Ga je een nieuwe gezichtscrème uitzoeken maar vind je het lastig om iets te kiezen? Deze 4 punten zijn in ieder geval handig om te weten.

Geen enkele gezichtscrème kan rimpels laten verdwijnen

Je huid goed verzorgen is erg belangrijk. Niet alleen voelt het fijn om je huid te verzorgen, een goed verzorgde huid ziet er vaak ook mooi(er) uit en bovendien is een gezonde huid beter in staat om je te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Er bestaan nogal wat hardnekkige fabels als het gaat om het verzorgen van je huid en dan ook heel specifiek als het gaat om je gezichtscrème. Ga je een nieuwe gezichtscrème uitzoeken, dan zijn deze vier dingen handig om te weten. Wat merken ook beweren, geen enkele gezichtscrème kan rimpels laten verdwijnen, ook niet een heel dure crème. Een anti-ageing crème heet een anti-ageing crème omdat hydrateren en beschermen absoluut kunnen bijdragen aan vertraging van het verouderingsproces. De letterlijke betekenis van het woord ‘anti’ is namelijk ’tegen’. Maar een rimpel die er eenmaal zit, kun je dus niet weg smeren. Begin dus vooral op tijd met zogenaamde anti-ageing producten. Oh ja, je huid wordt ook niet lui van anti-ageing verzorging, je kunt dus met een gerust hart beginnen.

Duur is niet (altijd) beter

De prijs van een gezichtscrème kan variëren van enkele euro’s tot enkele honderden euro’s voor een pot. Een dure crème is echter niet altijd beter. Er zijn genoeg luxe merken die relatief goedkope ingredienten gebruiken. Weet wel dat een crème van een paar euro in feite ook niet altijd de best werkzame stoffen in de juiste (hoge) concentraties kan bevatten. Het kan echter natuurlijk wel! Een mooi merk wat heel betaalbaar is en toch echt zeer mooie ingredienten in goede concentraties gebruikt, is The Ordinary.

Let op de verpakking bij het uitzoeken van een nieuwe gezichtscrème

Waarschijnlijk zijn de meeste gezichtscrèmes en trouwens ook gezichtsmaskers verpakt in een pot met een losse draaideksel. Ik heb wel eens gehoord van onderzoeken die uitwezen dat vrouwen crèmes in potten het meest luxueus vinden ogen. Toch is een crème in een open pot eigenlijk niet de beste keus. Op deze manier hebben licht, lucht, zuurstof en bacteriën namelijk de vrije hand en ze kunnen de kwaliteit van je crème op een nadelige manier beïnvloeden. Zeker anti-oxydanten in gezichtscremes kunnen hun werking verliezen als ze continue worden blootgesteld aan licht en lucht. In feite kun je dus beter kiezen voor een tube of pompflacon. Geef je echt de voorkeur aan een crème in een pot? Sluit de pot na elk gebruik dan goed af en zorg dat er geen water in komt, bacteriën zijn namelijk dol op water. Haal je crème niet uit de pot met je vingers, maar gebruik hiervoor een schoon wattenstaafje. Een spatel kan ook, maar in feite heeft dat alleen maar zin als je die spatel tussendoor steeds desinfecteert. Wellicht is het je opgevallen dat serums eigenlijk bijna altijd wel in een pompflacon verpakt zitten! Dit heeft te maken met de textuur van een serum. Een serum is namelijk dunner en vloeibaarder van textuur en is daardoor niet zo geschikt om verpakt te worden in een open pot.

Een gezichtscrème is niet eeuwig houdbaar

Ik krijg heel vaak de vraag hoe lang mensen met een crème kunnen doen. Dat is echt een typische vraag waarop ik natuurlijk geen antwoord kan geven. Het is helemaal afhankelijk van hoe vaak je de crème gebruikt en vooral hoeveel je gebruikt. Weet echter wel dat geen enkele gezichtscrème eeuwig houdbaar is, en dat crèmes in open potten ook sneller zullen bederven dan crèmes in tubes of pompflacons. Op elk cosmetica product staat een icoontje met daarop een potje met een deksel en een getal. Dat getal staat voor het aantal maanden dat een product na openen nog houdbaar is bij normaal gebruik. Normaal gebruik wil zeggen dat de verpakking droog wordt bewaard en na elk gebruik wordt afgesloten. Een gezichtscrème kan gemiddeld zes maanden tot een jaar na opening mee, afhankelijk van de ingredienten en de conserveringsmiddelen. Ik adviseer dus altijd om niet allemaal verschillende crèmes tegelijkertijd te gebruiken en pas een nieuwe verpakking aan te breken zodra de oude op is. Is een gezichtscrème van geur, kleur en / of textuur veranderd, dan is dat vaak een teken dat het product niet meer goed is.

WAAR LET JIJ OP ALS JE EEN NIEUWE GEZICHTSCRÈME GAAT UITZOEKEN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

6 Comments

 1. Ilona says:

  Ik lees (betrouwbare) reviews en gebruik tegenwoordig graag crémes en serums met hyaluronzuur. Verder let ik wel op de prijs. Euro 50,00 is voor mij echt het maximum. Ik heb liever een tube of een pompje al begreep ik recent van een andere blogger dat crémes in potten tegenwoordig beter beschermd zijn tegen bactieriën. Bij potten doe ik altijd een hoeveelheid voor een 7/10 dagen in een klein potje met een spatel zoals je dat (misschien) zou doen voor vakantie.

  1. Christiana says:

   Slim van jou! Ik zorg er altijd voor dat ik niet te veel producten tegelijkertijd open heb staan en ik haal altijd mijn crème met een wattenstaafje uit het potje. Veel mensen gebruiken spateltjes, maar maken vervolgens het spateltje nooit schoon, tja…dan heeft zo’n spatel ook niet zo veel zin natuurlijk;-)

 2. Weliswaar geen crème maar 2 maskers in potten vandaag weggegooid. Ik wist dat ze best “oud” waren en merkte dat ze gewoon niet op mijn gezicht bleven zitten, zo gek! Het waren 2 moddermaskers en zie je het voor je, ik smeerde het op en direct gleed het weer eraf, haha! Met potten heb ik normaal gesproken nooit problemen mits ik hem ook achter elkaar opmaak, te lang laten staan is niet goed, je ruikt en voelt dat die crème niet meer goed is. Maar over de datum tubes gooi ik vaak ook weg, als het anders ruikt vertrouw ik het ook niet. Maar als er een keuze is tussen een pot of tube, dan zeker liever een tube!

 3. Ik ben ook niet zo’n fan van potten met crème (of maskers). Geef mij maar een pompje of tube!

 4. Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelden zelf nog nieuwe gezichtscrème koop echt voor mezelf, maar vooral kijk naar wat een leuk product is om over te bloggen. Zo heb ik een poos terug voor mijn moeder een nieuwe lijn gekocht en aan haar gevraagd om te testen, omdat het me een leuk en budgetproof lijn vond voor mijn lezers.

 5. Goeie tips. Ik gebruikte ook het liefst een pot (inderdaad een luxueuzer gevoel ;-)), maar door een tip eerder van jou daarover, ben ik een tijdje geleden overgestapt op een tube.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.