Heb jij je make-up en cosmetica graag in het zicht? Je make-up opbergen kan op tal van manieren, ik geef je 5 ideeën en tips.

Je make-up opbergen op een dienblad

Eén van de leukste plekken om make-up en cosmetica op te bergen vind ik zelf altijd op een dienblad. Je kunt daarvoor natuurlijk elk dienblad gebruiken wat je leuk vindt. Zo’n dienblad kun je natuurlijk overal neerzetten. In je badkamer op een kast of als er ruimte is op je wastafel, op je nachtkastje, een plank in de slaapkamer of, als je het hebt, een dressoir of kaptafel in de slaapkamer. Juist omdat je dienbladen in alle soorten en maten hebt, kun je er altijd wel eentje vinden die past op de plek die jij in gedachten hebt. Je kunt je dienblad verder ‘aankleden’ met decoratieve objecten, vaasjes met kleine bloemetjes of een plantje. Heb je geen dienblad? Dan kun je ook werken met alternatieven voor een dienblad. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een stapeltje boeken of tijdschriften, waar je je favoriete crèmes en make-up op zet. Probeer het maar eens, je kunt hier echt heel leuke dingen mee doen. Verder hebben wij in de keuken een vierkant stuk marmer liggen. Dit kocht ik ooit bij een vintage winkel en is natuurlijk in feite geen dienblad. Het is gewoon een stuk marmer, wat wel enorm leuk is als dienblad. Je make-up opbergen kan ook op borden en in schaaltjes die je gewoon uit je keuken haalt.

make-up langer goed

Je make-up opbergen in voorraadpotten en servies

Ook voorraadpotten vind ik zelf altijd leuk voor het opbergen van make-up en cosmetica. Je kunt natuurlijk kiezen voor dichte varianten, maar juist een glazen / transparante pot is vaak in dit geval het leukst. Voorraadpotten zijn ook altijd handig voor wattenschijfjes en wattenstaafjes. In plaats van voorraadpotten kun je ook glazen en bekers gebruiken. Heb je heel veel kwasten? Overweeg dan eens meerdere glazen bij elkaar, al dan niet van verschillende hoogte. Door die naast elkaar te zetten creëer je een heel leuk geheel. Bovendien kun je je kwasten zo ook makkelijk uit elkaar houden omdat je ze sorteert op soort of op merk. Heb je zelf geen glazen over of vind je je glazen niet mooi genoeg? Kijk dan eens in de kringloopwinkel! Hier vind je vaak heel mooie glazen. Whiskyglazen zijn vaak erg chique! Heb je een bordenrek in huis? Die zijn ideaal om make-up paletten in op te bergen.

Gebruik lege kaarsenhouders

Je make-up opbergen kan ook in lege kaarsenhouders. Deze maak je heel makkelijk schoon, al moet ik wel zeggen dat het bij het ene merk kaarsen wat makkelijk gaat dan bij het andere merk. Omdat je waarschijnlijk wilt dat het label mooi blijft, kun je beter voorkomen dat de buitenkant in contact komt met water. Is je kaars opgebrand? Dan kun je het restantje er vaak heel makkelijk uitschrapen met een mesje. Dit kun je trouwens het beste doen als de kaars net op is. Dan is de was nog zacht en gaat het helemaal super makkelijk. Zijn er restantjes achtergebleven? Voeg een drupje afwasmiddel en wat heet water toe. Schenk het glas na een kwartiertje leeg en als het goed is, kun je de rest nu met een stukje keukenrol heel makkelijk weghalen. In lege kaarsenhouders kun je ook weer leuk je kwasten kwijt, maar ze zijn ook ideaal voor lipglossen, lipsticks, oog- en lippotloden, haarspeldjes, haarelastiekjes en zelfs sieraden.

