Een hotel chic slaapkamer waar je echt tot rust kan komen, wie wil dat nu niet? Ik geef je 5 tips die in elke slaapkamer toe te passen zijn.

Een hotel chic slaapkamer gewoon bij je thuis

Nu de meesten van ons al weer een tijdje niet op vakantie geweest zijn en waarschijnlijk voorlopig ook niet gaan, is het des te fijner als je gewoon zelf een hotel chic slaapkamer hebt. Natuurlijk heeft de ene persoon een grotere slaapkamer dan de ander. En waar de ene persoon juist heel erg houdt van kleur, komt de ander juist helemaal tot rust in een ruimte vol aardetinten. Veel dingen hebben dus gewoon met smaak te maken, andere zaken zorgen áltijd voor een hotel chic slaapkamer. Ik ga je vijf tips geven voor dat hotel chic gevoel, gewoon bij je thuis.

Een hotel chic slaapkamer begint natuurlijk met je bed!

We hebben niet allemaal ruimte (en budget) voor een kingsize bed en / of een hoofdboard, maar een hotel chic slaapkamer begint wat mij betreft wel bij je bed. In de meeste slaapkamers neemt een bed de meeste ruimte in beslag en zal ook het meest in het zicht staan. Idealiter staat je bed op zo’n plek dat je er vanaf beide kanten in kunt stappen. Stel je voor dat je elke dag over je bed heen zou moeten klimmen om er in te gaan liggen, echt relaxed is dat natuurlijk niet. Twee eenspersoonsmatrassen in een tweepersoonsbed zullen vaak minder comfortabel liggen dan een groot matras. En dan. Maak je bed op voor een echt hotel chic gevoel. Ik vind het zelf altijd fijn om het dekbed eerst even op te schudden zodat ik het overtrek daarna mooi glad kan strijken. Een tijd geleden deelde ik al een gouden tip voor een kreukvrij dekbedovertrek in een paar minuten. Ook met kussens en eventueel een sprei creëer je echt een hotel chic slaapkamer.

Doe iets met je muren

Veel (luxe) hotels hebben iets bijzonders met hun muren gedaan. Zelf hebben wij gekozen voor sierlijsten. Wat mij betreft is dit echt de voornaamste reden dat onze slaapkamer nu zo’n luxe uitstraling heeft. In plaats van sierlijsten kun je ook voor lambrisering gaan. Ook een combinatie van sierlijsten en lambrisering is een optie. Om het helemaal af te maken kun je de muren na het plaatsen van sierlijsten verven. Om eenheid te creëren, verf je dan de lijsten mee. Wil je helemaal all the way gaan, dan kun je er ook voor kiezen om het plafond mee te verven in dezelfde kleur. Een ander alternatief is een (groot) schilderij of kunstwerk. De kleuren uit dit werk kun je eventueel weer terug laten komen in je beddengoed, accessoires of vloerkleed. Bedenk goed of je persoonlijke foto’s op je slaapkamer wilt. Wist je namelijk dat je deze volgens feng shui principes beter achterwege kunt laten voor meer rust?

Welke raambekleding kies je voor je hotelchic slaapkamer?

Hoewel je waarschijnlijk graag wilt dat je raambekleding er mooi uitziet, heeft raambekleding natuurlijk ook echt belangrijke functies. Heb je geen rolluiken voor de ramen, dan zijn gordijnen dé manier om het echt donker te maken in je slaapkamer. Ik zelf heb er voor gekozen om de gordijnen in de slaapkamer wat langer te maken zodat ze als het ware op de grond liggen. Ik vind dit heel chique ogen. Goed meten is echt enorm belangrijk als je nieuwe raamkleding gaat uitzoeken. Niets ziet er treuriger uit dan gordijnen die net te kort zijn en net te hoog boven de vloer hangen.

