Onze bruiloft 2.0.

Zwart wit trouwfoto

Hoe zag onze Nederlandse bruiloft eruit?

Vandaag zijn wij officieel één jaar getrouwd! Onze Franse bruiloft was vorige maand een jaar geleden, en hoewel dat echt de meest magische, verrassende en bijzondere dag van ons leven was, was dat huwelijk natuurlijk in feite niet ‘officieel’. Wij zijn in Nederland getrouwd in het stadhuis. De weken daarvoor was het verzengend heet en precies op 9 augustus draaide het weer faliekant om. De weersvoorspellingen voor die dag waren ronduit slecht. Ik ben er zo verdrietig om geweest. Vroeg in de ochtend kwam Roxanne mijn haar en make-up doen. Ik had een half jaar daarvoor mijn proefsessie bij haar al gehad en er was een klein dingetje in mijn haar wat ik anders wilde. Zo gezegd, zo gedaan. Mijn make-up zat als een huis en ik weet nog dat ik het in de avond zo vreselijk jammer vond om het er weer af te halen. Tegen half twaalf was ik helemaal klaar en hadden we de second look. Andre had mijn hele bruisensemble in Frankrijk natuurlijk al gezien, maar evengoed was het heel speciaal. We reden samen met onze ceremonie-meester, die ook Andre’s getuige was, naar het stadhuis waar alle gasten op onze stonden te wachten. We hadden eventjes van tevoren natuurlijk al kennis gemaakt met onze BABS Lianne, en nog steeds kijk ik met zo’n fijn gevoel terug op onze huwelijksceremonie. We hadden trouwgeloftes voor elkaar geschreven en wat ik zo bijzonder vond was dat het lezen ervan in Frankrijk voor Andre heel emotioneel was, en ik had dat juist in Nederland. Nee, ik heb het niet droog gehouden.

Bruidspaar arriveert bij het Oude Stadhuis in Alphen aan den Rijn

Bruiloft in het Oude raadhuis in Alphen aan den Rijn

Bruiloft in het Oude raadhuis in Alphen aan den Rijn

Bruiloft in het Oude raadhuis in Alphen aan den Rijn

High tea

Tijdens de huwelijksceremonie begon het buiten heel hard te regenen. We moesten dus door de regen naar de auto. Ik had natuurlijk nogal een grote jurk en die sluier van twee-en-een-halve meter maakte het er allemaal ook niet makkelijker op in de regen. Gelukkig kreeg ik veel hulp en ben ik helemaal droog de auto in gekomen. Ik voelde me toen zo ontzettend gelukkig. Het is tegelijkertijd ook zo raar, dat je dan opeens echt getrouwd bent. Ik hoor best wel vaak van mensen om me heen dat ze het niet echt iets toe vinden voegen om getrouwd te zijn, maar ik vind het oprecht heel erg leuk om getrouwd te zijn. Dit is wat ik als klein meisje al wilde. Na de ceremonie gingen wij met onze gasten een high tea doen. Deze high tea hadden wij van tevoren al voorgeproefd en we waren daar hee; enthousiast over. Wat we wel heel erg jammer vonden, was dat de high tea op de dag zelf gepresenteerd was als een lopend buffet. Toen wij de high tea met z’n tweeën deden, kregen we echt een etagere op onze tafel, en we waren er van uitgegaan dat alle tafels tijdens de high tea op onze bruiloft dus ook van die etagères zouden krijgen, maar dat was dus niet het geval. Dat vind ik nog steeds wel jammer, hoewel het eten wel erg lekker was.

Regen op je bruiloft

Regen op je bruiloft

Jimmy Choo trouwschoenen

Bruidspaar in auto

Eén van mijn favoriete foto’s

Na de high tea namen we afscheid van onze gasten en was het tijd voor de fotoshoot in Leersum. De locatie was een kleine drie kwartier rijden en hoe dichter we bij de bestemming kwamen, des te meer het weer opklaarde. Toen we er aankwamen, was het helemaal droog. En gelukkig maar, want anders waren al deze mooie foto’s er nooit geweest. Eén van mijn lievelings foto’s is nog steeds die waar Andre achter mij staat en de sluiter optilt. Je moet je voorstellen dat het die dag dus echt heel erg geregend had en tijdens het lopen tussen de verschillende fotomomenten moesten we de jurk en de sluier dus steeds zo hoog mogelijk optillen. Ik sta op deze foto waarschijnlijk net op het punt om mijn jurk op te tillen. Ik vind het zo’n mooie foto, elke keer als ik er naar kijk. Het lijkt alsof we helemaal alleen op de wereld zijn en we weten op dit moment ook niet dat er überhaupt een foto wordt gemaakt. Nog mooier is dat iemand op Instagram opmerkte; ‘Andre staat altijd achter jou’. Zo had ik het zelf nog niet eens bekeken, maar symbolisch gezien klopt deze foto dus ook gewoon! En weet je wat nog het meest bijzondere is? Later hoorde we van Erica, onze trouwfotografe die nu ook mijn fashionshoots fotografeert, dat ze deze foto er tijdens het uitzoeken van alle beelden in de eerste instantie niet eens bij wilde doen! Zij wilde namelijk de focus leggen op mij, maar op deze foto ligt de focus op Andre’s hand. Zo zie je maar dat we allemaal anders tegen één en dezelfde foto aankijken.

zwart wit trouwfoto met lange bruidssluier

Parc Broekhuizen

Ik blijf het zeggen, maar de locatie waar wij gingen shooten en onze huwelijksnacht doorbrachten was zó mooi, zo perfect, dat ik wel kon janken. Parc Broekhuizen is helemaal omgeven door bossen en de locatie zelf is zo ongelooflijk chique. In de avond gingen we samen eten bij Il Sogno in Zuylestein, ook al weer zo’n idyllisch plekje en ik heb zo ongeveer de helft van de nacht rechtop in bed gezeten omdat ik gewoon niét kón gelóven dat we nu écht getrouwd waren. Ik ben trouwens absoluut niet romantisch, maar midden in de nacht hebben we de luiken van de ramen geopend en samen naar de sterren gekeken. En ja, dat was toch wel best romantisch!

trouwshoot bij Parc Broekhuizen

zwart wit trouwfoto

zwart wit trouwfoto

Trouwshoot bij Parc Broekhuizen

Trouwshoot bij Parc Broekhuizen

Trouwshoot bij Parc Broekhuizen

Siebel trouwringen

zwart wit trouwfoto

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

5 Comments

  1. Natascha - Beautyopinie says:

    Oh wat gaat de tijd nog snel! Gefeliciteerd en een hele fijne dag vandaag!

  2. Wauw, proficiat! Wat een prachtige foto’s, echt #goals.

  3. Wauw… echt prachtige foto’s! Jammer van het natte weer natuurlijk maar jullie dagje is er zeker eentje om nooit te vergeten.

  4. Prachtige foto’s en gefeliciteerd met jullie jubileum 🙂

  5. Gefeliciteerd! Ik kan het mij nog zo goed herinneren, al die prachtige foto’s en verhalen alsof ik er zelf bij was!
    Het weer is een beetje zoals deze week, niet bepaald het mooist, maar voor jullie heeft het nu wel de mooiste herinneringen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.