Kleding voor warme dagen hoeft zeker niet altijd allesverhullend of bloot te zijn. 3 Tips om er stijlvol uit te zien op een warme dag.

De beste kleding voor warme dagen, déze materialen zijn fijn

Hoewel je op warme dagen in de eerste plaats waarschijnlijk vooral denkt aan zo min mogelijk kleding of wat ‘blotere’ kleding, kun je je evengoed echt wel leuk en vooral ook stijlvol kleding met hoge temperaturen. Zomerkleding hoeft zeker niet direct kort of verhullend te zijn, het gaat namelijk vaak vooral om de materialen die je draagt. Kies op warme dagen bijvoorbeeld voor katoenen kleding. Katoen is een zogenaamd ademend materiaal wat heel comfortabel aanvoelt op een warme dag. Ook linnen kleding is prettig om te dragen in de zomer. Linnen laat lucht door en neemt goed vocht op. Bovendien zien linnen kledingstukken, zoals een wat wijdere broek of een linnen jurkje er ook op en top zomers uit. Verder is kleding gemaakt van zijde zeer geschikte kleding voor warme dagen. Zijde voelt luchtig aan en zit daardoor ook erg lekker op warme dagen. Laat polyester en viscose kleding liever in de kast liggen op warme dagen. Deze stoffen laten namelijk in tegenstelling tot katoen en linnen geen lucht door, waardoor kledingstukken gemaakt van polyester en viscose snel erg warm en zelfs klam kunnen aanvoelen op je huid.

Loszittende kleding

Materialen zoals katoen, linnen en zijde zijn dus perfect voor warme dagen. Waar je verder naar kan kijken is kleding die wat wijder valt. Kleding die namelijk helemaal strak om je lichaam zit, kan erg warm en daardoor oncomfortabel aanvoelen op een warme dag. Ik heb zelf een appelfiguur wat betekent dat ik een buikje heb, maar wel lange, slanke benen. Heb je net zoals ik een appelfiguur, dan kun je niet zomaar alle wijde modellen dragen, omdat je met sommige jurkjes toch een beetje een ‘hobbezak’ idee krijgt. Een leuke oplossing is dan om zelf taille te creëren met bijvoorbeeld een riem. A-lijn jurkjes doen het verder erg goed met een appelfiguur. Deze zijn strak bij de borsten en lopen wijd uit naar beneden. Ook wikkeljurkjes en maxirokken of maxi-jurken zijn hier favoriet in de zomer. Niets lekkerders dan blote benen op warme dagen natuurlijk! Draag je niet graag jurkjes of rokjes? Dan is een short altijd een leuk idee voor warme dagen. Kies bijvoorbeeld een linnen variant met een zijden blouse erboven. Met slippertjes eronder zie je er hartstikke zomers en toch elegant en netjes uit.

Lingerie voor warme dagen

Goed zittende lingerie kan echt een verschil maken in hoe mooi (of juist minder mooi) je kleding valt, maar ook echt in hoe je je voelt. Ook al ben jij de enige die je lingerie ziet, toch kan mooie lingerie er echt voor zorgen dat je je mooier en fijner voelt. Juist wanneer je geschikte kleding voor warme dagen zoekt, kan lingerie daarbij een nog grotere rol spelen dan op dagen dat het koud(er) is en je waarschijnlijk wat meer verhullende kleding draagt. Wanneer je bijvoorbeeld een jurk met dunne bandjes draagt of een jurk of top met een blote rug, is de kans groot dat een deel van je lingerie namelijk opvalt. Je kunt in dat geval kiezen voor een strapless BH of juist een mooie BH kiezen die gezien mag worden. Zelf draag ik graag een kanten bralette. Bralette’s zien er niet alleen stijlvol uit, maar zitten ook echt zeer comfortabel. Zo kocht ik toevallig onlangs de ‘Marine’ bralette bij Hunkemoller, en dat is een bralette die echt gezien mag worden. Verder kun je er wat mij betreft ook best voor kiezen om zo nu en dan geen BH te dragen in de zomer. Deze zomer is het voor het eerst dat ik onder bepaalde jurkjes gewoon geen BH draag. Dat was de eerste paar keren een beetje wennen, omdat ik het gevoel had dat iedereen kon zien dat ik geen BH droeg, maar zeker onder jurkjes met dunne bandjes vind ik het prima kunnen en stiekem vind ik het ook mooier. Ik zorg er wel voor dat het altijd in combinatie is met jurkjes die verder niet te bloot zijn, uiteraard niet doorschijnend en van zichzelf al wat ondersteuning rond de borsten geven. Zeker bij A-lijn jurkjes werkt dat vaak prima, omdat die toch strak zitten aan de bovenkant.

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.