Hoewel mijn woonstijl allesbehalve strak en modern te noemen is, ging ik onlangs toch voor deze moderne witte Alessi Plissé waterkoker.

Een nieuwe waterkoker

Eventjes geleden liet ik je een nieuwe waterkoker voor in mijn (ook al nieuwe!) keuken zien. Dat was een SMEG die ik an sich heel erg mooi vond. Ik merkte echter dat ik me heel erg begon te irriteren aan het feit dat de waterkoker crèmekleurig was, terwijl mijn servies allemaal echt wit is. De combinatie van crème en wit naast elkaar kán leuk zijn, maar is dat gewoon niet in alle gevallen. Ondanks de irritatie was ik eigenlijk helemaal niet van plan om een nieuwe waterkoker aan te schaffen, maar dat was dus tot ik per toeval online op deze prachtige Alessi Plissé waterkoker stuitte.

Alessi witte plisse waterkoker

Alessi Plissé waterkoker

Ik was er direct helemaal weg van en ik besloot hem in de eerste instantie in het zwart te bestellen. Die zwarte variant kwam binnen en ik vond hem prachtig, maar toch ging ik twijfelen of de witte variant wellicht niet nóg gaver zou zijn. Ik besloot dus ook de witte te bestellen en te wachten met het gebruiken van de nieuwe waterkoker totdat ik beide varianten naast elkaar en dan vooral in de keuken kon zien. Zodra de witte Alessi Plissé waterkoker binnenkwam, twijfelde ik geen moment meer. Dit moest hem worden en kijk hoe ontzettend mooi hij staat in de keuken. Juist door het contrast met de blauwe keuken en het zwarte aanrechtblad en de achterwand valt de waterkoker nog meer op. Ik zei natuurlijk net al dat crème en wit niet altijd mooi naast elkaar staan. Echter, wit en wit kan in bepaalde gevallen ook niet mooi staan, het ene wit is natuurlijk het andere niet. Gelukkig voor mij past het wit van mijn servies en het wit van het marmer dienblad dat direct naast de waterkoker staat, erg mooi bij de Alessi Plissé waterkoker. Waar de SMEG waterkoker natuurlijk zo’n typisch retro design heeft, is deze waterkoker juist heel erg strak en modern. Nu is mijn woonstijl zeker niet in de eerste plaats strak of modern te noemen, maar ik vind het natuurlijk juist heel erg leuk om verschillende stijlen in huis met elkaar te combineren. De kruikvaas vond ik in april op de vrijmarkt op Koningsdag en ik betaalde er, zonder dollen, één euro voor. Ja, daar word ik dan gewoon echt blij van. De eucalyptus is inmiddels helemaal ingedroogd, en ook daarvan heb ik de komende tijd dus nog volop plezier.

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.