Twijfel je nog tussen echt gras en kunstgras? Ik had niet blijer kunnen zijn met de keus voor kunstgras. Dít zijn vier voordelen van kunstgras.

Beware

Voordelen van kunstgras, er is geen onderhoud nodig

De meningen over kunstgras zijn natuurlijk sterk verdeeld. Zelf had ik niet blijer kunnen zijn met de keus voor kunstgras toen de nieuwe tuin werd aangelegd. Eén van de grootste voordelen van kunstgras is wat mij betreft dat er geen onderhoud nodig is. Nooit meer gras maaien, randjes knippen of bemesten dus. Dat levert bovendien ook weer ruimte op in je schuur of berging; die grasmaaier is immers niet meer nodig! Je hoeft bovendien nooit meer te sproeien. Hoewel kunstgras in aanschaf vaak wel duurder is dan echt gras, zul je er dus op de lange termijn juist geld mee besparen.

Je gazon staat er 365 dagen per jaar mooi bij

Ook zo fijn; met kunstgras staat je tuin er alle dagen van het jaar mooi bij. Ik heb inmiddels alle seizoenen meegemaakt met het kunstgras, en het is overal tegen bestand; tegen kou, regen, vorst maar dus ook tegen hoge temperaturen en zonlicht. Omdat de tuin eigenlijk niet heel gunstig ligt voor echt gras, werd het echte gras dat er lag voor de grote tuin make-over, al snel bruin en dor. Kunstgras ligt er altijd mooi bij, en dat is natuurlijk wel zo leuk als je door het raam naar buiten kijkt, ook wanneer het buiten heel koud of juist heel heet is.

Kunstgras is er alle soorten en prijzen

Gras is gras. Het ene kunstgras is echter het andere kunstgras niet. Er is namelijk enorm veel keus in kunstgras. Dat is fijn, want zo kun je kijken naar welk soort kunstgras het beste bij jou, je wensen, je levensstijl en natuurlijk bij je budget past. Of je nu gaat voor het goedkoopste kunstgras, of er juist wat meer geld in wilt steken, alles is mogelijk. De verschillen tussen kunstgras zitten hem bijvoorbeeld in de kleur en lengte van het gras, maar ook in de kwaliteit en hoe ‘echt’ het kunstgras er uitziet. Ik probeer altijd een beetje de gulden middenweg te kiezen als het gaat om uitgaven voor het huis. De echte budget oplossingen vermijd ik meestal, maar het duurste van het duurste is ook zeker niet altijd nodig en al helemaal niet altijd beter. Kunstgras heeft tot slot nog een groot voordeel. Heb je namelijk last van allergieën? Dan zijn die met kunstgras in je tuin helemaal voorbij. Kunstgras bevat immers geen pollen.

HEB JIJ ECHT GRAS OF KUNSTGRAS IN JE TUIN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

4 Comments

  1. Wij hebben echt gras (met mos, maar dat is ook mooi groen). Ik probeer onze tuin zo ecologisch mogelijk te maken, en dan is kunstgras, wat eigenlijk plastic is, natuurlijk geen optie. Ook met bewust wat madeliefjes erin 🙂
    Maar ik begrijp wel waarom mensen er wel voor kiezen hoor.

  2. Ik heb echt gras, en hoewel ik niet altijd even veel zin heb in het onderhoud ervan, is kunstgras voor mij nooit een optie geweest. We moeten met zijn allen echt meer groen in onze tuinen aanbrengen, en dan bedoel ik echt, levend groen.

  3. Echt gras is inderdaad beter voor de natuur/milieu, maar als ik heel eerlijk ben zou ik kunstgras ook wel overwegen. Wij zijn nogal lui/laat in het onderhouden van onze tuin, het beetje gras wat wij hadden is nu lelijk uitgegroeid. Qua onderhoudsgemak ideaal. Je hebt verder genoeg planten en bloemen in de tuin dus helemaal goed voor de vliegende beestjes. Al die tuinen die alleen maar betegeld zijn weliswaar onderhoudsvrij maar weer slecht voor het ecosysteem (weet niet of dat het juiste woord is) en voor de afwatering. Zoals Natasja zegt moeten wij voor meer groen zorgen, is natuurlijk veel beter voor het milieu.

  4. Met mijn hooikoorts valt echt gras gelijk af en dan is kunstgras een mooie optie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.