Ga je een nieuwe winterjas kopen? Zo’n jas moet natuurlijk lekker warm zitten, maar je wilt natuurlijk ook dat je figuur er mooi in uitkomt. Mijn tips.

Een nieuwe winterjas kopen met een appelfiguur of peerfiguur

Als je een appelfiguur hebt, heb je een buikje en meestal wat grotere borsten. Je benen zijn lang en slank. Ben jij een echte appel en wil je een nieuwe dames winterjas kopen, dan kun je het beste kijken naar A-lijn modellen. Deze jassen lopen wat wijder uit naar beneden. Verder staan jassen met een ceintuur vaak erg leuk. Omdat je met een appelfiguur juist niet de nadruk wil leggen op je buikje, kun je het beste kiezen voor een wat langer model. Vermijd dus liever heel korte jassen. Heb je een smalle taille, een platte buik en wat bredere heupen? Dan heb je een typisch peer figuur. Om wat meer balans te krijgen is het slim om een winterjas te kiezen waarbij het accent wordt gelegd op de schouders, zodat je als het ware optisch ietwat bredere schouders creëert. Dat kan bijvoorbeeld door een winterjas te kopen met pofmouwen. Om je slanke taille te accentueren kun je verder kiezen voor een winterjas met een ceintuur. Een trenchcoat zou jou prachtig staan! Natuurlijk worden lang niet alle winterjassen met een ceintuur geleverd, maar je kunt natuurlijk ook gewoon zelf een ceintuur bij je nieuwe winterjas uitkiezen.

Een nieuwe winterjas kopen met een recht figuur of zandloperfiguur

Heb je een slank figuur en ga je een nieuwe winterjas kopen? Eigenlijk staan alle winterjassen jou mooi, maar kijk deze winter eens naar een teddy jas. Die zijn helemaal hip nu en bovendien zitten ze heerlijk zacht en lekker warm. Wil je met jouw rechte figuur graag wat meer vorm creëren? Dan kun je kiezen voor een winterjas met een ceintuur. Een zandloper figuur is helemaal in balans. Je schouders en heupen zijn wat breder, en je hebt een duidelijke taille. Met een zandloper figuur kun je eigenlijk alles dragen; lange jassen, korte jassen, wijd uitlopende jassen, jassen met en jassen zonder ceintuur. En zelfs als het regent, kun jij super trendy ten tonele verschijnen met een dames regenjas van de Bijenkorf. De tijd van afgrijselijke regenpakken met neon strepen is namelijk echt helemaal voorbij. Geloof me, met deze gave regenjassen zou je bijna willen dat het gaat regenen!

HEB JIJ EEN FAVORIETE WINTERJAS DIE JE GRAAG DRAAGT? OF HEB JE JUIST EEN HELE COLLECTIE WINTERJASSEN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

9 Comments

 1. Ik heb meerdere winterjassen in verschillende modellen, ik kijk altijd heel goed wat me staat en wat niet. Ik moet zelf oppassen met van die ‘puffer’ jassen, die maken me heel breed.

  1. Christiana says:

   Ik ga eigenlijk altijd voor een A-lijn! Bepaalde jassen maken mij ook breder en die laat ik natuurlijk liever hangen;-)

 2. Ik heb 1 lekkere warme langere winterjas (die ik dit jaar nog maar 2 keer heb gedragen, echt heel koud is het nog niet) en 2 korte jasjes, maar dan worden mijn billen altijd zo koud. Ik hou van ruimvallend maar ook weer niet lomp, in sommige gevoerde jassen ben ik net een Michelin mannetje! Dus vaak kies ik een recht model of ietwat getailleerd. Ik heb jarenlang een jas in een A lijn gehad, die vond ik ook altijd heel leuk staan. Alleen was hij niet meer “wit” (=crèmekleurig) te krijgen dus maar weggedaan.

  1. Christiana says:

   Ah dat is jammer! Toen ik vorig jaar op zoek was naar een winterjas heb ik ook een crème-kleurig model in mijn handen gehad. Super mooi, maar ik heb hem uiteindelijk toch geruild voor een donkerblauwe variant. Sketch wil nog wel eens opgetild worden tijdens het wandelen en modderige pootjes en een crème-kleurige jas gaan niet heel goed samen;-)

 3. Wat een goed artikel! Ik denk dat ik een kruising ben tussen een peerfiguur & een recht figuur. Ik heb ook eigenlijk maar 1 winterjas, een teddy dus dat klopt wel met wat je als tip hebt gegeven bij het rechte figuur.

 4. Natascha - Beautyopinie says:

  Ik heb afgelopen herfst een hele lange gewatteerde jas gekocht. Sommigen noemen het mijn slaapzak haha maar ik heb zelden zo’n goede koop gedaan 😉

 5. Ik kocht laatst een nieuwe winterjas bij de Bijenkorf, een hele mooie lange en getailleerde. Kreeg daar ook heel goed advies trouwens. Maar eerlijk gezegd pak ik nu steeds mijn korte. Denk wanneer ik weer naar kantoor ga, ik ‘em zeker vaker aan zal trekken.

  1. Christiana says:

   Ik draag en gebruik bepaalde kleding en accessoires nu ook veel minder. Het is toch allemaal een beetje anders als je thuis werkt;-)

 6. Ik was van plan dit jaar een nieuwe winterjas te kopen, maar dat wil ik niet online doen, want ik wil rustig kijken en passen. Dus ik weet niet of het er voor mij dit jaar nog van komt. Anders volgend jaar maar. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.