Dit zijn de dingen die dus echt anders moeten volgend jaar.

Decoratieve toevoeging naast of boven het bed

Onze slaapkamer, die vind ik echt helemaal prachtig op het moment. Het enige wat hier nog ontbreekt is iets moois boven of naast het bed. Ik vind dat alleen nog niet zo eenvoudig. Wat ik eigenlijk in mijn hoofd heb, zijn plantenhangers. Van Housedoctor heb ik bijvoorbeeld mooie messing varianten gezien en dan wil ik er één aan elke kant. Ik ben alleen bang dat het niet helemaal goed gaat met de hoge staande lampen die naast ons bed staan. Ik kom er op terug. Nu had ik vorig jaar ook zo’n lijstje gemaakt met interieurprojectjes en een aantal heb ik er inmiddels af kunnen vinken. Daarnaast hebben we natuurlijk ook nog veel andere dingen gedaan, zoals het vervangen en verven van onze deuren, de aanschaf van een nieuwe bank en de make-over van mijn kantoor. Ik ben dus heel benieuwd wat ik jullie eind 2019 kan meedelen over déze (grote en kleine) klussen.

Nieuwe badkamervloer

Toen we dit huis zoveel jaar geleden kochten, was de badkamer groen en die ging er dus sowieso uit. We lieten een vrij eenvoudige badkamer plaatsen met witte muurtegels en een bruine vloer. Die muurtegels zien er nog steeds erg goed uit, maar de vloer…De vloer is echt spuuglelijk gelegd, uitermate slordig. We hebben in de afgelopen jaren natuurlijk heel wat klusjesmannen over de vloer gehad in verband met de diverse lekkages die we gehad hebben, en al die mannen durfde er wel op heel tactvolle (of wat minder tactvolle) wijze een opmerking over te maken. Dit jaar wordt het dus tijd voor een nieuwe badkamervloer. De prachtige badkamer in het hotel waar wij onze huwelijksnacht in Nederland door hebben gebracht, is wel een beetje de inspiratie geweest, want die was helemaal donker met een zwarte vloer. Het gaat dus sowieso een zwarte vloer worden, heel chique! Heb jij nu voor het nieuwe jaar ook een (vloergerelateerde) klus op de planning staan, ga dan voor de verandering eens online op zoek naar bouwmaterialen, bijvoorbeeld bij Pontmeyer. Zij hebben echt alles voor klussen in de badkamer, maar ook wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe vloer in de woonkamer wilt en daarvoor zaken als beschermfolie, egalisatiemateriaal of underlayment nodig hebt. Online shoppen voor dit soort spullen vinden wij gewoon altijd een stuk handiger dan met ons autootje langs al die bouwmarken te rijden, omdat je op deze manier veel makkelijker prijzen met elkaar kunt vergelijken. Bij Pontmeyer wordt je bestelling ook de volgende dag geleverd, dus je kunt direct met je klus aan de slag.

Nieuw dakraam op kantoor

Dit is een ‘moetje’ en staat dus al gepland voor begin januari. We dáchten dat we het nu wel gehad zouden hebben met alle lekkages hier in huis, tot we dus steeds een vochtplek aan één kant van het raam op kantoor begonnen te zien. Dit dakraamkozijn blijkt nu aan één kant verrot te zijn. Je kunt zoiets natuurlijk wel laten repareren, maar meerdere mensen hebben ons op het hart gedrukt om het dakraam gewoon helemaal te laten vervangen, aangezien je anders over een paar jaar weer in de penarie schijnt te zitten. Dat advies hebben we dus maar ter harte genomen. Het is geen leuke klus, maar wel echt één die moet gebeuren.

Nieuwe eettafel

Dit is een simpele kwestie van ‘Ik ben onze huidige eettafel meer dan zat’. Het is een super landelijk model en het past gewoon niet meer in ons interieur. Ook de eettafel wordt in ieder geval zwart. En de rest? Daar zijn we nog niet over uit. Ik heb een prachtige ronde, zwarte tafel gezien bij Made.com. maar het punt is een beetje dat Andre geen glazen eettafel wil. Ik heb zelf een glazen bureau en ik vind het echt heel mooi. Oké, het is wellicht wat minder praktisch omdat het super vingerafdrukgevoelig is, maar ik vind het geen probleem om elke dag een doekje over een tafel te halen. Op onze huidige eettafel die van hout is, gebruiken we tijdens het eten altijd een kleedje, maar ook dáármee kon ik hem niet overtuigen. Wordt vervolgd!

HEB JIJ EEN GROTE OF KLEINE KLUS OP DE PLANNING STAAN VOOR VOLGEND JAAR?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

1 Comment

  1. Mooie plannen! Ik ben benieuwd naar je nieuwe badkamervloer en wat het uiteindelijk voor eettafel zal worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.