Woensdag 11 juli 2018, de voorbereidingen. 

De ochtend van onze bruiloft

Ik werd wakker met vlinders in mijn buik. Duizenden vlinders. De maandag ervoor waren we aangekomen op La Fragne en de dag voor onze bruiloft hadden we samen doorgebracht in Rocamadour. We gingen om 09.00 uur ontbijten en vlak daarna maakten we kennis met onze fotografe die de hele dag aanwezig zou zijn. Heel spannend, want die hadden we tot op dat moment nog nooit gezien, in tegenstelling tot met onze fotografe in Nederland, waarmee we enkele maanden voor onze bruiloft al kennis hadden gemaakt. ‘Of we dus nog speciale wensen voor de foto’s hadden’. Nou, dat hadden we zeker. Of in ieder geval, ik had dat zeker. Ik wilde natuurlijk heel graag foto’s van mijn jurk en accessoires en de ’tuin’ (bij gebrek aan een beter woord, want het is echt enorm groot!) van La Fragne was daar natuurlijk een meer dan prachtige plek voor. Andre wist tot op het moment dat hij mij voor het eerst als bruid zag echter niet dat ik een sluier zou dragen. Aangezien we die kennismaking natuurlijk samen hadden, kon ik niet tegen de fotografe zeggen dat ik graag mijn sluier ook op de foto wilde, dus dat moest ik stiekem daarna even doen. Terwijl ik in de make-up zat, is deze prachtige foto gemaakt. De sluier was trouwens van het merk Poirier en hij was maar liefst 2,5 meter lang. De bedoeling was dat de kapper en de visagiste die ochtend naar La Fragne zouden komen. Hier was echter nogal wat onduidelijkheid over. Ik had in de dagen ervoor gevraagd hoe laat ze zou komen, maar ik kreeg daar niet echt een duidelijk antwoord op. Achteraf bleek (en ik ben blij dat ik dat dus achteraf te horen kreeg!) dat de persoon die haar en make-up van de bruid die in de week voor ons trouwde op La Fragne trouwde, niet was komen opdagen! Bizar natuurlijk! Maar de bedoeling was dat hij dus ook mijn haar en make-up zou doen. Onze weddingplanners moesten dus op het allerlaatste moment nog iemand anders zoeken en heel eenvoudig schijnt dat niet geweest te zijn, want Lubersac ligt een beetje in the middle of nowhere. Om mij niet van streek te maken, hebben ze daar dus tijdens die zoektocht bewust niets over gezegd. Op dat moment vond ik het behoorlijk vervelend dat het allemaal vrij vaag was, maar achteraf ben ik blij dat ik die stress vlak voor de bruiloft niet gehad heb. Nietsvermoedend ligt het korset hier op mij te wachten. Helaas waren daar natuurlijk nogal wat issues mee. Doordat ik een kanten rug had, zou het korset zichtbaar zijn door de jurk heen. Nu was een deel van de achterkant van het korset dus door de naaister uit de zaak waar ik mijn jurk en de accessoires kocht, omgezoomd. Hierdoor verloor het korset echter helaas alle steun en heeft Vicky, een van de weddingplanners, dus het korset op mijn rug vast moeten naaien!

Poirier bruidssluier

Poirier bruidssluier

Kleemeier Di Lorenzo ivoor bruidskorset

bruidslingerie

Kleemeier Di Lorenzo ivoor bruidskorset

Jimmy Choo trouwschoenen peeptoe

Trouwjurk aantrekken

Oeps!

Dat bedoel ik dus; ik kon alleen maar lachen, lachen, lachen, terwijl Vicky en Claudia hier heel druk en uiterst geconcentreerd bezig zijn met de knoopjes. Dat waren er twintig, en dat nam natuurlijk best even tijd in beslag. Waarschijnlijk valt het weinig mensen op op deze foto, maar het was echt het eerste wat ik zelf zag; ik heb hier namelijk (vlak daarvoor blijkbaar!) op mijn lip gebeten. Een aantal van jullie zullen nog wel weten dat ik in augustus 2016 ben geopereerd aan een beschadigde zenuw in mijn gezicht. Die operatie is heel erg goed gegaan, want daarna was ik als door een wonder pijnvrij. Wel is een deel van mijn onderlip toen gevoelloos geraakt, een risico waar ik trouwens van te voren van op de hoogte was. Het komt soms voor dat ik hier dus op bijt, zonder dat ik het in de gaten heb. Meestal gebeurt het tijdens het eten, maar het komt ook voor op momenten dat ik gespannen ben. Ik voel daar dus niet van, maar zichtbaar is het wel. Bijzonder detail dus, van deze foto. Nadat alle knoopjes dicht waren, ging natuurlijk de sluier op. Er zat een kam aan die als het ware boven de knot geschoven werd. Bizar genoeg viel de sluier tijdens de ceremonie op een heel cruciaal moment (tijdens mijn vows!) voor het eerst af, en hij is daarna nog zo’n twintig keer van mijn hoofd gevallen. Serieus! Zelf denk ik dat de sluier met zijn twee-en-een-halve meter te zwaar is geweest voor die kam om te dragen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik me er niet echt druk om gemaakt heb. We moesten er eigenlijk allemaal wel om lachen, maar eigenlijk was het natuurlijk wel erg. Ik ben heel benieuwd naar ervaringen van andere bruiden met sluiers. Bleef jouw sluier de hele dag goed op zijn plek?

