Dit zijn dus de dingen die je, naast écht goed gezelschap natuurlijk, bij je moet hebben op een stedentrip in de warmste tijd van het jaar.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Water en zonnebrandcrème

In Madrid sjokten wij door de straten met temperaturen rond de 40 graden. Water drinken is dan écht essentieel. Wij hadden steeds twee gevulde waterflesjes bij ons en kochten onderweg bij een supermarkt dan een grote fles om de voorraden aan te vullen. Heel veel water uit het hotel meenemen is namelijk niet zo zinvol, want dat water is dan binnen de kortste keren helemaal lauw. Bah. Elke ochtend smeerde ik me zorgvuldig in, maar ik zorgde er ook steeds voor dat ik zonnebrandproducten bij me had om tussendoor te gebruiken, vooral mijn voeten, armen en nek begonnen in de loop van de dag nog wel eens te gloeien. Van La Roche posay en Filorga had ik van die handige spray’s bij me. Dat is voor tussendoor een stuk praktischer dan een lotion of melk, want je zit niet met plakkerige handen daarna en bovendien zijn die spraytjes ook super geschikt om óver je make-up heen te gebruiken. Al moet ik zeggen, de make-up die nog over was na de heftige zweetsessies.

Iphone

Wij zijn nu natuurlijk ontzettend van de Iphone-generatie. Wáár zouden wij zijn zonder? Tijdens onze vakantie maakten wij veelvuldig gebruik van de Tripadvisor app, allemaal mede mogelijk gemaakt door de Iphone van André. In die tripadvisor kun je álle info vinden die je nodig hebt. Je kunt er niet alleen praktische info en reviews over bezienswaardigheden, hotels en restaurants vinden, maar je kunt hem ook laten zoeken vanaf de locatie waar je op dat moment bent, naar alles! Zo hebben wij bijvoorbeeld leuke restaurantjes gevonden via deze app. Kijk, mijn telefoon heeft niet lang meer, dus het is goed nieuws dat de nieuwe Apple Iphone X eraan komt. Anno nu willen we natuurlijk niet alleen helemaal on trend zijn als het om de telefoon gaat, maar het moet ook allemaal super snel gaan. Er zitten tenslotte maar 24 uur in één dag, dus geduld opbrengen voor een trage telefoon zit er natuurlijk niet in, dat snap jij ook. Omdat de Iphone alweer tien jaar bestaat, is er bovendien niet alléén maar sprake van de lancering van de nieuwe Iphone X bij KPN, maar er zijn daarnaast ook feestelijke nieuwe features, producten en….nieuwe emoticons. Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar ik ben gek, gek, gék op emoticons. Ik kan helemaal hysterisch worden wanneer ik een nieuwe emoticon ontdek. Favoriet toen we in Madrid waren was, uiteráárd, het swingende dametje in de rode jurk. Op mijn verjaardag afgelopen maandag werd er op mijn Whatsapp driftig heen en weer gestrooid met de klinkende champagne-glazen en over het algemeen gezien genomen zijn de huilt-van-het-lachen emoji én die met het vuurrode hoofd favoriet bij mij. Die laatste zet toch nét wat extra kracht bij als je gewoon een keer héél erg pissig bent. Oh ja, die met het zweethoofd was ook leuk. Kreeg ik wolkjes terug, onder het mom van ‘hier, een fris briesje voor jullie’. Oh, wat hadden we een lol daar. Je begrijpt: ik kan niet wachten op die nieuwe Iphone X én de nieuwe emoticons. Ik hoop in ieder geval op een emoticon met opgetrokken wenkbrauwen.

Hoed en kleingeld

Ik griste mijn zwarte hoed vlak voordat we weggingen uit een sale-rek bij de H&M. Ik dacht dat die wel ‘een keer’ leuk zou staan bij een bepaalde outfit. Wat bleek? Tijdens de vakantie kon ik niet meer zonder! Het was zó heet in Madrid en die hoed hield gewoon heel wat warmte tegen. Zodra ik hem afzette, voelde ik de warmte al weer naar mijn hoofd stijgen. Ik kan wel zeggen dat het de beste zeven euro zijn die ik besteed heb. Het spreekt voor zich dat je niet zonder geld op vakantie kan, maar kleingeld bleek ook super praktisch te zijn. In de bus bijvoorbeeld kun je alleen met kleingeld betalen. In de bus, en trouwens ook in de halte, wordt zelfs aangegeven dat de chauffeurs niet terug hebben van biljetten groter dan 10 euro. Ook in diverse musea konden we niet pinnen. Bovendien moet je in veel musea je tas opbergen in een kluisje en de borg daarvan was één euro. Die krijg je na afloop trouwens wel weer terug.

WELKE ITEMS ZIJN VOOR JOU ONMISBAAR TIJDENS JE VAKANTIE?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

4 Comments

 1. Heel herkenbaar alles, ik kan niet zonder gsm op reis, zeker voor foto’s. Ook al heb ik een fototoestel bij, je gsm is echt zo gemakkelijk voor het grijpen en werkt zo snel! Op een zonvakantie gaan ook altijd standaard mijn teenslippers mee, ik kan echt super veel kilometers doen op die dingen!

  1. Christiana says:

   Ah ja, slippers, dat is een goede! Ik heb ook énorm wat kilometers gemaakt op die dingen;-)

 2. Zonnebrand is inderdaad heel handig! Ik had in Milaan altijd een klein flesje in m’n handtas. Mijn witte huid kan die felle zon anders echt niet aan, haha!

  1. Christiana says:

   Oh Milaan, dat staat ook nog op mijn lijstje;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.