Deze Diptyque 34 roomspray is genoemd naar en geïnspireerd op de plek waar het allemaal begon; 34 Boulevard Saint-Germain in Parijs.

Diptyque 34 Boulevard Saint germain roomspray

(Verkrijgbaar via Bijenkorf | 100 ml. voor € 60)

Je kent vast wel het gevoel van wanneer je een winkel binnenloopt waar het heerlijk ruikt en denkt: Ik wil dat het in mijn huis óók zo lekker ruikt. Met de Diptyque 34 roomspray kan dat dus! De geurlijn ’34’ is genoemd naar de allereerste Diptyque boutique, die gevestigd was aan 34 Boulevard Saint-Germain in Parijs. De geur werd ontwikkeld ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van het Franse cultmerk en staat symbool voor het merk en al zijn geuren. Wij ontdekten de geur ’34’ een jaar geleden in de Diptyque boutique aan de Rue Saint-Honoré in Parijs, toen Andre op zoek was naar een stuk zeep. We waren allebei direct helemaal weg van de geur en kochten kort na de aanschaf van de zeep en de EDP dus ook deze Diptyque 34 roomspray. Diptyque had natuurlijk al diverse roomsprays in de collectie, maar dit is de eerste roomspray die een andere look gekregen heeft. Hij is niet verpakt in de klassieke transparante glazen fles, maar in een witte fles met een zwarte dop. De flacon oogt trouwens niet alleen kleiner dan de flacons uit de standaard collectie, hij ís ook kleiner met 100 ml. inhoud in plaats van 150 ml. Ik vind de flacon heel luxe ogen en omdat hij vrij eenvoudig is qua design, zal het design ook eigenlijk ook in vrijwel elke woonstijl passen. Maar dan de geur, want hoe is die? Verrukkelijk dus, heel erg stijlvol en luxe. De Diptyque 34 roomspray laat elk huis direct al ‘duur’ ruiken. Het gaat om een combinatie van amber, patchouli, rozen, kaneel en zwarte bessen. Diptyque 34 is vooral warm, kruidig en spicy, maar heeft ook wat subtiele vleugjes van zoet en bloemig. En ik denk juist omdat de geur 34 een beetje van alles wat heeft, het ook een erg goede keus is als je graag wilt kennis maken met het merk Diptyque en er voor het eerst iets van wilt gaan aanschaffen. Na het sprayen blijf je de geur ook erg lang en goed ruiken in je huis.

GEBRUIK JIJ WEL EENS EEN ROOMSPRAY?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

5 Comments

 1. Ik gebruik de geurbrander van Maison Berger en de gingerbread kaars van Zara momenteel, maar Diptique staat ook hoog op mijn wensenlijstje.

  1. Christiana says:

   Bij een echte Parijs lief hebber zoals jij mag een kaars van Diptyque ook eigenlijk niet in huis ontbreken;-)

 2. Oh die spray klinkt heerlijk qua geurnoten! En wat ziet-ie er ook mooi uit! Ik gebruik eigenlijk nooit een roomspray (wel een aromadiffuser of geurkaarsen), maar zou het eigenlijk eens willen doen. Ik kan altijd zo blij worden van een lekker geurtje in huis.

  1. Christiana says:

   Ik heb dat zelf ook, fijne geuren hebben echt een positief effect op je stemming!

 3. Ik ben nu zo benieuwd hoe dat ruikt! Ik gebruik nooit roomsprays, vaak spray ik gewoon wat parfum in het rond als ik het “nodig” vind…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.