Is het tijd voor het uitzoeken van je bruidslingerie? Negeer vooral mijn tweede tip uit dit lijstje niet. Echt, ik kan er over meepraten.

Het uitzoeken van je bruidslingerie doe je pas als je de jurk al hebt

Hoewel je bruidslingerie onder je trouwjurk draagt, is het toch van belang dat je eerst je trouwjurk hebt, voordat je op zoek gaat naar je bruidslingerie. Afhankelijk van je trouwjurk, kan het namelijk zo zijn dat bepaalde delen van je lingerie zichtbaar kunnen zijn, bijvoorbeeld wanneer je een open of een kanten rug hebt. Bruidslingerie vervult bovendien vaak een functie; deze lingerie kan bijvoorbeeld shapend werken en zorgt er vaak voor dat je trouwjurk nog mooier valt. Hiervoor is het dan natuurlijk wel handig om te weten wat voor soort jurk je gaat dragen. Laat goed je maten opmeten. Veel vrouwen dragen al jaren dezelfde maat lingerie, terwijl een lichaam echt verandert door de jaren heen. Afvallen, aankomen, zwanger worden, ziekte en stress kunnen allemaal redenen zijn dat je lichaam verandert, en dus ook je maten. Ga dus niet klakkeloos uit van een bepaalde maat, maar laat je goed adviseren en opmeten zodat je bruidslingerie perfect past. Bruidslingerie die namelijk te groot of te klein is, zorgt voor irritatie en ongemak op jullie grote dag, maar kan er ook voor zorgen dat je trouwjurk minder mooi valt.

Pas je bruidslingerie van tevoren samen met je jurk

Veel bruidslingerie is voorzien van kant en strikken, prachtig natuurlijk, maar dit kan helaas niet onder elke trouwjurk gedragen worden. Heb je een trouwjurk van een gladde en / of een dunne stof, dan bestaat de mogelijkheid dat de bruidslingerie tekent onder de jurk. Pas ook op met bruidslingerie in kleur. Je wilt natuurlijk niet dat je lingerie zichtbaar is door je jurk. Pas je hele ensemble trouwens ook in goed licht. Je bruidslingerie kan nog zo goed zitten, maar het belangrijkste is natuurlijk dat je bruidslingerie ook goed zit in combinatie met je jurk! Hier is het dus bij mij mis gegaan. Ik had een jurk met een kanten rug en ik zou hieronder een korset gaan dragen. Tijdens het passen werd me steeds verteld dat de bovenkant van het korset een stukje omgevouwen kon worden, waardoor dit korset niet zichtbaar zou zijn door de jurk heen. Echter, toen ik op de dag zelf dat korset omvouwde, bleek het korset totaal niet goed meer te zitten. Onze weddingplanner in Frankrijk heeft het korset toen letterlijk vast genaaid op mijn rug! Maar dit was natuurlijk niet de bedoeling. Het is verder nog een goed idee om je bruidslingerie van tevoren even een tijdje te dragen om te ervaren of het lekker zit en niet knelt bijvoorbeeld, eigenlijk een beetje net zoals met je schoenen dus.

Kies bruidslingerie die bij je past

Je trouwdag zal één van de meest bijzondere dagen van jullie leven worden. Natuurlijk wil je er dan op je allermooist uitzien. Ik denk dat het super belangrijk is om dan dus echt dingen te dragen die bij goed bij je passen, waar je je fijn in voelt. Sowieso maakt kleding, en lingerie dus ook, die goed past en comfortabel zit, dat je je lekkerder voelt en dat zul je dan ook uitstralen. Blijf dus bij het uitzoeken van je bruidslingerie dicht bij jezelf.

BEN JIJ GOED GEADVISEERD TOEN JE JE BRUIDSLINGERIE GING UITZOEKEN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

9 Comments

 1. Goede tips. Ik vond het nogal een ding, dat korset maar we hebben er toen een gevonden die fijn zat 🙂

  1. Christiana says:

   Gelukkig maar;-)

 2. Ik ben naar hunkemoller gegaan en heb daar een strapless nu gekocht. Deze zat perfect. Maar als dat niet zo was dan was ik wel naar een gespecialiseerde winkel gegaan. Ik vind goede lingerie heel belangrijk, want je wilt natuurlijk dat je bruidsjurk er op z’n mooist uitziet 😀

  1. Christiana says:

   Lingerie kan echt veel voor een trouwjurk doen! Maar je ook een fijn gevoel geven. Zo voelde ik me in Frankrijk super comfortabel omdat het korset toen vast genaaid zat en alles gewoon echt perfect zat. In Nederland was dat dus niet het geval en moest ik zo nu en dan het hele ensemble omhoog hijsen, al dan niet met hulp van Andre. Nu kan ik er alleen maar om lachen, maar op dat moment dus niet, dat snap je;-)

 3. Weet je dat ik geen idee meer heb wat ik onder mijn trouwjurk droeg? In ieder geval geen grote katoenen oma-slip à la Bridget Jones (hoewel die dingen wel heel lekker zitten) maar wat ik wel droeg… Ik weet het niet meer, haha!
  Wat je zegt, het moet bij een strakke jurk met een dun stofje geen toeters en bellen hebben, dat tekent enorm. Ik denk dat ik nu van die corrigerende lingerie aan zou trekken. En tegenwoordig heb je daar heel mooie exemplaren van!

  1. Christiana says:

   Zeker waar! En ik heb ervaren dat je echt wel mooie lingerie kan vinden die toch tegelijkertijd een ’taak vervult’. (mits je dus de juiste maten draagt, haha;-))

 4. Goed om jouw lessons learnt te delen. Hier gaan zeker veel a.s. bruiden hun voordeel mee kunnen doen. Toen ik zelf ging trouwen was ik hoogzwanger 😊 en droeg toen geen trouwjurk/bruidslingerie maar had die dag gewoon een mooie zwangerschapsjurk met comfortabel zittend ondergoed aan waar ik me prettig in voelde.

  1. Christiana says:

   Nou, dat hoop ik maar;-) Achteraf vind ik het ook gewoon dom van mijzelf! Ik heb natuurlijk wel dat korset aangehad met mijn jurk erover heen, maar tijdens het doorpassen was het korset steeds zichtbaar onder het kant van de jurk aan de achterkant. Ik heb er geen enkele keer bij stil gestaan om die mensen van de bruidswinkel te vragen hoe ze dat ‘omvouwen’ dan voor zich zouden zien. Want inderdaad; door het korset om te vouwen was het niet langer zichtbaar, maar was ook alle steun weg! In Frankrijk is dat fantastisch opgelost door onze weddingplanner, maar in Nederland had ik helaas niet iemand in de buurt tijdens het aankleden die zo bekwaam was met naald en draad;-) Weet je dat ik helemaal niet wist dat je zwanger was toen jullie trouwden? Lijkt me ook wel ongelofelijk bijzonder hoor!!

 5. Ik kan me nog herinneren dat we bij de bruiloft van mijn moeder vooral naar onszelf moesten luisteren en niet naar de verkoopster. Je zag namelijk de lingerie erg duidelijk zitten in de jurk en volgens de verkoopster zat het in de jurk zelf… Niet dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.