Herinneringen van je bruiloft bewaren, zodat je elke dag weer heel eventjes aan die magische dag terug kan denken.

Gebruik een stolp of een doosje om herinneringen aan je bruiloft te bewaren

Absolutely blooming van Dior was mijn bruiloftsparfum. Nog steeds ben ik dol op dit parfum, maar ik draag hem niet te vaak. Ik wil de herinnering aan onze twee fantastische bruiloften levend houden, zodat elke keer als ik de geur dan eens draag, ik weer helemaal terug ben op die bijzondere dagen. Een stolp is een super leuke manier om herinneringen aan je bruiloft te bewaren. Ik heb er mijn bruiloftsparfum onder gezet, maar je kan er ook je sieraden, een haaraccessoire of bijvoorbeeld je trouwboekje onder zetten. Kun je niet kiezen uit alle bijzondere herinneringen om in te lijsten, verzamel dan alles in een mooie doos en geef die een speciaal plekje in je huis. In zo’n doos vol herinneren aan jullie bruiloft is bijvoorbeeld plek voor foto’s, naamplaatjes die bijvoorbeeld op tafel gestaan hebben, het ringendoosje of een lintje uit je trouwboeket. Het ringendoosje zelf is trouwens ook al mooi om neer te zetten. Ons ringendoosje was in de vorm van een hart, ik bewaar er nu sieraden in.

Een foto of andere herinnering afdrukken en inlijsten

Een trouwalbum is natuurlijk super leuk, maar vaak verdwijnt zo’n album in de kast en kijk je er niet meer echt naar om. Een leuk idee is dan om je trouwalbum geopend op een boekenstandaard te leggen. Zelf heb ik zo’n standaard van het merk Taschen. Je kan ook je foto’s laten afdrukken op canvas, een textielposter, hout of aluminium. Net wat in jouw interieur past. Foto’s onder een stolp staan trouwens ook prachtig. Je kan veel meer inlijsten dan slechts een foto. Zelf heb ik het menukaartje van ons ontbijt in Parc Broekhuizen ingelijst. Niet alleen vond ik de afbeelding op de voorkant super mooi, het herinnert me ook altijd aan die bijzondere ‘dag erna’. Een bloem uit je boeket laten drogen en inlijsten is ook een idee, net zoals bijvoorbeeld een stukje stof van je jurk. In de meeste gevallen wordt je trouwjurk helemaal op maat gemaakt en bij dat vermaken blijft er altijd wat stof over. Vraag er even naar in de trouwwinkel. Andere dingen om in een lijstje te doen, zijn bijvoorbeeld een uitnodiging, een mooie kaart die je van één van je gasten gekregen hebt of een stukje tekst uit jullie weddingvows.

Doe iets moois met de lieve woorden

Weddingvows, uitnodigingen, trouwkaarten, speeches. Op een bruiloft hoor je en spreek je héél wat lieve en mooie woorden uit. Het is altijd leuk om iets met die woorden te doen. Op onze bruiloft in Frankrijk las iemand een gedicht voor van Toon Hermans; ‘Als de liefde niet bestond’. Ik word nog stééds emotioneel als ik die woorden hoor. Op onze bruiloften lieten wij een boekje rondgaan waarin gasten iets liefs konden schrijven. De dame die dit gedicht voorlas, schreef precies dít zinnetje in dat boekje. Elke keer als ik dat nu lees, schiet ik nog vol. Verder schreef mijn zus de tekst voor op onze trouwkaart; ‘Wij weten wat onze wereld prachtig maakt, jij en ik en deze liefde’. Ook deze tekst staat in dat boekje. Dat boekje kun je ook weer een mooi plekje geven in huis. Wil je liever iets anders of originelers dan ‘gewoon’ een boekje? Kies dan bijvoorbeeld een doos met allemaal losse briefjes en envelopjes. Zoiets kun je natuurlijk makkelijk van tevoren zelf maken. Elke gast kan een persoonlijke boodschap op een briefje schrijven en in een envelopje doen. Hetzelfde idee dus, maar dan een beetje anders uitgewerkt.

WAT IS DE MOOISTE HERINNERING AAN JULLIE BRUILOFT?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

7 Comments

 1. Ik heb mijn parfum ook nog. En mijn jurk doe ik ook nooit weg. Maar wat ik vooral heel mooi vind zijn onze trouwgeloftes. Die bewaar ik echt voor altijd!

 2. Mijn jurk hangt in de kast en af en toe trek ik hem aan naar een speciaal feest.
  Mijn schoenen ben ik kwijt… oeps!
  En mijn bruidsboeket heb ik op het graf gelegd van mijn schoonvader die ik nooit gekend heb.

 3. Volgens mij hebben wij alles bewaard in het fotoboek van ons huwelijk. Maar jouw tips zijn zoveel leuker! Het parfum wat je droeg een speciale plek geven, wat een leuk idee! Ik weet niet wat ik toen droeg, volgens mij een sample van het een of ander, het is alweer zo lang geleden. En ik heb toen alles gefilmd, althans, de camera ging van hand tot hand. Alleen zo balen dat het op VHS staat, ik moet nog steeds iets verzinnen om het op schijf te zetten of via een andere manier. Ik had wel een tweedehands videorecorder gekocht omdat ik het weer terug wilde zien, zo leuk al die beelden! Ook soms wat pijnlijk omdat mijn ouders toen nog leefden. Maar zeker mooie herinneringen eraan!

 4. Natascha - Beautyopinie says:

  Volgens mij heb jij zoveeeeeel mooie herinneringen, prachtig! Ik ben niet getrouwd 😉

 5. Ik ga zelf nooit trouwen maar leuk idee voor mijn vriendinnen

 6. Wat origineel! Ik had ooit een doos vol trouw herinneringen, maar na de scheiding heb ik er een doos vol Sterre-herinneringen van gemaakt x

 7. Wat een leuk idee om je bruiloftsparfum (of een foto) onder een stolp te bewaren. Vind het ook een prachtige stolp die jullie hebben. Mijn mooiste herinnering zijn toch de foto’s die ik heb en ik af en toe nog bekijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.