Wil jij thuis een smalle vensterbank stylen, maar ben je inspiratie-loos? Ik heb een leuke en makkelijk toe te passen tip voor je.

Een smalle vensterbank stylen

Ondanks het feit dat ik hier al heel wat blogs met interieurartikelen gedeeld heb, heb ik het eigenlijk nog nooit gehad over het stylen van een vensterbank. Dit heeft dan ook te maken met het feit dat wij in de woonkamer alleen maar grote ramen tot aan de grond hebben, geen CV en geen vensterbank. Wat we wel in huis hebben is een klein raam met een raamkozijn wat er tot voor kort heel erg saai uitzag, zoals je op de foto hieronder kunt zien. Dit is onze bijkeuken trouwens. Veel mensen denken nu misschien: een bijkeuken, daar ga ik geen tijd en energie in stoppen, maar bij mij werkt het dus niet zo. Ik vind het heerlijk om met interieur bezig te zijn en dus ook de klein(st)e ruimtes en de ruimtes waar ik maar steeds kort ben, maak ik graag mooi! Op de foto is het vouwgordijntje geopend, maar normaal gesproken zit dat gordijntje dicht. Dat heeft te maken met het feit dat de vorige eigenaar deze ruimte heeft aangebouwd en er een spuuglelijk raam in heeft geplaatst. Toen ik dus jaren geleden dit vouwgordijntje bestelde, vond ik dat al een hele verbetering. Het vensterbankje echter, of het raamkozijn, bleef leeg, op af en toe een set geurstokjes na. Tot ik kort geleden een leuk idee kreeg voor het stylen ervan.

Een smalle vensterbank stylen met een kleine verzameling

Ik heb er voor gekozen om onze smalle vensterbank te stylen met een verzameling Delfts blauw. Ik had zelf al het een en ander staan van rommelmarkten en kringloopwinkels en vorig jaar kreeg ik een hele doos met Delfts blauw en wat spulletjes in die stijl cadeau van de moeder van mijn fotografe. Hier en daar had ik al iets neergezet in huis, maar nu ik een verzameling bij elkaar gezet heb, is de impact veel groter! Elke keer als ik nu de bijkeuken binnenloop, waar overigens ook het toilet zit, word ik er zo blij van! Op de foto zie je maar een deel, maar ik heb het hele randje dus volgezet met kandelaars, vaasjes, potjes en kopjes. Ik ben zelf natuurlijk gek op Delfts blauw. Ik ontdekte laatst bij Bijenkorf ook het merk &Klevering, wat geïnspireerd is op Delfts blauw. Zo kocht ik deze vazenset en deze kandelaar lijkt weer heel erg op de kandelaar die ik nu al heb staan. Wil jij nu zelf ook een smalle vensterbank stylen op deze manier, maar heb je niets met Delfts blauw, dan kun je natuurlijk ook een andere verzameling neerzetten, zoals (kleine) bloempotjes, vaasjes (zelfs leeg zijn ze vaak leuk!), beeldjes, souvenirs of knutselwerkjes. Je kunt ze willekeurig neerzetten, maar het is leuk om te werken met hoogteverschillen. Zet dus lage spullen naast hoge spullen en probeer ook vooral af te wisselen met de vormen van de objecten. Voorkom dus dat je bijvoorbeeld aan de ene kant alleen maar hoge, smalle spulletjes zet en aan de andere kant alleen maar ronde, lage objecten. Het is eigenlijk maar iets heel simpels, maar omdat ik er zelf zo enthousiast over ben, wilde ik de tip toch graag met jullie delen.

ZOU JIJ DIT IDEE OOK IN JOUW HUIS KUNNEN TOEPASSEN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

8 Comments

 1. Ilona says:

  Leuk idee maar ik zou bij jou/jullie ook niets anders verwacht hebben dan dat jullie wasruimte er ook gestyled uitziet:-) Hier ook lange ramen tot op de grond maar in het nieuwe appartement wel een aantal vensterbanken dus misschien (als Amy ze niet opeist :-)). Ik vind dat “echte” Delfts blauw toch het mooiste is die pot met die molen zo’n rozenvaas met zo’n rasterdeksel voor rozen? Kan natuurlijk ook met andere bloemen maar ze noemen het volgens mij rozenvaas.

  1. Christiana says:

   Ah, dankjewel! Het zijn allemaal heel kleine spulletjes, dus in het potje met de molens zouden wel roosjes passen, maar dan heel kort afgeknipt;-)

 2. Heel leuk gedaan! Wij hebben ook geen vensterbanken maar ik zou zo’n prachtige verzameling ook op een wandtafeltje kunnen zetten. Je hebt me op een idee gebracht!

  1. Christiana says:

   Dat vind ik super leuk om te horen, en inderdaad; zo’n verzameling kun je natuurlijk op allerlei verschillende plekken in huis zetten.

 3. Haha, ik dacht ook al wat Ilona zei: zo indrukwekkend dat jij zelfs een wasruimte gestyled krijgt! Hier is de grootste vensterbank in huis meer een verzamelplek van plantjes en een heleboel stekjes in glazen.

 4. Leuk dat Delfts blauw zo bij elkaar! Ik heb van alles in de vensterbank staan, maar breekbare spullen liever niet. Marie vind het heerlijk om overal tussendoor te lopen en het is zo een kluns, er gaat nog wel eens wat om hier.
  Soms wipt ze ook expres wat op de grond als ze aandacht wil hebben… Oeps!

  1. Christiana says:

   Ah ja, ik kan het me helemaal voorstellen! Dat probleem hebben we dan niet met Sketch, die zie ik nog niet op een vensterbank (of iets anders) springen haha;-)

 5. Leuk idee voor je smalle vensterbankje. Wij hebben in elk vertrek een (gewone, brede) vensterbank en daar staan of planten, of leuke vaasjes met kunstbloemen. Ik hou er ook wel van als een vensterbank gezellig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.