Daar is hij dan eindelijk, de binnenkijker van mijn woonkamer. Voor de muren koos ik Farrow & Ball Broccoli brown.

binnenkijken in de woonkamer Farrow & Ball Brocolli brown

Farrow & Ball Broccoli brown

Daar is hij dan eindelijk, de uitgebreide binnenkijker van mijn woonkamer. Hoewel een huis nooit echt ‘af’ is, is de woonkamer op dit moment wel heel erg naar mijn zin en in feite ook grotendeels geworden zoals ik hem in gedachten had. Laat ik starten met vertellen over het kleurenpalet waar ik voor gekozen heb. Na de scheiding en de verhuizing uit mijn oude huis wist is dat ik een rustiger kleurenpalet wilde voor in mijn nieuwe huis. Wel wilde ik opnieuw gaan werken met veel blauw. Ik heb het grootste deel van de meubels en vrijwel alle accessoires uit het oude huis meegenomen, dus ik had natuurlijk al het één en ander om mee te werken en om rekening mee te houden. Zodra mijn bod op dit huis geaccepteerd werd en de hypotheek rond was, kon ik ook echt gaan plannen. Beide slaapkamers zouden blauw worden, maar voor de woonkamer wilde ik een rustigere tint. Ik had oorspronkelijk een crème-kleur in gedachten, maar dat was totdat ik online de kleur Farrow & Ball Broccoli brown ontdekte. Ik was er direct weg van en ik heb de verf toen ook eigenlijk vrijwel direct besteld. Ik ben absoluut geen twijfelkont en ik maakte de ene keus voor mijn nieuwe huis na de andere zoals (ik zei het al eerder) in de supermarkt zou kiezen tussen chocoladevla of vanillevla. Deze kleur, dát vond ik echter toch wel een beetje spannend. Ik zou de hele woonkamer in deze kleur laten verven en bovendien is de verf van Farrow & Ball niet heel goedkoop. Ik kon het me eigenlijk niet veroorloven om hiermee de plank volledig mis te slaan. Ik kan me het moment dat de schilder de eerste streek op de muur zette nog heel goed herinneren…en ik wist direct dat het goed was! Farrow & Ball noemt Broccoli brown zelf een ‘quiet dark stone colour’. Ik vind het een meer dan prachtige kleur en ik kan met recht zeggen dat ik Farrow & Ball Broccoli brown een fantastische basis vind voor mijn woonkamer. Zoals je ziet zijn de muren nog vrijwel leeg. Dat heeft natuurlijk wat redenen. Ik moet zeggen dat ik deze toch wel donkere kleur op zichzelf al heel mooi vind. Met witte muren in mijn oude huis (want ja, ik had daar echt nog wat witte muren!) was ik erg geneigd om die ‘vol’ te hangen. Ik vind deze kleur op zichzelf echter al heel mooi. Maar het heeft ook als reden dat ik niet steeds mensen lastig wil vallen om mij te helpen met boren. Ik heb natuurlijk al heel veel hulp gehad, sommige dingen kan ik nu eenmaal echt niet zelf. Wat ik nog heel erg graag wil is mijn ronde zwarte butlerspiegel op laten hangen op de muur achter de eettafel.

Zwarte ronde eettafel Made.com | Hanglamp Karwei Linde | Stoelen eettafel Ikea | Fauteul STRANDMON Ikea | Zwarte ladenkast Ikea | Lamp Madame Garage | Vloerkleed Fred van Leer via Floorpassion | Spiegel bijzettafel vintage

