Onlangs voegde ik deze TOV Gouden parel pendant ketting aan mijn collectie toe. En dat was dus mijn eerste ketting sinds járen.

Gouden sieraden van TOV

Volg je mij al wat langer, dan weet je dat je mij zo ongeveer kunt uittekenen met parels. Al jaren draag ik mijn gouden ring met parel dagelijks met veel plezier, en ook qua oorbellen kies ik dus ook heel vaak voor parels, oorstekers, hangers of creolen, als er maar parels in zitten. Ik vind parels niet alleen heel klassiek en tijdloos, ik vind ze ook gewoon heel erg mooi en ze zijn heel goed te combineren met andere sieraden en met allerlei verschillende outfits. Een eenvoudig zwart jurkje krijgt wat mij betreft al een upgrade met een paar statement parelcreolen of pareloorstekers. Rond mijn twintigste werkte ik jaren lang in een bijouterie en toen was mijn motto; ‘go big or go home’. Sieraden konden mij niet groot en opvallend en vooral niet kleurrijk genoeg zijn. Door de jaren heen is mijn stijl, zeker wat kleding betreft, een stuk minimalistischer en klassieker geworden. Sieraden kies ik nu uit met het oog op duurzaamheid, maar vooral ook om ze dagelijks te kunnen dragen. Wil je sieraden dagelijks dragen, dan kom je natuurlijk al gauw uit op materialen die daar tegen kunnen, zoals goud. TOV maakt gebruik van massief 14k goed goud. Massief goud betekent dat het hele stuk volledig van goud is gemaakt, zonder basismetaal eronder. Massief goud is gemaakt om lang mee te gaan, in tegenstelling tot bijvoorbeeld verguld goud, waar de goudlaag gemakkelijk dof wordt. En wat ‘goed’ goud betreft, 100% van het goud dat TOV gebruikt is goed goud, oftewel vintage goud. Het vintage goud wordt gesmolten totdat het weer zijn meest zuivere vorm bereikt. Het biedt uitstekende kwaliteit maar vermijd de mijnen. Er wordt dus geen nieuwe mijnbouw gebruikt om een TOV-sieraad te maken. Dat klinkt als een mooi verhaal, toch? En kijk eens naar mijn nieuwe gouden ketting van TOV? Want dat is natuurlijk ook een pláátje.

Gouden ketting met parel TOV review

TOV Gouden parel pendant ketting

(Verkrijgbaar via TOV | € 249)

Ik mocht van TOV dus een mooie gouden ketting uitzoeken, en je snapt dat ik daar niet lang over hoefde na te denken. TOV heeft een uitgebreide collectie gouden sieraden, ringen, oorbellen, armbanden en kettingen dus. Qua kettingen heb je keus uit gouden kettinkjes met een hanger, schakelkettingen, fijne kettingen en grove kettingen. Ik had, serieus, al jaren geen ketting meer gedragen. Op de één of andere manier trek ik dus bij het uitzoeken van nieuwe sieraden altijd naar oorbellen en nooit naar kettingen, maar wat ben ik blij met mijn TOV Gouden parel pendant ketting. De ketting is verstelbaar tussen 42 en 45 cm. en de ketting dikte is 0.5 mm. De zoetwaterparel is gehuld in een gouden zetting en heeft een doorsnede van 5,5 cm. Zoals je kunt ziet op de foto’s gaat het dus om een zéér fijn en minimalistisch kettinkje. Dit is echt een sieraad om te dragen bij gelegenheden en wat mij betreft vooral mooi bij een jurkje of blousje met een wat lagere hals of een decolleté. Je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen dat een subtiel kettinkjes zoals dit echt wegvalt in combinatie met bijvoorbeeld een trui. Een leuk idee is om deze ketting eventueel te combineren met een andere ketting en die dan wat lager of juist hoger te dragen, maar op zichzelf is het natuurlijk ook al een echt pareltje.

TOV gouden ketting met parel

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

1 Comment

  1. Wat een mooi en fijn kettinkje. Ik droeg jaren geleden ook statement kettingen waar je letterlijk niet om heen kon, ik houd tegenwoordig ook van meer subtiele kettinkjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.