Wanneer heb jij voor het laatst je maten opgemeten en nieuwe lingerie voor jezelf gekocht? Dít is de mooiste lingerie voor een appel-figuur.

Het belang van goed passende lingerie voor een appel-figuur

Ik denk dat (heel) veel vrouwen het belang van goed passende lingerie heel erg onderschatten, ik heb dat namelijk zelf ook heel lang gedaan. Lingerie vormt echter éigenlijk de basis voor je gehele outfit, en als ik voor mijzelf spreek, kan ik ook wel zeggen dat lingerie op positieve (en dus ook op negatieve) wijze kan bijdragen aan hoe je je voelt. Natuurlijk is het leuk en fijn wanneer je mooie lingerie en onderkleding draagt, maar het is om te beginnen heel belangrijk dat de lingerie perfect past en ook daadwerkelijk lekker en comfortabel zit. Afzakkende BH-bandjes, BH’s die knellen of juist totaal geen ondersteuning bieden, strings die niet lekker zitten…waarschijnlijk allemaal wel herkenbaar voor velen van jullie. Je (lingerie)maten kunnen behoorlijk veranderen door de jaren heen. Dit heeft natuurlijk vooral te maken met schommelingen in je gewicht. Zelf ben ik jaren geleden heel wat kilo’s afgevallen en inmiddels zit ik al weer een behoorlijke tijd op hetzelfde gewicht. Ik moet er bij zeggen dat ik soms wat minder goed in mijn vel zat, zeker voor de scheiding, en dat merkte ik dan direct aan mijn gewicht. Ik weet nog dat ik na die gigantische afvalrace bij een lingeriezaak stond om mijn maten op te laten meten. Het was midden in de zomer, dus ik had alleen een luchtig zomerjurkje aan. Ik herinner me nog goed hoe een wat oudere dame met een meetlint om haar nek me even peinzend aankeek en toen een maat riep, zonder me überhaupt opgemeten te hebben. Die maat bleek perfect te zijn. Ze kwam met allerlei BH’s aanzetten en de een zat nog mooier dan de andere, en ik voelde me daar zo fijn in. Het is dus echt geen overbodige luxe om jouw maten ook eens op te (laten) meten, zeker wanneer je regelmatig schommelt in gewicht, maar sowieso wanneer het al weer een lange tijd geleden is dat je dat überhaupt hebt laten doen. Niet alleen zal je kleding mooier vallen wanneer je de juiste maten ondermode en lingerie draagt, je voelt je er ook echt een stuk fijner en (hopelijk) ook zelfverzekerder in.

Lingerie voor een appel-figuur

Elk figuur heeft zo zijn eigen mooie en minder mooie kanten. Wanneer je wat voller bent en een buikje hebt, heb je vaak een appel-figuur. Met een appelfiguur heb je vaak ook wat vollere borsten. Appeltjes hebben vaak wel weer heel lange, slanke benen. Hoewel ik dus veel afgevallen ben, blijf ik dat eeuwige buikje houden. Mijn borsten zijn na het afvallen wel kleiner geworden, waar ik zelf wel echt heel erg blij mee was. Mijn benen zijn nooit dik geweest en zijn dat nog steeds niet. Maar dat eeuwige buikje dus. Heel soms maak ik me er druk om, maar over het algemeen ben ik nu, op mijn zevenendertigste, eindelijk tevreden met mijn lijf. Ik zou waarschijnlijk het buikje kwijt kunnen raken, maar ik let nu al vrij goed op wat ik eet, en als ik nog meer zou willen afvallen, zou ik echt alles moeten laten, en dat heb ik er gewoon simpelweg niet voor over. Heb jij ook dat buikje, eventueel wat grotere borsten en die mooie, lange benen, dan is dít de mooiste ondermode en lingerie voor een appel-figuur.

lingerie voor een appelfiguur

Body’s, hipsters en hoge slipjes

Met mijn appelfiguur kies ik eigenlijk altijd voor hipsters en slipjes met een wat hogere taille. Strings zijn soms natuurlijk wel mooier onder bepaalde strakke(re) kledingstukken, maar ik vind ze zelf vaak niet zo lekker zitten, dus ik koop ze vrijwel nooit. Ondergoed met een hogere rand vind ik het mooist zitten, omdat ze je buikje een klein beetje verdoezelen. Je kunt natuurlijk voor een basic broekje gaan, maar er is ook echt meer dan genoeg keus in bijvoorbeeld hipsters van kant, die er heel mooi uitzien. Zwart en donkerblauw klééd mooi af, terwijl lingerie met prints afléid. Ook body’s zitten vaak erg goed met een appel-figuur. Het is vaak het mooist om een body te kiezen met een V-hals. Ik schreef al eerder over mijn mooie nieuwe laarzen en trenchcoat van LASCANA, maar het merk heeft ook prachtige body’s, waarvan ik er ook al eentje op mijn wishlist gezet heb. Door een body te kiezen met een diepere V-hals verleng je je lijf optisch, en dat kan ook erg mooi staan. Sowieso staat een V-hals vaak mooier bij een appel-figuur dan een ronde hals.

BH’s en ondermode voor een appel-figuur

Ik heb zelf behoorlijk aflopende schouders, waardoor ik vaak last heb van afzakkende BH-bandjes. Niets vervelender dan dat! Ik vind halter-bralettes dan zelf altijd het meest comfortabel en mooi zitten. Heb je wat grotere borsten, dan kan het zo zijn dat een bralette niet genoeg ondersteuning biedt. Een beugel BH biedt sowieso al meer ondersteuning dan een gewone BH. Vaak zitten BH’s met wat bredere bandjes ook mooier en lekkerder met een appel-figuur, omdat ze meer ondersteuning bieden. Qua ondermode zit je met een babydoll of een A-lijn nachthemdje vaak goed. Een A-lijn nachthemdje zit strak bij de borsten en loopt dan wijd uit naar beneden. Door een nachthemdje te kiezen met een print of met bijvoorbeeld kant aan de bovenkant leid je ook al weer de aandacht van je buikje af. Zelf kies ik ook altijd voor donkere kleuren, ik zou zelf bijvoorbeeld nooit witte of nude-kleurige lingerie of nachtmode kiezen.

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.