Je hebt je lijsten en prints verzameld en je wilt nu een gallerywall maken. Maar hoe begin je hier nu mee? Ik heb een super handige tip voor je.

Een gallerwall maken? Dít is het eerste wat je moet doen

Ik vind een gallerywall in huis altijd erg leuk. Ik denk dat het één van de meest goedkope manieren is om je huis heel veel sfeer, gezelligheid en karakter te geven. Het kan letterlijk in alle ruimtes van je huis en je kunt een gallerywall perfect matchen met de rest van je interieur. Het leuke is dat je er ook alle kanten mee op kunt. Zelf vind ik het altijd leuk om met een kleurenthema te werken. De prints ‘passen’ dan wellicht op het eerste oog niet bij elkaar, maar door de eenheid in kleurgebruik wordt het toch een geheel wat leuk is om naar te kijken. Als de ruimte het toelaat, kun je een gallerywall ook steeds uitbreiden; groter maken dus. Op die manier houd je een gallerywall ook echt in leven en zul je er zeker niet gauw op uitgekeken raken. Je hebt je lijsten en prints verzameld. Maar hoe ga je nu vervolgens een gallerywall maken? Het is natuurlijk afhankelijk van wat voor muur je hebt. In sommige muren kun je zeer eenvoudig spijkertjes slaan. Voor de niet al grote (en zware) lijsten volstaat dit in de meeste gevallen wel. In andere muren moet je toch soms met een boor aan de slag. Je wilt dan natuurlijk wel in één keer goed boren. Begin eerst met alle lijstjes op de grond uit te leggen. Je kunt dan eindeloos schuiven, net zo lang tot dat je tevreden bent over het geheel. Vergeet niet om rekening te houden met eventuele stopcontacten, lichtschakelaars of andere dingen die aan je muur hangen! Pak er vervolgens een rol afplaktape bij. Je kunt gewoon het afplaktape gebruiken wat je normaal gesproken tijdens het verven gebruikt. Nu ga je met de afplaktape de contouren op je muur afplakken. Dit doe je natuurlijk aan de hand van de gallerywall die je reeds op de vloer hebt uitgelegd. Afplaktape kun je makkelijk weer verwijderen zonder de muur te beschadigingen. Als je alle contouren op de muur met tape hebt aangeven en je bent nog niet helemaal tevreden, kun je nog wat schuiven. Pas als je honderd procent tevreden bent, kun je gaan boren. Op deze manier zorg je ervoor dat de gallerywall precies zo komt te hangen zoals jij graag wilt!

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

5 Comments

 1. Ilona says:

  Ja ik wil zoiets (in het klein) in het toilet gaan maken. Maar eerst wil ik even schilderen als dat weer kan i.v.m. heup. Behangen kan helaas niet omdat alle muren in onze woning voorzien zijn van zo’n spuitlaag….(fijne zondag).

 2. Deze tip ken ik ook inderdaad, je hebt dan een perfecte kijk op hoe het eruit zal gaan zien! Wij willen zelf het liefst een keer zo een (metalen) lijst ophangen met van dat visdraad zodat je daar je schilderijen/foto’s aan kan ophangen. Je kan dan schuiven met dat draad, zoiets wat ze ook in kunst galleries vaak hebben. Want die muren bij ons, je moet echt een professionele zware boor gebruiken wil je een gat in de muur krijgen.
  Waardeloos dat de woningbouwvereniging dat zo gebouwd heeft, ik denk dat ze gewoon niet willen dat mensen gaten kunnen boren.
  Mochten wij ooit verhuizen dan is dat toch iets waar ik op ga letten!

  1. Christiana says:

   Dat zou inderdaad heel goed kunnen, dat ze het boren zo veel mogelijk willen ontmoedigen:-( Maar jammer is het wel inderdaad! Dat systeem waar jij het over hebt, daar wil ik zelf inderdaad ook eens naar kijken, vooral omdat ik zo van het veranderen ben;-)

 3. Goede tips! Wanneer ik het zou doen, zal ik jouw tips er zeker bij pakken 👌🏻.

 4. Wat een slim idee inderdaad! Sowieso handig om eerst op de grond uit te leggen hoe je de gallery wall wilt vormgeven. Ik moet mijn gallery wall nog steeds een keer ophangen, maar blijf het om een of andere reden spannend vinden om gaatjes in de muur te boren of zelfs spijkertjes te slaan. Eens kijken of dat met de zelfklevende spijkers van Tesa misschien ook lukt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.