Ben je op zoek naar een echt unieke lamp? Ik laat je mijn nieuwe Delfts blauwe lamp met oranje kap zien, zelf samengesteld bij Madame Garage.

Een nieuw dressoir

Eventjes geleden liet ik je al een sneak peek van mijn nieuwe werkplek zien. De grootse verandering in deze ruimte was natuurlijk de nieuwe kleur op de muren en de lambrisering. Mijn open kast, bureau en bureaustoel heb ik gehouden, maar er stonden nog wel wat andere dingen op mijn wishlist, en één daarvan was een nieuw dressoir. Eigenlijk had ik het dressoir bedacht voor in de slaapkamer, maar omdat het dressoir zo’n enorm lange levertijd had, had ik in de slaapkamer een tijdelijke oplossing bedacht wat uiteindelijk een te gek idee bleek te zijn. Het dressoir zou dus op mijn werkplek komen. Een paar weken geleden was het dan zover! Ik had toevallig een dag ervoor nog op de website van Made.com gekeken en daar stond nog steeds een leverdatum in maart. Echter van de ene op de andere dag kreeg ik opeens een verzendbevestiging en twee dagen later stond hij al hier te pronken. Het gaat om dressoir Haines en wat vind ik hem schitterend. In de uiteindelijke roomtour van mijn werkplek ga ik hem npg uitgebreider aan je laten zien. Voor nu gaat het even over wat er op het dressoir staat; namelijk een Delfts blauwe lamp.

Delfts blauwe lamp Madame garage

Delfts blauwe lamp via Madame Garage

Zodra ik wist dat mijn werkplek een make-over zou krijgen, wist ik dat er ook een prachtige lamp moest komen, liefst eentje van Madame Garage. Zij hebben een zogenaamde ‘lampenbar’ waar je dus zelf een kap bij een voet kunt uitzoeken. We hebben nog even getwijfeld om er daadwerkelijk naartoe te gaan, tot ik zag dat ze ook de mogelijkheid hadden om telefonisch te shoppen, waarbij je dus kunt beeldbellen en de collectie op die manier kunt zien. Omdat wij ons het afgelopen jaar wel echt goed aan de C-maatregelen gehouden hebben, vond ik dat eigenlijk wel een heel prettige optie. De avond voorafgaand aan de afspraak kreeg ik een aantal foto’s toegestuurd van de collectie en het aanbod is echt gigantisch. Gewoon enorm groot, dus het is maar goed dat ik al enigszins wist wat ik wilde, namelijk een Delfts blauwe lamp.

Delfts blauwe lamp Madame garage

Mijn Delfts blauwe lamp

Ik ben gek op Delfts blauw. Zo heb ik een aantal erfstukken in huis, maar ik speur er ook altijd naar op rommelmarkten en bij de kringloopwinkel. Juist omdat ik het Delfts blauw combineer met ‘moderne’ accessoires, krijg ik in ons huis geen te oubollig gevoel. Zo was er laatst iemand bij ons thuis die ons interieur chic met een toefje Hollands glorie noemde, en daar kon ik mij ook wel in vinden. Madame Garage maakt dus zelf lampen van vintage vazen en beelden en die kun je dan zelf combineren met een kap. Er is nu een ware trend gaande om kappen met voeten te combineren die in de eerste instantie misschien niet lijken te matchen, maar uiteindelijk gewoon wel heel erg tof zijn. In de eerste instantie had ik de Delfts blauwe lamp gecombineerd met een kap met tijgerprint en hoewel die combinatie enorm tof was, was die kap handgemaakt van zijde en behoorlijk boven het budget wat ik ervoor in gedachten had. En uiteindelijk is het maar goed dat ik voor de oranje kap gegaan ben, want onlangs vond ik voor mijn werkplek het perfect vloerkleed met tijgerprint. Nu valt alles schitterend met elkaar samen. Een prachtig detail van de Delfts blauwe lamp is trouwens dat hij is afgewerkt met een goudkleurig snoer en een goudkleurige stekker. Mocht je dus een echt unieke lamp zoeken, kan ik Madame Garage van harte aanraden.

ZOU EEN DELFTS BLAUWE LAMP IN JOUW INTERIEUR PASSEN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

7 Comments

 1. Een prachtige lamp en heel origineel, ik hou er wel van. Ik heb een Delfts blauwe vazenset. Jarenlang stond het te verstoffen op zolder maar nu pronkt het in de woonkamer en ik vind het leuker dan ik dacht 🙂

  1. Christiana says:

   Oh wat tof zeg, dat je die nu gewoon van zolder gehaald hebt! Had ik zoiets maar op mijn zolder gevonden;-)

 2. Wat een bijzondere lamp! Wat leuk dat je die zelf kon samenstellen! En de sneak peek van het dressoir is al veel belovend!

 3. Ik heb nu een heel andere kijk op Delfts blauw, nu ik het in jouw interieur zie ga ik het steeds mooier vinden. Hel leuk hoe je al die stijlen met elkaar combineert!

  1. Christiana says:

   Ah, dat vind ik echt leuk om te horen Babs, dankjewel voor je lieve compliment. Ik vind juist het combineren van stijlen zo leuk, en dan vooral ‘oude’ en nieuwe / moderne spulletjes. Zo ben ik dus gek op Delfts blauw, maar ik zou niet mijn hele huis er mee vol willen hebben;-)

 4. Ten eerste, wat een prachtig dressoir! Maar met de geweldige lamp erop oogt het al helemaal heel erg mooi. Wat een origineel idee trouwens, dat telefoonshoppen. Ik hoorde laatst dat je bij een kledingwinkel ook via videobellen kunt shoppen. Superhandig en leuk gevonden 🙂

  1. Christiana says:

   Ja, ik vond dat ook een uitkomst! Alhoewel ik in de toekomst zeker nog eens echt naar deze winkel toe wil. Lijkt me heerlijk om lekker tussen al die prachtige lampen te kijken;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.