Ik kocht opnieuw een lamp van Madame Garage en dit keer eentje voor in de woonkamer. Ik stelde hem zelf samen in het atelier in Haarlem.

Beware

Lamp van Madame garage

Met de wisseling van seizoenen begint het altijd wat te kriebelen om het één en ander in huis te veranderen. Zo besloot ik onlangs dat ik de oranje accenten in de woonkamer eruit wilde hebben. Ik wisselende de oranje kussens op de bank om voor andere exemplaren, maar besloot ook wat kleine aanpassingen aan deze gallery wall te doen. Hier hingen namelijk ook wat foto’s en posters met oranje accenten, en zoals je ziet is mijn kleurenthema nu iets neutraler. Verder heb ik de goudkleurige lijsten omgeruild voor zwarte lijsten. Maar de allergrootste verandering in dit hoekje is toch wel mijn nieuwe lamp van Madame Garage. Begin dit jaar liet ik je al een andere lamp van Madame Garage zien. Toen zei ik al dat ik er heel graag nog eentje bij zou willen, maar dan eentje voor in de woonkamer. Mocht je het concept van Madame garage nog niet kennen; ooit begonnen de dames van Madame garage met het leeghalen en stylen van woningen voor de verkoop. Tijdens dit proces kwamen zij altijd spullen tegen die mensen niet langer in huis wilden hebben. Zij besloten deze spullen te gaan upcyclen, het ging dan vooral om vazen. Zij maken dus lampen van bijzondere vazen, maar bijvoorbeeld ook van (antieke en vintage) dekselpotten. Een grote interieurtrend die je nu veel ziet is het combineren van lampenkappen en voeten in verschillende stijlen. In de showroom van Madame Garage in Haarlem vind je een enorm assortiment van kappen en voeten waarmee je dus zelf een lamp kunt samenstellen. Hoewel ik de eerste keer al echt goed in gedachten had wat voor lamp ik wilde, ging ik dit keer wat meer blanco naar de showroom. Het moest een lamp voor in de woonkamer zijn. Dat hij op deze plek moest komen, was eigenlijk het enige wat ik zeker wist. In de eerste plaats keek ik opnieuw naar de Delfts blauw lampen, maar die waren allemaal vrij klein, en ik wilde dit keer echt een grote statement lamp. Al gauw had ik deze zwart witte voet gevonden en ik was er vrij snel over uit dat die het moest worden. Dat is trouwens ook hoe het interieur-gerelateerd meestal gaat bij mij. Ik moet direct wég zijn van een item. Als ik twijfel, dan moet ik het dus gewoon niet doen. We hadden er in de eerste plaats een wat meer basic blauwe kap op, maar dat vond ik toch een tikkeltje gewoontjes. Totdat Hilda dus met deze kap aankwam. Daar had ik direct een wauw-gevoel bij en toen hij eenmaal op de zwart – witte voet stond, was ik echt verkocht. Wil jij ook zo’n enorm gave lamp van Madame garage? Op de website kun je alvast inspiratie opdoen. De prijzen van de lampenkappen en de lampvoeten zijn afhankelijk van de diameter, hoogte en stofsoort. Bepaalde kappen worden kant en klaar ingekocht en anderen worden op maat gemaakt. Hetzelfde geldt voor de lampen zelf.

lamp van madame garage

WAT VIND JIJ VAN MIJN NIEUWE LAMP VAN MADAME GARAGE?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

6 Comments

 1. Wat een mooi concept en de lamp is geweldig. Leuk om het interieur mee te veranderen met de seizoenen. Na mijn vakantie ga ik dit ook doen.

  1. Christiana says:

   Klopt! Het werkt alleen een beetje verslavend, want nu heb ik eigenlijk nog een plekje bedacht waar zo’n lamp van Madame garage heel leuk zal staan;-)

 2. Wauw, prachtig is deze lamp! En wat een mooi concept dat ze antieke vazen op deze manier upcyclen. Zo krijgen ze een mooi tweede leven. Heel toffe aankoop en hij staat ook prachtig bij jullie gallery wall.

  1. Christiana says:

   Ah dankjewel;-) Ik heb de gallery wall ook een beetje aangepast, ik had er wat oranje accenten in, maar die was ik na een paar jaar wel weer een beetje zat. Dat is dan ook het leuke van zo’n gallerywall, dat je met een paar kleine aanpassingen toch weer een andere look creëert.

 3. Wauw, een combinatie die je niet zo snel ziet, heel bijzonder. Gek genoeg past die lamp perfect in jouw interieur, ik weet niet of ik zoiets zou aandurven. En dat vind ik juist zo leuk aan jouw interieur, jij durft out of the box te denken en toch ontstaat er een harmonieus geheel. Goed hoor!
  Wat lijkt mij dat een leuk werk overigens, huizen “leeghalen” en dit soort vondsten scoren. En er dan iets nieuws van te maken. Ik vrees alleen dat ik alles te leuk vind dat mijn eigen huis dan overvol raakt, haha!

 4. Het past weer echt perfect bij jouw huis! Echt weer een pareltje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.