen het meubel voor een Hemnes zodat Amy haar slaap/vluchtplek kan behouden:-) Durf het bijna niet zonder schaamte te vertellen: “ja wij passen de badkamer aan op de kat”………
  Overigens hadden we het plan een zwarte Qooker aan te schaffen maar is misschien niet zo’n goed idee het water in NL is overal volgens mij vrij hard (kalk) behalve in Limburg

  1. Christiana says:

   Haha, en zo hoort het ook! Onze katjes en hondjes (en andere diertjes) verdienen het ook gewoon om lekker verwend te worden;-)

 2. Echt jammer dat die zwarte kranen in de praktijk toch tegen zijn gevallen! Onze badkamer is nog niet zo oud en hoewel ik zelf wat andere keuzes zou hebben gemaakt dan de vorige bewoners qua tegels ed, gaan we ‘m zeker niet vervangen voor hij op is.

  1. Christiana says:

   Snap ik! Het is toch een flinke verbouwing, zo’n badkamer en als ‘is nog goed is, is ‘ie nog goed;-)

 3. Prachtig jullie badkamer. Heel leuk om te lezen waar jullie de dingen vandaan hebben of wat het verhaal ergens achter is.

 4. Jammer dat de zwarte kranen zo tegenvallen, ik vind het wel heel mooi. De badkamer is echt heel mooi! Wij hebben onze badkamer drie jaar geleden gerenoveerd en ben blij met het resultaat al wil ik nog wel wat kleine dingen aanpassen.

  1. Christiana says:

   Ik zelf ook! Maar ik zou ze dus niet opnieuw nemen. Het was van tevoren gewoon helemaal niet in me opgekomen dat ze zo gevoelig zouden zijn voor kalkaanslag.

 5. Ik was er al bang voor toen je vertelde dat je een zwarte kraan had… je ziet er alles op. Ik zou geneigd zijn om te blijven poetsen.
  Zwart vind ik heel mooi en volgens mij kan dat ook in een kleine ruimte. Maar met die kalk hier voor ons geen aanrader vrees ik…

 6. Ik ben zelf meer van de lichte kleuren en zou zelf zwart niet zo snel pakken, ondanks dat ik het onwijs mooi luxe vind ogen. Mijn schoonouders hebben wel zwart, maar die hebben een waterontharder. Hierdoor hebben ze geen last van kalkaanslag en kunnen ze het heel makkelijk schoon houden.

 7. Je badkamer is erg mooi en luxueus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.