De juiste verlichting

Ook de juiste verlichting is natuurlijk essentieel. Je wilt ook in de winter namelijk ’s ochtends weten wat je uit je kledingkast pakt. Echter, niemand wordt blij van een TL-buis in de slaapkamer. Zelf hebben wij twee hanglampen aan het plafond, maar naast het bed staan lampen met een dimmer. Ik vind dat echt ideaal; hier kan ik namelijk in de avond lekker bij lezen, maar als ik in de avond bijvoorbeeld nog iets anders wil doen op de slaapkamer waar ik meer licht voor nodig heb, zoals een wasje opvouwen, kan ik extra licht creëren. Bovendien zijn er tegenwoordig zo ontzettend veel prachtige lampen te koop dat je door het design van bepaalde lampen ook weer een hotel chic sfeertje creëert. Een extra tip die ik zelf ook toegepast heb: Je kunt natuurlijk gaan voor wat kleinere lampjes op je nachtkastje, maar je kan ook gaan voor staande lampen achter je nachtkastje.

Rust in je hotel chic slaapkamer

In een hotel chic slaapkamer staan of liggen geen zaken die je associeert met werk, huishouden of sport. Kijk eens of je wellicht een andere plek kunt vinden voor je fitnessapparaat of fitnessaccessoires, je strijkplank en / of je laptop. Wanneer je er een gewoonte van maakt om bijvoorbeeld elke ochtend even op te ruimen in je slaapkamer kun je elke avond in een opgeruimde kamer in bed stappen, dat is toch heerlijk? In vijf minuten kun je namelijk prima de volgende dingen doen: gordijnen open doen en een raam open zetten, kleding van de vorige dag in de was gooien of terug in je kast hangen en losse rommeltjes van de vloer, nachtkastjes en kaptafel halen en eventueel terugleggen waar ze horen. Door hier een dagelijkse routine van te maken zit dit op een gegeven moment helemaal in je systeem en wordt het net zo gewoon als dagelijks je tanden poetsen.

hotel chic slaapkamer

WELKE TIPS VOOR EEN HOTEL CHIC SLAAPKAMER HEB JIJ AL TOEGEPAST?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

8 Comments

 1. Echt een plaatje jullie slaapkamer en die lieve Sketch. Onze slaapkamer is vrij klein maar buiten luchten en opruimen probeer ik wel iedere dag het bed op te maken met sprei en kussens. De kamer lijkt dan ook direct groter vooral omdat wij 2 1-persoons overtrekken hebben wat er dan nogal rommelig uitziet zonder sprei. En het is zeer zeker waar in 5 minuten kun je superveel, heb wel eens de kookwekker gezet om te kijken wat er allemaal kon in 5 minuten. Zijn nu de laatste 3 jaar 3 (bijna 4) keer verhuisd en hoe groot of klein je appartement of huis ook is aan opruimen ontkom je niet.

  1. Christiana says:

   Ik denk zeker dat je ook in een kleine slaapkamer een luxe gevoel kunt creëren, en dat begint inderdaad met opruimen en het bed opmaken. Het komt niet vaak voor, maar soms heb ik ook geen zin om iets in huis te doen. Als ik dan op een gegeven moment toch aan de slag ga en dan achteraf zie hoe lang (of kort) ik er mee bezig geweest ben, denk ik vaak; was dat nu alles?

 2. Prachtige slaapkamer heb je! Vooral die sierlijsten vind ik prachtig. Wij hebben vorig jaar de slaapkamer vernieuwd. De grote kledingkast is weg en zo hebben we meer ruimte gecreërd en rust. En binnenkort komen er nieuwe gordijnen.

  1. Christiana says:

   Oh wat super leuk, gordijnen doen ook echt zoveel voor een ruimte!

 3. Ik ben ook helemaal weg van die sierlijsten. Het staat echt heel stijlvol!

 4. Prachtig jullie slaapkamer! Zo lief die foto met Sketch!

 5. Jouw slaapkamer zou zo maar in een heel mooi, luxe hotel kunnen staan, zo mooi! Die van ons is wat simpeler, maar ik heb wel van huis uit meegekregen om het bed altijd ’s ochtends op te schudden. Dat ziet er een stuk opgeruimder en netter uit.

  1. Christiana says:

   Helemaal met je eens, ik sla het ook nooit over;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.