bruiloft op La Fragne

bruiloft op La Fragne

bruiloft op La Fragne

bruiloft op La Fragne

Mijn make-up

Ik had in Nederland al een proefsessie voor haar en make-up gehad, en alle foto’s daarvan hadden we doorgestuurd naar Frankrijk. Ik had niet echt speciale bruidsmake-up aangeschaft, omdat de visagiste hier dat zou regelen. Maar ik moest natuurlijk wel iets voor op de lippen, om gedurende de dag bij te werken. En man, wat heb ik lang gezocht naar een mooie kleur! Zoals sommigen van jullie weten ben ik ontzettend gevoelig voor een koortslip, ik wil dus nooit testers van lipproducten in winkels uitproberen, en al helemaal niet in de periode voor onze bruiloft. Ik heb dus heel wat afgeswatched op mijn handen en een aantal kleurtjes gekocht, maar uiteindelijk is het een lipstick geworden die ik gewoon in de la had liggen. Ik droeg namelijk een Grand rouge lipstick van Yves Rocher in de kleur Rose poudre. Daaroverheen een Buttergloss lipgloss van NYX in de kleur #BLG09 Vanilla cream pie.

bruiloft op La Fragne

En ondertussen…

Of nou ja, eigenlijk was het niet helemaal ondertussen, want volgens mij was Andre een stuk sneller klaar dan ik. Ik kan me dat nog heel goed herinneren van onze bruiloft in Nederland. Terwijl ik namelijk boven in de make-up zat, waren er een paar mensen bij ons thuis, waaronder mijn vader. Achteraf vertelde Andre me dat hij steeds maar vroeg wanneer hij zich zou gaan aankleden, omdat ik al uren boven was met de kapper. Toen merkte Andre dus heel droog op dat hij maar ongeveer zo’n vijf minuten nodig had om zijn pak aan te trekken, zijn das te strikken en wat gel in zijn haar te doen. Ach, verschil moet er natuurlijk ook gewoon zijn. Andre’s stropdas, overhemd en schoenen waren trouwens beiden van Hugo Boss. Andre kleedde zich aan in een kamer direct naast de kamer waar wij die week sliepen en waar ik dus werd aangekleed. Ik ben in de dagen voor onze bruiloft een paar keer in die kamer geweest omdat mijn jurk er namelijk hing. Dat was uiteraard tot het moment dat Andre zich hier ging aankleden. Maar wat ik eigenlijk wil zeggen, al die keren dat ik dus in deze kamer ben geweest is het me niet opgevallen dat hier dus een ontzettend tof vloerkleed lag. Ik zag het serieus pas voor het eerst toen ik deze foto zag. En toen waren we er allebei helemaal klaar voor. Andre stond onderaan op de trap op mij te wachten. Dit moment is echt het moment dat mij van de hele dag nog het meest helder voor de geest staat. Ik denk niet dat ik me eerder zo extatisch heb gevoeld als toen. Je suis prêt.

bruiloft op La Fragne

heren trouwschoenen

bruiloft op La Fragne

WELK MOMENT VAN JULLIE BRUILOFT IS JOU HET MEEST BIJGEBLEVEN?

© ByChristiana tekst. Fotografie Authentique. All rights reserved.

8 Comments

 1. Wat een prachtig verslag vol gevoel en prachtige foto’s weer. Ik word er helemaal blij van. Helaas nog geen bruiloft gehad en ook nog láng niet in het vooruitzicht denk ik, maar ik kan hier wel al helemaal bij wegdromen.

 2. Ik krijg gewoon een brok in mijn keel en kriebels om zelf weer te gaan trouwen…prachtig! <3

 3. Ik was echt heel benieuwd naar dit blogje. Wat een mooie, doch ook spontane, foto’s.
  Je zag er ondanks dat de visagist niet de geboekte was er prachtig uit. En de lipstick kleur is perfect voor jou!

 4. Aaahhh…Wat een heerlijk verslag om te lezen! Wat grappig van dat vloerkleed, mooie foto overigens!
  Enorm leuk dat je ook foto’s hebt van de voorbereidingen, ik vind dat heel uniek.
  Ik zie het bij je lip, wat een gek idee dat dat deel gevoelloos is!
  Steeds als je zegt dat ze het corset op je rug moesten vastnaaien, zie ik voor mij dat ze het aan je rug naaien..omg, heb ik weer. 😉
  Wat ik een leuk moment vond was dat wij door de tuin liepen voor de foto’s en toen riep een man””Wat een mooi bruidje” Dat vond ik stiekem heel leuk om te horen. 🙂

 5. Prachtige foto’s weer! Je ziet er zo mooi stralend uit. Hele mooie roze nagellak draag je ook.. tja, daar valt mijn oog natuurlijk weer op 😉 je koortslip was me geheel ontgaan als je het niet verteld had.

 6. Het was geweldig jullie te mogen ontvangen! Wij hebben genoten van jullie! Wat een prachtig paar! Liefs van het hele team van Chateau La Fragne

 7. Wat ontzettend leuk om terug te zien en jouw ervaringen van de dag te lezen. Mooie foto’s en ik ben blij dat ik getuige van jullie ‘dag’ mocht zijn. Veel geluk samen!

 8. Waauw prachtige foto’s, wat zag je er geweldig uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.