Ik geef je in dit artikel graag wat opruim en organiseer inspiratie door je mijn favoriete opbergers van Ikea te laten zien. Welke heb jij al in huis?

favoriete opbergers van Ikea

Mijn favoriete opbergers van Ikea

Ik kom altijd erg graag bij Ikea en eigenlijk voor van alles. Zo hebben we in bijna alle ruimtes van het huis een aantal basics staan en die zijn super goed te combineren met andere merken en stijlen. De woonaccessoires van Ikea vind ik zelf iets minder interessant, omdat ik het juist leuk vind om basic meubels te combineren met wat ‘luxere’ merken of juist tweedehands vondsten van bijvoorbeeld de rommelmarkt of de kringloopwinkel. Wat ik dan wel weer heel graag doe bij Ikea is snuffelen tussen de opbergers. Ikea heeft tal van opberg mogelijkheden en het leuke is dat je die verschillende opbergers echt overal in huis kunt gebruiken, of je nu groot of klein woont. In dit artikel laat ik je mijn favoriete opbergers van Ikea zien.

Shop the post

Ikea antonius lade inzet
Ikea skubb dozen
Ikea variera bak wit
Ikea variera bestekbak bamboe
Ikea voorraadpot KORKEN
Ikea antonius lade inzet
Ikea skubb dozen
Ikea variera bak wit
Ikea variera bestekbak bamboe
Ikea voorraadpot KORKEN
Ikea antonius lade inzet
Ikea skubb dozen
Ikea variera bak wit
Ikea variera bestekbak bamboe
Ikea voorraadpot KORKEN

Ikea ANTONIUS lade – inzet

Wanneer ik een la ga indelen, vind ik het belangrijk dat een opberger ‘lade-vullend’ is. Ik vind echt niets irritanter dan opbergers waarbij je aan alle kanten nog een stuk loze ruimte over hebt. Op de slaapkamer heb ik deze zwarte ladenkast van Ikea (die helaas uit de collectie is) gevuld met 3 Antonius verdelers, en zoals je ziet passen ze vrijwel precies. De Antonius lade inzet bestaat uit drie delen, een groot deel in het midden en twee kleinere delen aan de zijkanten. Prettig is dat ze gemaakt zijn van polypropeen. Dit is super makkelijk schoon te maken, je kunt de bakken zelfs in de vaatwasser doen.

Ikea SKUBB

Ook de Ikea SKUBB dozen zijn heel praktisch. Ze zijn gemaakt van stof en er zit een ritsje aan de onderkant in. Je kunt ze dus heel eenvoudig plat maken als je ze (even) niet gebruikt. De Ikea SKUBB opbergers zijn sowieso lade-vullend voor de MALM ladenkast. Je moet dan wel twee sets kopen en die over je kast verdelen, want met één set kun je de la niet precies vullen. Er zijn ook grotere Ikea Skubb opbergers, de zogenaamde opbergtassen. Deze hebben wij bijvoorbeeld in onze kledingkast en die vind ik ideaal voor seizoens-spullen. In de winter bewaar ik hierin bijvoorbeeld slippertjes en badkleding en gedurende de zomer bewaar ik er juist al mijn mutsjes en handschoenen in.

Ikea VARIERA bakken

De Variera bakken zijn wel echt mijn favoriete opbergers van Ikea. Ze zijn gemaakt van hard kunststof en ik gebruik deze vooral in de keuken. Onze complete keuken is ook van Ikea en zoals je ziet passen er precies drie Ikea Variera bakken in een la. Ik heb er drie in de schoonmaaklades voor losse spulletjes zoals vaatdoekjes en rollen afvalzakjes.

Ikea KORKEN voorraadpotten

Ook van de Ikea KORKEN voorraadpotten ben ik fan. Ze zijn gemaakt van transparant glas en super degelijk. Ook prettig dat ze verkrijgbaar zijn in meerdere hoogtes. Ik bewaar er pasta, cruesli, rijst en zulk soort dingen in, maar je ziet dat ze ook prima dienst doen als opberger voor bijvoorbeeld vaatwastabletten.

favoriete opbergers van ikea

Ikea VARIERA bestekbak

In de VARIERA serie vind je ook bamboe bestekbakken en verdelers. Bij het ontwerpen van de keuken heb ik heel specifiek gevraagd om een ‘verborgen’ la. Als je deze keukenla opentrekt zie je dit deel als eerste, maar achter die witte rand zit dus nog een smalle la, ideaal voor ‘rommeltjes’ die ik dan weer graag opruim in die Ikea VARIERA verdeler. Ook deze zijn weer lade vullend, in ieder geval voor een Ikea keuken.

