Slapend mooi worden? Dat begint in ieder geval in een schoon bed. Tweede stap? Een vast avond ritueel met fijne producten om je huid te verzorgen.

Slapend mooi worden in een schoon bed

Zo op het oog zal je beddengoed er wellicht helemaal niet zo vies uitzien, maar er krioelen heel wat (onzichtbare!) huidschilfers en bacteriën rond op je beddengoed. Je doet er dus goed aan om je beddengoed zeer regelmatig te wassen. Ook is het een goede gewoonte om je matras zo nu en dan eens om te draaien, niet alleen van de bovenkant naar de onderkant, maar leg dan ook direct het hoofdeinde bij het voeteneind. Hoewel ik altijd erg blij kan worden van een opgemaakt bed, probeer ik om het bed niet dagelijks op te maken. Zeker op dagen dat ik toch niet thuis ben, vouw ik het beddengoed gewoon terug zodat het goed kan luchten. Op die manier geef je huisstofmijt minder kans, omdat zij nu eenmaal heel erg houden van warmte. Vergeet ook niet om je raam lekker open te zetten. Je kussensloop zou je eigenlijk een paar keer per week moeten wassen. Zeker wanneer je vettige of olieachtige nachtverzorging gebruikt. Er komt niet alleen viezigheid van je gezicht af, maar vergeet ook niet dat er heel wat uit je haar komt, zeker wanneer je stylingproducten gebruikt.

Slapend mooi worden met een gereinigde huid

Je huid reinigen, het is zo belangrijk. Wanneer je make-up gebruikt, kun je eerst dat verwijderen, bijvoorbeeld met een micellair water of een reinigingsmelk, net waar jij zelf de voorkeur aan geeft. Na het verwijderen van make-up kun je je huid dan reinigen met bijvoorbeeld een olie, gel of crème. Make-up verwijderen is namelijk niet hetzelfde als je huid reinigen. Het zouden twee losse stappen in je avondroutine moeten zijn. Door je huid te reinigen kunnen werkzame stoffen in je skincare ook beter door je huid opgenomen worden. Je kunt echt nog zo’n nog kostbare crème gebruiken ’s nachts, als je huid niet goed gereinigd is, zal je huid er maar weinig aan hebben. Jij mag dan misschien lekker slapen, je huid is ’s nachts hard aan het werk om te herstellen. Je kunt dit proces extra ondersteuning bieden door producten met ingrediënten te gebruiken die daar een belangrijke rol in spelen. Een goed ingrediënt om ’s nachts te gebruiken is bijvoorbeeld Niacinamide, ook wel vitamine B3 genoemd. Niacinamide helpt schade veroorzaakt door vrije radicalen te herstellen. Ook retinol oftewel vitamine A, is zinvol om ’s nachts te gebruiken. Vitamine A is in bepaalde concentraties heel krachtig en kan zowel worden ingezet bij een droge huid als bij een huid met puistjes. Het is echter niet stabiel onder invloed van zonlicht, overdag zou je producten met dit ingrediënt dus ook altijd in combinatie met een SPF moeten gebruiken. Slim dus, om deze zogenaamde reparerende huidvitamine juíst ’s nachts te gebruiken.

Ontstressen

Je herkent het vast wel, na een echt slechte nacht kun je je in de ochtend echt doodschrikken wanneer je in de spiegel kijkt. De ene persoon kan nu eenmaal beter omgaan met (te) weinig slaap dan de ander. Sowieso is slapen goed voor je, dus in principe zou je kunnen zeggen dat het slapen zélf dus ook al goed is voor je looks. We hebben het hier tenslotte over slapend mooi worden. De kans dat je goed en ontspannen slaapt kun je al vergroten door in de avond te ontstressen. Dat kunnen heel simpele dingen zijn, zoals een fijn boek lezen of in bad gaan. Door te zorgen dat je goed voorbereid bent voor de volgende dag, kun je wellicht ook al wat stress bij jezelf wegnemen. Zorg dat je je wekker niet vergeet te zetten zodat je in de ochtend de tijd hebt om rustig op te starten, haal je telefoon en iPad weg uit de slaapkamer en leg eventueel spullen klaar die je de volgende dag niet vergeten mag mee te nemen. Dit soort dingen zijn standaard onderdeel van mijn avond-ritueel en helpen mij echt om beter te slapen.

HEB JIJ EEN AVOND-RITUEEL?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

3 Comments

  1. Bij mij is de regel om mijn beddengoed 1x per week te wassen. Ik draai mijn kussen op woensdag om.
    Ik vergeet nog wel eens mijn huid te reinigen, echter heb nu de oplossing gevonden door water (in bidon) en een makeupdoekje op mijn nachtkastje te plaatsen.

  2. Ik ga nooit slapen zonder mijn make-up te verwijderen en huid te reinigen. Het hoort bij mij ook echt bij het voor-het-slapen-ritueel, om een drukke dag relaxed af te sluiten.

  3. Ik reinig mijn gezicht altijd voor het slapen gaan, vaak veel eerder eigenlijk. Ik hou van schone, frisse lakens en ik lucht mijn dekbed en kussens buiten met mooi weer en anders in de droogtrommel op de koude stand. Heerlijk, ik hou van een fluffy en fris dekbed.
    Verder lees ik altijd een paar hoofdstukken in mijn boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.