woonkamer geverfd in Farrow & Ball Broccoli brown

De rest van het kleurenpalet in combinatie met Farrow & Ball Broccoli brown

Met Farrow & Ball Broccoli brown had ik voor de muren een mooie basis. Ik heb trouwens nog overwogen om het plafond blauw te laten verven. Nog steeds zou ik dat heel erg graag willen, maar mocht je al mijn klusavonturen gevolgd hebben, dan weet je dat ik helaas enorm veel pech gehad heb met de klusjesman die ik inhuurde voor het stuken en verven. Ik zal je de details besparen, maar het bleek een oplichter te zijn. Dat fiasco heeft me enorm veel stress opgeleverd en vooral ook heel erg veel geld gekost, waardoor ik op een bepaald moment echt moest gaan schipperen met mijn budget voor de verbouwing. Ik ben toen ook zelf al het houtwerk, de deuren en de radiatoren zwart gaan verven. In combinatie met Farrow & Ball Broccoli brown kreeg het appartement toen al een totaal andere sfeer. Er lag een PVC vloer in het appartement die ik er vrij impulsief uit gehaald heb. Hier zat een soort grijze waas overheen waar ik niet heel blij van werd. Ik wilde graag een visgraat laminaat maar het leggen hiervan paste niet in mijn budget. Uiteindelijk koos ik voor een basic laminaat van Karwei in de kleur Natural eiken, wat echt een perfecte prijs / kwaliteit verhouding heeft.

Stellingkast Ikea | Plantentafel en Delfts blauw vintage | Fauteul STRANDMON Ikea | Kussen Palais

Farrow & Ball broccoli brown in de woonkamer

Karwei Pepper bank

salontafel styling idee

De Pepper bank van Karwei

Ook de Karwei Pepper bank was een heel impulsieve aankoop. Gedurende de zomer toen ik volop aan het klussen was, liep ik de deur bij de bouwmarkten echt plat. Ik was op een bepaald moment bij Karwei voor iets totaal anders toen ik dus de Pepper bank zag staan. Ik was er direct helemaal weg van en ik heb hem diezelfde dag dan ook nog besteld. De Pepper serie bestaat uit losse elementen en ik had in de eerste instantie alleen het rechte deel besteld. Ik bedacht me al gauw dat hoewel dat deel enorm lekker zat, alleen dat deel in feite waarschijnlijk niet heel comfortabel zou zijn en later heb ik de losse hoek er nog bij besteld. En dat is echt de juiste keus geweest, want juist het hoekje is zonder twijfel mijn favoriete plekje in huis. Iedereen die op bezoek komt, zegt steevast dat de Karwei Pepper bank zo lekker zit en dat is echt ook zo. Sketch vond de bank in het begin maar niets! Ze was volgens mij een beetje ‘bang’ om de in de kuiltjes te vallen want ze liep er steeds helemaal met haar pootjes wijd overheen. Nu is ze inmiddels helemaal gewend en kan ze heerlijk op de bank liggen. Uiteraard heb ik haar hondentrapje uit het oude huis ook meegenomen en kan ze ook heel makkelijk zelf de bank of en af gaan.

Muurkleur Broccoli Brown Farrow & Ball | Salontafel Ostana Leenbakker | Bank Karwei Pepper | Kussens Palais | Wandkleed 2222Studio | Bijzettafel Zuiver | Kopje Laura Ashley | Vloerkleed Fred van Leer via Floorpassion

Karwei bank Pepper

De zwarte ronde eettafel

Ik weet nog dat ik het verhuizen zo enorm spannend vond. In de eerste plaats was er natuurlijk het emotionele gedeelte van het loslaten van je oude huis en je oude leven. Dat is uiteindelijk heel goed gegaan en ik ben tamelijk goed overeind gebleven tijdens het hele proces. Echter, toen kwam nstuurlik nog het praktische deel van de verhuizing. Ik heb namelijk enorm veel marmer en glas wat super breekbaar is. Achteraf zijn er slechts twee dingen gesneuveld tijdens de verhuizing. Of eigenlijk waren het zelfs twee verhuizingen, want ik heb in januari eerst de spullen in een opslag opgeslagen en uiteindelijk gingen de spullen in de zomer echt naar mijn nieuwe huis. Zo is er een lamp kapot gegaan en een blad van een monstera. Achteraf hebben we het dus heel goed gedaan! De eettafel zullen de meesten van jullie nog wel herkennen. Die stond, samen met de stoelen, natuurlijk al in mijn oude huis. Ik wil er nog heel graag een zwart / wit gestreept vloerkleed onder hebben. Die heb ik ook al op het oog en komt er binnenkort waarschijnlijk ook wel. De lamp is een nieuwe aanwinst, opnieuw een pareltje van Karwei. Deze heeft dus de lamp vervangen die sneuvelde tijdens de verhuizing en ik vind hem prachtig qua stijl en zeker ook qua kleur. Hij past erg goed bij Farrow & Ball Broccoli brown zonder dat hij wegvalt tegen de muur.

