Je huid dagelijks beschermen met een SPF is een goede gewoonte waar je je huid heel blij mee maakt. Welke goede beauty-gewoontes heb jij verder nog?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Het gebruik van een goede gezichtscrème en vergeet je hals niet

Een ‘goede’ gezichtscrème betekent niet in de eerste plaats een dure gezichtscrème. Het is vooral belangrijk dat je een crème gebruikt die goed bij je huid past. Heb je een vochtarme huid, kies dan voor crèmes met goede vochtbinders zoals hyaluronzuur, en niet zozeer voor puur vette crèmes, die meer geschikt zijn voor een droge huid. Vergeet verder ook niet je hals te verzorgen. Er bestaan speciale crèmes voor de hals. maar in feite kun je je hals natuurlijk ook prima verzorgen met een crème voor het gezicht of een lichaamscrème. Je doet er echt goed aan om al vroeg te beginnen met het hydrateren van je hals. Vergeet ook vooral niet om een product met SPF in je hals en decolleté aan te brengen. Dit kan natuurlijk ook weer zowel met een product dat geschikt is voor het lichaam als voor het gezicht. Overmatige blootstelling aan de zon gaat hand in hand met (vroegtijdige) huidveroudering. Bescherm je huid goed tegen UVA en UVB stralen met een zonnebrandcrème. Je kunt ook kiezen voor een dagcrème met SPF. Er bestaan ook speciale zonneproducten om het haar te beschermen.

Water drinken is een goede beauty gewoonte

Helaas is het niet zo dat je door (veel) water te drinken letterlijk vochttekorten in je huid kan opvullen. Wel is het een feit dat je lichaam voor een groot deel uit water bestaat en door voldoende water te drinken houdt je de vochtbalans op peil. Bovendien is water drinken erg goed als je in een afvalproces zit. Vaak wordt honger verward met dorst, maar door genoeg te drinken heb je dus minder gauw een honger-gevoel. Gemiddeld moet je 2 liter per dag drinken, op warme dagen kun je vaak wel iets extra’s gebruiken.

Je make-up verwijderen en je huid reinigen

Om je huid mooi te houden is het super belangrijk om elke dag te reinigen, ook wanneer je geen make-up gebruikt. Make-up verwijderen en je huid reinigen zijn twee verschillende dingen, het zijn dus twee aparte stappen in je skincare routine. De werkzame stoffen in je gezichtsverzorging zullen beter door je huid kunnen worden opgenomen op een goed gereinigde huid. Je kunt je make-up bijvoorbeeld verwijderen met een micellair water. Met de meeste varianten kun je ook make-up van de ogen, lippen en wenkbrauwen verwijderen. Na het verwijderen van make-up kun je dan je huid reinigen met een cleanser in de vorm van een reinigende crème, gel, olie of mousse die je met water afspoelt.

WELKE GOEDE BEAUTY-GEWOONTES HEB JIJ AL?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

6 Comments

 1. Als ik jouw lijstje bekijk, doe ik het zo slecht nog niet eens ;-). Yes! Een gewoonte van mij is om meerdere keren per dag mijn handen en nagelriemen in te smeren met een handcreme. Ik gebruik zoveel nagellak en dus ook remover wat natuurlijk niet al te best is voor je handen en nagels dus ik moet ze goed verzorgen om de in goede conditie te houden.

  1. Christiana says:

   Ja, maar jouw nagels zien er dan ook altijd tip top uit! Ik heb een beetje haat / liefde met handcrème momenteel. Ik gebruik het wel echt elke dag, maar toch zijn mijn handen de laatste tijd ZO droog. Ik ben bang dat ik mijn handen een beetje ‘verslaafd’ gemaakt heb aan handcrème of zo…(#luxeprobleem, I know….;-))

 2. Ik probeer elke avond mijn make-up er af te halen. Zo goed als mogelijk. Zodat ik de volgende morgen nergens last van heb!

 3. Ik doe al erg goed mijn best zie ik.

 4. Ik verwijder altijd, maar dan ook altijd mijn make-up voor het slapen gaan. Al is het midden in de nacht. Ik vind het niet fris om met make-up op mijn gezicht wakker te worden.

  Ragen / flossen doe ik ook iedere avond. Tsja, voordat ik mijn bed instap, zijn er al heel wat minuutjes verstreken, haha!

  Als ik de zon inga, smeer ik meteen mijn (gezichts)huid in. In de puberteit was ik daar wat minder voorzichtig in. Inmiddels weet ik wel beter.

 5. Heidi De Winter says:

  Ik doe het vrij goed zo te zien 👏 Alleen moet ik veel meer water drinken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.