Mooie momenten en herinneringen draag je altijd bij je. Vanuit deze gedachte werd dan ook de Moments by Marjolein Bastin home- en geurcollectie ontwikkeld.

Moments by Marjolein Bastin

Al weer eventjes geleden was ik te gast in Huize Frankendael te Amsterdam om aanwezig te zijn bij de lancering van de Moments by Marjolein Bastin home- en geurcollectie. Mooie momenten en herinneringen draag je altijd bij je. Vanuit deze gedachte werd dan ook in samenwerking met Hallmark de Moments by Marjolein Bastin collectie ontwikkeld: beauty- en home producten, geïnspireerd op de fijne plekken en herinneringen die Marjolein Bastin koestert. Marjolein Bastin is een Nederlands illustratrice en tekenares van voornamelijk onderwerpen uit de natuur, zoals dieren en planten. Wellicht ken je haar werk uit de Libelle. Elke geurlijn bestaat uit een interieurspray, handlotion, handzeep, geurkaars en geurstokjes. De tekeningen op de verpakkingen zijn uiteraard allemaal door Marjolein gemaakt en laten kleurrijke bloemen en dieren zien, die Marjolein associeert met de geurlijn. Vooral leuk vond ik het interview met Marjolein tijdens de perslunch, waarin zij onder ander vertelde dat het haar allergrootste wens om ‘nog heel lang te kunnen blijven tekenen’. Op de één of andere manier deed ze me een beetje denken aan Aerin Lauder, en dat is inderdaad de kleindochter ván, maar dan een Nederlandse versie uiteraard. In haar creatieve en turbulente leven heeft Marjolein vele plekken bezocht. Al haar reizen en de ervaringen die zij opdeed op haar bijzondere bestemmingen vormen dan ook de inspiratie voor deze Moments by Marjolein Bastin collectie. De collectie bestaat uit drie geuren, namelijk Bora bay, Swiss Lodge en Dutch coast.

Dutch coast

Marjolein vertelt dat ze al meer dan veertig jaar graag op Ameland komt. Het eiland voelt voor haar dan ook als thuiskomen. De geur Dutch Coast brengt herinneringen bij haar naar boven van schelpen zoeken, liggen in het zand en het turen naar de eindeloze horizon met schepen in de verte. In de Dutch Coast lijn staat dan ook de zandkust van Nederland centraal, waarin je tonen van frisse limoen en zachte iris kunt herkennen. Ik vond zelf de verpakking van deze geur uit de Moments by Marjolein Bastin collectie natuurlijk direct het allerleukst, want kijk hoe perfect deze in mijn Delfts blauw toilet past. De geur, die vind ik echter helaas het minst lekker van de drie. Het eerste woord wat in me opkomt wanneer ik de geur ruik is ‘aquatisch’. Logisch in feite, met een geur die doet denken aan Ameland. Ik vind aquatische geuren echter vrijwel altijd iets mannelijks hebben en zo is dat wat mij betreft ook met deze geur. Hoewel de toch wel vrij lieflijke verpakking met pastelkleurige bloemetjes wellicht anders doet vermoeden, vind ik de geur toch behoorlijk mannelijk en daardoor niet echt passend bij mij en in mijn huis. De geur is wat voor jou wanneer je juist wel houdt van aquatische en ziltige geuren.

Moments By Marjolein Bastin dutch coast

Moments By Marjolein Bastin Swiss lodge

De geur Swiss Lodge uit de Moments by Marjolein Bastin collectie is gebaseerd op Marjoleins favoriete plek in de Zwitserse Alpen. Het gaat om een combinatie van sparren, vers hooi en de geur van hout. Een heel bijzondere combinatie die in de eerste plaats vooral friszoet ruikt, later wordt de geur wat bloemiger en daarnaast ruik je er ook iets subtiel fruitigs doorheen. Aan de kaars zijn onder andere noten van petitgrain en amber toegevoegd. Het is een zachte, ingetogen geur, niet opdringerig en wat mij betreft prima geschikt om het hele jaar door te gebruiken. Bepaalde geuren doen natuurlijk wat meer zomers of juist winters aan, maar Swiss lodge vind ik eigenlijk ieder seizoen wel passend.

marjolein bastin swiss lodge geurkaars review

Bora day

Niet op de foto, maar ook de geur Bora day is onderdeel van de Moments by Marjolein Bastin collectie. Deze geur is geïnspireerd op reizen naar tropische eilanden en geurende bloemen, waarin tonen van fleurig jasmijn en zoete patchoeli te ruiken zijn. Eigenlijk is dit toch wel mijn favoriet van de drie. Het gaat om een heel ‘volle’ en vrouwelijke bloemengeur, de geur doet inderdaad ook wel een beetje tropisch aan. Elke geurlijn bevat geurstokjes 150 ml. (€ 14,95), een geurkaars 220 gram (€ 19,95), een interieurspray (€ 14,95), handzeep 250 ml. (€ 9,95) en een handlotion 250 ml. (€ 9,95). De Moments by Marjolein Bastin producten zijn vanaf half oktober exclusief verkrijgbaar bij DA.

WELKE GEUR UIT DE MOMENTS BY MARJOLEIN BASTIN COLLECTIE SPREEKT JOU HET MEEST AAN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat gesponsorde producten.

1 Comment

  1. Ik denk dat ik voor Swiss Lodge zou gaan. Lijkt me een heerlijke geur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.