make-up opbergen

Nog wat tips en leuke ideetjes

Ga je online zoeken op make-up organizer, dan krijg je heel veel opties! Maar in feite kun je je make-up natuurlijk óveral in opbergen. Ik gaf natuurlijk al voorraadpotten, bordjes en glazen als idee, maar make-up kan ook in vaasjes, bloempotjes, kleine kastjes, doosjes en mandjes opgeborgen worden. Niet alles wat je koopt of hebt hoeft gebruikt te worden zoals het bedoeld is. Zo heb ik beneden een beker staan van Zara home die officieel verkocht werd als tandenborstelhouder, maar ik heb er een plantje in staan. Combineer ook vooral bovenstaande ideetjes! Denk dan bijvoorbeeld aan een stapeltje mooie boeken waarop je een klein dienblaadje zet en zet daar je mooiste spulletjes op, zoals je favoriete crème, parfum en foundation. Als accessoires zijn sieraden en (droog) bloemetjes daar weer leuk bij! Ook mooi: heb je droogbloemen in huis? Haal eens voorzichtig enkele bloemen van de stelen en doe die bloemen in een glazen kistje. Dan heb je zowel een mooie ondergrond voor je make-up, maar het staat ook erg mooi op een dienblad!

HOE BERG JIJ JE MAKE-UP OP?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie, fotografie. All rights reserved.

12 Comments

 1. Ilona says:

  Ik houd er niet zo van om mijn make-up in het zicht te zetten dus de dingen die ik gebruik liggen in een mandje van de Action en dat pak ik ’s morgen als ik mij opmaak. In onze huidige badkamer is er ook weinig plek om producten mooi neer te zetten maar gelukkig hebben we wel een grote kast boven de wastafel waar alles met gemak inpast. Erg leuk die andere tips. Ik heb toevallig gisteren zo’n klein glazen doosje gevuld met gedroogde rozenblaadjes en er wat rozenolie op gedruppeld voor in het toilet.

  1. Christiana says:

   Wat een leuk idee! Ik moet wel zeggen dat ik echt enorm blij ben met die zwarte kast in de badkamer. Die heeft er natuurlijk niet altijd gestaan, maar geeft me nu wel de mogelijkheid om spulletjes leuk neer te zetten. Ik zet er ook alleen mijn ‘mooie’ producten op;-)

 2. Leuke ideeen. Ik heb mijn make up op een dienblad staan op een stapel tijdschriften. Ook stal ik af en toe mijn parfumflesjes uit. En lege kaarsenhouders gebruik ik ook voor kwasten e.d.

 3. Natascha says:

  In een hele saaie zwarte tas haha. Eerst had ik het allemaal leuk uitgestald maar nu heb ik voor praktisch gekozen. Omdat ik me soms beneden opmaak, soms boven etc etc.

 4. Wat een leuke ideeën! Ik heb alles ‘praktisch’ opgeborgen in de lade onder de wastafel.

 5. Leuke ideetjes! Ik heb momenteel echt overal wel wat liggen. Best wel zonde, vooral parfumflesjes. Die horen te pronken! Die foto van jouw is trouwens ook prachtig.

 6. Ik bedoelde natuurlijk “jou” en dan de bovenste foto, haha!

 7. In een plastic make-up organizer, maar heb er ook een van glas en messing. Ik zou wel eens een Diptique kaars willen kopen alleen om ‘em daarna voor mijn kwasten te gebruiken 🤣.

  1. Christiana says:

   En de geuren zijn ook echt heel lekker;-) 34 Is mijn favoriete geur van het merk!

 8. Leuke tips! En je brengt mij op ene idee, ik zou onder de stolp ook de bloemen van mijn droogbloemen kunnen leggen, leuk om het zo af te wisselen met mijn engeltje en duiveltje!

  1. Christiana says:

   Droogbloemen staan inderdaad erg mooi onder een stolp. Je kan zelfs een klein vaasje met droogbloemen onder een stolp zetten.

 9. Ik heb Alex kasten (drie…🙈) en daar heb ik al mijn make-up in opgeborgen. Aparte lades voor lipsticks, nagellak etc. Heerlijk om tussen te snuffelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.