Ook van plan om je radiatorombouw zwart te verven? Een écht gouden tip heb ik niet, maar op déze manier wordt het wel iets makkelijker.

Saaie radiatorombouw

Ik kan mij het moment dat ik voor het eerst mijn appartement binnenliep, nog heel goed herinneren. De eerste keer was natuurlijk tijdens de bezichtiging met de makelaar, de tweede keer was toen de hypotheek rond was. Ik wist op dat moment dus al dat het echt mijn huis zou worden en ik wist ook al vrij snel wat ik er allemaal mee wilde gaan doen. Op het moment dat ik het appartement kocht, zat er (gelukkig!) al een radiatorombouw om de radiator in de woonkamer heen. Die was in elkaar gezet door de vorige eigenaar. Ik zeg gelukkig, want de radiator hier in huis is echt spuuglelijk. Ik verfde alle deuren en kozijnen in huis zwart en later ook de radiatoren in de slaapkamers en in de keuken. Gelukkig voor mij waren die lang niet zo lelijk als de radiator in de woonkamer. Ik denk dat de vorige eigenaars het daar in ieder geval met mij over eens waren, want daar hadden ze dan ook geen ombouw voor gemaakt. Na de hele verbouwing van mijn appartement en toch ook wel vanwege de tegenslagen die er bij kwamen, had ik een tijdje even meer dan genoeg van al het klussen en vooral ook van de daarbij komende rotzooi en stress. Eventjes geleden begon het echter toch weer te kriebelen en werd ik op een dag echt heel spontaan wakker met het idee om de saaie radiatorombouw ook zwart te verven!

een saaie radiatorombouw zwart verven

Een radiatorombouw zwart verven

Vanwege Sketch heb ik de radiatorombouw voor het verven naar de keuken verhuisd. Vervolgens heb ik de keuken gebarricadeerd, want je ergste nachtmerrie is natuurlijk Sketch die met haar haartjes tegen de zwarte verf aan gaat staan. Ik hoop dat ik je nu niet al te veel teleurstel, maar in feite heb ik niet echt een ‘gouden’ tip voor het verven van je radiatorombouw. Ik ben begonnen met een roller voor de buitenkant en de zijkanten. Dat ging razend snel. Het webbing was echter een heel ander verhaal. Daar had ik me dus heel erg op verkeken. Met een roller raak je namelijk de voorkant van het webbing, maar niet de ‘binnenkant’. Ik begon dus eerst vol goede moed met een klein kwastje. Dat is trouwens wel een goede tip. Met een gewone schilderskwast kom je er namelijk absoluut niet tussen; met een heel fijn hobby-schilder kwastje lukt het echter wel heel goed. Het was alleen ongelofelijk veel werk. Nadat ik echt al vele uren had besteed aan het verven van al die kleine vakjes besefte ik op een bepaald moment dat ik nog niet eens op de helft was en toen zakte de moed mij wel een beetje in de schoenen. Toen heb ik er een bus spraypaint bij gepakt en daarmee ging het plotseling heel snel. Daarbij is het wel belangrijk dat je de bus een beetje schuin houdt tijdens het sprayen. Houd je de bus namelijk recht, dan verf je exact hetzelfde wat je ook al met de roller geraakt hebt. Waar je verder rekening mee moet houden: ik heb ervoor gekozen om mijn radiatorombouw zwart te verven. Hierdoor valt, heel ironisch, je lelijke witte radiator wel meer op. Ik moest daar in het begin even van slikken, want ook daar had ik totaal niet bij stil gestaan. Nu de radiatorombouw hier inmiddels al weer een tijdje zwart is, ben ik toch enorm blij met het resultaat en stoor ik me ook absoluut niet meer aan het feit dat je de verwarming enigszins ziet. Het is alleen dus wel iets waar je rekening mee moet houden, mocht je plannen hebben om je radiatorombouw zwart te verven.

radiator ombouw verven tips

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.