Benieuwd wat je straks allemaal terug gaat zien? Deze meubels gaan in ieder geval zeker mee naar mijn nieuwe huis!

Beware

Glazen tafel

Ook de ronde glazen tafel van Made.com gaat mee naar mijn nieuwe huis. Het leuke is dat de huidige eigenaren van mijn nieuwe appartement een ronde tafel van exact dezelfde afmetingen hebben. Zo weet ik ook dat hij qua maat perfect gaat passen op de plek waar ik hem neer wil zetten. Ook de stoelen en het vloerkleed gaan mee. Het vloerkleed was nog wel een dingetje, want die zat tijdens de verhuizing in een vuilniszak. Mijn vader stond er mee in zijn hand en vroeg: ‘Moet dit weg?’ Dus Erica (mijn lieve fotografe die een dierbare vriendin is geworden en me mee hielp met de verhuizing en emotionele ondersteuning gaf tijdens het hele proces) en ik keken hem verschrikt aan en barstten daarna in lachen uit. “Nee, pap, die gaat gewoon mee’. Mijn papa heeft het blijkbaar niet zo op tijgerprints (knipoog!). Ik dus wel en ik kan niet wachten tot hij weer ligt.

Het bed, de nachtkastjes en de lampen

Toen wij een verdeling voor de spullen maakten, heb ik er voor gekozen om het bed mee te nemen en dus niet de bank. Niet dat ik niet dol was op de blauwe bank, maar gezien de omvang leek het me wat onwaarschijnlijk dat ik er plek voor zou hebben in mijn nieuwe appartement. Ik ben eigenlijk ook wel nog steeds heel blij met die beslissing. Achteraf gezien had ik er wél ruimte voor gehad, maar het was toch een heel specifieke kleur en ik vind het eigenlijk ook wel weer heel tof dat ik de woonkamer nu wel echt een andere sfeer kan gaan geven. Maar terug naar het bed. Ik heb al vaker gezegd dat de slaapkamer in mijn oude huis mijn favoriete project is geweest van alles wat er in de loop der jaren verbouwd is. Omdat de hele ruimte gedaan is, was alles perfect afgewerkt. Het kastje was een Ikea hack en ook de lampen zijn Ikea. En ja, zelfs het dekbedovertrek zul je weer terug gaan zien in mijn nieuwe slaapkamer.

Ikea PAX kasten

De PAX kasten zijn achter gebleven in het oude huis. Dat had natuurlijk een reden. Er was namelijk een ombouw omheen gemaakt. Dat heb ik toendertijd samen met de klusjesman zo bedacht, omdat het heel veel werk was om ze voor de slaapkamerverbouwing uit elkaar te halen en weer in elkaar te zetten. De kasten konden niet verschoven worden vanwege het feit dat er van twee slaapkamers, een grote slaapkamer gemaakt was en er dus halverwege een soort verlaging in het plafond zat. Dat uit elkaar halen, was dus ook de reden dat we ze achter hebben gelaten. Ik ga echter in mijn nieuwe huis opnieuw voor een zwarte Ikea PAX kast, omdat ik het systeem gewoon geweldig vind en de kasten hebben bovendien een heel luxe uitstraling. Leuk detail; ik heb de messing grepen van de oude kast meegenomen, want die vond ik heel erg mooi. Uiteraard heb ik de nieuwe eigenaars niet met zes gaten in de kasten laten zitten, maar ze netjes vervangen door (heel saaie!) zwarte knopjes van Ikea. Andre vond dat grote onzin, hij zei maar steeds dat ‘die mensen de hoofdprijs voor het huis betaald hadden en dat ik de knoppen gewoon moest laten zitten’, maar ja, hoofdprijs of niet, sommige dingen zijn nu eenmaal onvervangbaar, en zo ook deze deurknopjes (knipoog).

een inspirerende thuiswerkplek

Glazen bureau

Ook dit hele ensemble uit mijn werkplek gaat mee naar mijn volgende huis. Ik heb het glazen bureau al weer jaren en ben er nog steeds enorm blij. Ik zag trouwens wel enorm tegen de verhuizing op, juist vanwege al die breekbare meubels. Maar gelukkig is alles heelhuids in de opslag aangekomen. Nu moet het nog naar mijn nieuwe huis. Dezelfde verhuizers komen mij weer helpen, en dat zijn echt stoere en beresterke mannen, dus ik hen er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen met mijn spulletjes. De groene stoel wil ik eigenlijk ooit vervangen voor een neutraler exemplaar.

De marmer salontafel

Naast de blauwe bank was de marmer salontafel wat mij betreft het pronkstuk van de woonkamer en ik ben dan ook blij dat deze tafel straks weer een mooie nieuwe plek in mijn nieuwe huis krijgt. Op dit moment ben ik van plan om de woonkamer in een heel neutrale kleur te laten verven. Ik wil eerst de ‘grote verbouwingen’ zoals de badkamer, keuken en toilet doen. Ook worden alle kozijnen en deuren zwart geschilderd. Voor de woonkamer heb ik op zich ook wel allerlei leuke plannen en ideeën, maar ik wil er eerst gewoon een tijdje wonen en kijken hoe het aanvoelt. Alles wat ik in mijn hoofd heb wat de woonkamer betreft, kan namelijk later ook nog.

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

9 Comments

 1. Prachtige items, vooral de marmeren salontafel. Blijft altijd mooi.

 2. Wat een prachtige items neem je mee! En ik snap je wel qua bed en bank. Een bed past toch sneller wat makkelijker in een ruimte dan een bank. Fijn dat jullie het zo konden verdelen. 😊

 3. Ik ben heel benieuwd hoe het er uiteindelijk uit gaat zien! Tof om je favoriete items weer een plekje te kunnen geven en tegelijk ook weer heel nieuwe dingen te verzinnen.

 4. Goede keuze, zeker als het bed lekker ligt!

 5. Ik mis mijn Pax kasten nog elke dag. En we hebben nu dus hele dure kasten staan die ik echt onmogelijk vind. Mijn Strandmon heb ik wel ingeruild voor een mooie grote draaistoel en daar heb ik geen spijt van. Eén nadeel van de strandmon voor mij was dat ik erg onderuitgezakt in die stoel zat. Net iets te veel gekanteld. Maar dat is een persoonlijke voorkeur. Ik hang nu ook in mijn nieuwe stoel, maar hij is zeker steviger en dat heb ik nodig.
  Weet je, de marmeren tafel doet mij erg aan mijn opa denken 🙂 Maar het is ergens ook tijdloos. Veel succes en plezier met het uiteindelijke verhuizen en inrichten!

 6. Goede keuzes zo te lezen, en heel herkenbaar al die Ikea items, zoals de Pax kasten, daar zou ik ook niet meer zonder willen. (Die van ons zijn overigens wit. ;-))

 7. Mooie keuzes, het wordt straks echt weer helemaal jouw plekje!

 8. Wij gaan ook verhuizen naar een nieuw appartement en ik kijk erg uit naar het inrichten van alle kamers. Een deel van mijn meubels heb ik opgeslagen en gelukkig is er in deze woning weer plek om ze te gebruiken. Zo kijk ik ook uit naar mijn mooie bank en salontafel.

 9. Wat een slim idee om meubels die je niet direct kwijt kan in een opslag te zetten. Mijn vriend en ik gaan binnenkort verhuizen naar een klein appartement, totdat ons droomhuis klaar is. We zullen ons eens verdiepen in opslag huren. Bedankt voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.