WAT ZIJN JOUW FAVORIETE OPBERGERS VAN IKEA?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

19 Comments

 1. Oh wat een heerlijk artikel, ik houd ook zo van de opbergers van IKEA!

  1. Christiana says:

   Ik ook! Ik kijk ook altijd bij Ikea of ze al weer iets nieuws hebben. Alhoewel we nu voorlopig maar even niet naar Ikea gaan;-)

 2. Hele handige opbergers. Ik heb een vakkenverdeler in de keuken, zo blij mee.

 3. Ik hou echt van dit soort dingen. Ik heb namelijk een hekel aan losliggende spullen. Helemaal in de badkamer. Het wordt echt weer tijd dat ik straks wat van deze opbergers bij IKEA ga halen, want ik heb nog wel wat lades die wat opgeruimder mogen zijn. Jouw besteklade ziet er trouwens echt perfect uit.

  1. Christiana says:

   Haha, ah dankjewel Iris! Ik kan daar echt zo blij van worden, een la opentrekken die dan helemaal netjes is;-)

 4. Ikea is echt top met dit soort organisers! Zo fijn!

 5. Ooh hoe heerlijk is dit! Bij mij lijkt het altijd rommelig ondanks alles netjes ligt.. zou de oplossing zijn voor mij

 6. Handig overzicht! Voor mijn make-up spulletjes lijken me de Antonius verdelers ideaal. Mooie stash heb je trouwens 😍! Ik zou even moeten opmeten of ze ook goed in mijn buikkastje passen. Loze ruimtes aan de zijkanten vind ik namelijk ook niet handig.

  1. Christiana says:

   Ik heb jaren geleden ook een buikkastje gehad, daar had ik ze ook al in staan, alleen dan andersom, maar ik had wel vrij veel ruimte over aan de zijkanten.

 7. Ik heb laatst ook een lade ingericht maar dan met de bakjes van Action. Ikea is een kei wat opbergers betreft, en als het daar wat rustiger is (en corona vrij) wil ik daar weer eens gaan neuzen!

  1. Christiana says:

   Ik heb inderdaad ook wel weer zin om naar Ikea te gaan, alleen voorlopig inderdaad maar even niet. We moeten sowieso geduld hebben als het om Ikea gaat, want Andre probeerde van de week iets online te bestellen, en dat zou dan pas eind mei geleverd gaan worden:-(

 8. Ilona says:

  Vooral de Skubb en die Variera bakken. Verder (het zijn niet echt opruimers) maar van die antislipmatten voor in lades. En inderdaad de Skubb grote bakken met rits voor nu voor de winterspullen, en schapenvachten. Verder hebben wij een 4-vaks smalle Besta kast en daar passen precies de Kuggis bakken met deksel in. Daar bewaar ik dan enveloppen in, spaarzegels, bonnen, etc. etc. Van de week die kast opgeruimd en opnieuw geordend met deze bakken, Top. Ze zijn er overigens ook voor een “normale” Besta kast.

  1. Christiana says:

   Oh ja, goede, die anti slip matten hebben wij ook in de keukenlades! Tenminste, het zijn stukken die je zelf van een rol af moet knippen. Heel handig voor de lades waarin de drinkglazen en voorraadpotten staan. Oh heerlijk is dat hè, zo’n kast organiseren. Momenteel zijn we natuurlijk met de tuin bezig en wordt de overloop helemaal opgeknapt, dus voorlopig is het huis vooral heel zanderig en stoffig. Ik kan niet wachten tot straks alles klaar is en ik alles weer lekker kan schoonmaken en organiseren;-)

 9. Oké dit artikel komt precies op tijd! Ik zocht nog opbergers voor mijn werkkamer en keuken, toch binnenkort even bij de Ikea kijken 🙂

 10. Natascha - Beautyopinie says:

  Wat een heerlijke foto’s! Ik ben namelijk altijd aan het opruimen haha maar mijn laatjes zijn vaak een rommeltje (vooral in de keuken!). Thnx voor de inspiratie!

  1. Christiana says:

   Wat leuk om te lezen, graag gedaan;-)

 11. O die bestekbak is mooi! Wij hebben (niet goed passende) plastic bestekbakken die mij al heel lang een doorn in het oog zijn… Naar deze ga ik op zoek als het weer mogelijk (en verstandig) is om naar Ikea te gaan.

 12. Ik kan dus nergens vinden hoe hoog die Variera-bakken zijn? Enne: kun je ze eventueel ook stapelen terwijl er iets in zit, of vallen ze volledig in elkaar zeg maar?

  1. Christiana says:

   De kleine variant van de IKEA VARIERA bak is 24 cm. breed, 17 cm. diep en 10,5 cm. hoog. De grotere variant is 33 cm. breed, 24 cm. diep en 14,5 cm. hoog. Ze zijn niet echt te stapelen, ze vallen inderdaad in elkaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.