Farrow & ball Broccoli brown paint

Karwei lamp Linde

Ikea Malm ladenkast

Het was oorspronkelijk niet de bedoeling dat deze Ikea Malm ladenkast in de woonkamer terecht zou komen. In mijn oude huis stond hij in de bijkeuken en in mijn nieuwe huis wilde ik hem op mijn werkplek hebben. Echter, na het plaatsen van mijn kledingkasten was er in die kamer helemaal geen plek meer voor deze ladekast. Ik had echter wel érgens in huis de opbergruimte nodig. In de hal werd het ook te vol en toen bedacht ik me dat hij qua kleur in ieder geval prima zou passen in de woonkamer. Ik blijf het zwart tegen de muur geverfd in Farrow & Ball Broccoli brown erg mooi vinden. Uiteindelijk vind ik de kast niet geweldig, maar voor nu laat ik het zo. Ik heb nu eenmaal niet een eindeloos budget om na alle grote verbouwingen ook nog eens al mijn meubels te vervangen en voor de opbergruimte is deze Malm ladekast van Ikea natuurlijk gewoon perfect.

Ikea malm zwarte ladenkast stylen

Combineren!

Ik merk best vaak dat mensen behoorlijk verbaasd zijn als ik zeg dat ik aardig wat Ikea in huis heb, ook in de woonkamer dus! Ik kom, ook na het debacle met mijn keuken, nog steeds heel graag bij Ikea. De kunst van Ikea in je huis zit hem wat mij betreft wel echt in het combineren. Zo koop ik graag meubels bij Ikea, omdat ze heel betaalbaar zijn en daarnaast ook vrijwel altijd op voorraad. Accessoires en kleine meubeltjes echter, die haal ik overal en nergens vandaan. Een nieuwe aanwinst in mijn nieuwe huis is deze glazen bijzettafel, waar ik echt enorm blij mee ben. Hij stond eerst bij mijn vader in de hal en ik had er direct mijn oog op laten vallen. Uiteindelijk heb ik hem met mijn vader geruild voor een ander kastje zodat hij niet met een lege plek zou zitten en elke keer wanneer mijn vader nu bij mij is zegt hij dat dit kastje hier uiteindelijk veel mooier staat dan bij hem! Hij weet trouwens zelf niet meer hoe hij er aankomt, het is in ieder geval een tweedehands exemplaar.

glazen bijzettafel met zwarte randen

Ikea VITTSJO stellingkast

Ook de Ikea VITTSJO stellingkast Is een bekende wanneer je mij al langer volgt. Ik ben een enorme fan en ik dezelfde kast dan ook nog op twee andere plekken in mijn nieuwe huis staan. De kast is natuurlijk van zichzelf heel basic. Dat is ook eigenlijk wat ik bedoel met de spullen van Ikea. Wanneer je deze combineert met ‘oude’ spulletjes en andere merken wordt het evengoed een heel leuk geheel.

Farrow & Ball Broccoli Brown verf in de woonkamer

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

1 Comment

  1. Wat een mooie kleuren! En zo gezellig en smaakvol ingericht, maar dat had ik niet anders verwacht. Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.