Weinig taille, een buikje, slanke benen? Een echt appel-figuur dus? Leg de nadruk op jouw sterke punten met mooie zomerjurkjes voor een appelfiguur.

Kies een zomerjurkje met een A-lijn of een overslagjurk

Overslagjurkjes, A-lijn modellen en ceinturen; wat mij betreft échte musthaves wanneer je net zoals ik een appel-figuur hebt. Met dit soort modellen en accessoires leg je namelijk de nadruk op de mooie punten van je figuur en leid je de ogen af van je ‘zwakke’ punt: dat buikje dus. Bij Jeroen Beekman is er volop keus voor dames met een appel-figuur. Met mijn appelfiguur geef ik zelf altijd de voorkeur aan jurkjes met een A-lijn. Zo’n jurk vormt als het ware de letter A omdat hij bovenaan smal is en dan wijd uitloopt naar beneden. Ook overslagjurkjes doen het altijd goed bij een appel-figuur. Het merk Geisha heeft heel toffe overslagjurken met prints. Een print leidt bovendien ook al weer af van je buikje. Jurkjes met opvallende prints kun je makkelijk casual dragen met een slippertje eronder, maar met een mooi paar hakken maak je er ook weer heel makkelijk een chique totaalplaatje van.

Creëer zelf taille

Je doet er met een appelfiguur vaak goed aan om jurkjes met heel wijde modellen te vermijden. Dit soort modellen maken namelijk vaak dat je breder lijkt dan je in werkelijkheid bent. Heb je nu echter een zomerjurkje in een gave kleur of print gezien die qua model niet echt mooi valt? Creëer dan zelf taille door dit jurkje met een riem te dragen. Het beste kies je dan voor een tailleriem die je bijvoorbeeld zelf kunt knopen. Zelf vind ik het ook altijd heel leuk om een tailleriem op een rok te dragen, zeker wanneer ik zo’n rok dan met een wat wijdere blouse combineer.

Doorknoopjurkjes zijn ook leuke zomerjurkjes voor een appelfiguur

Ik ontdekte laatst dat ook doorknopjurkjes erg mooi staan bij een appel figuur. Zo’n doorknoopjurk is vaak ook heel te combineren met een ceintuur. Tot slot kun je de echt strakke of recht modellen beter vermijden met een appelfiguur. Met heel strakke zomerjurkjes leg je namelijk juist weer de nadruk op je rondingen. Wat kortere jurkjes staan trouwens vaak juist erg mooi, juist omdat je met een appel-figuur meestal lange en slanke benen hebt, en daar leg je dan mooi de nadruk op. Zomerjurkjes met een V-hals staan vaak het mooist bij jou.

DRAAG JIJ GRAAG JURKJES?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

2 Comments

  1. Ik heb zelf geen appelfiguur dus ik kies weer voor andere modelletjes (heb weer andere zwakke punten die ik zoveel mogelijk wil camoufleren hihi). En vaak moet ik jurkjes toch echt even passen om zeker te weten dat ze me mooi staan.

  2. ben zelf momenteel ook in een jurkjes-fase (al blijft het nog wel een beetje onwennig) x

    PS: Leuk dat je weer terug ben 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.