De aller-aller-allerlaatste (en tofste!) serie foto’s van onze bruiloft in Frankrijk.

la fragne bruiloft

Geen ‘normale’ bruiloft

Over een aantal dingen wat onze bruiloft betreft hadden we heel duidelijke ideeën. We wisten van tevoren natuurlijk dat onze bruiloft in Frankrijk er ‘anders’ uit zou zien dan een ‘normale’ bruiloft omdat we met z’n tweetjes waren. Eigenlijk hebben we een groot deel van de planning en de dagindeling over gelaten aan onze weddingplanners. We hadden er alle vertrouwen in dat het sowieso een prachtige dag zou worden, want hé, we zouden immers gaan trouwen en dan kan je dag toch eigenlijk sowieso al niet meer stuk. Het gekke was dat we eigenlijk over de avond helemaal niet echt hadden nagedacht! Ook wat het eten betreft waren we heel makkelijk. Ik weet nog we dat tijdens onze eerste kennismaking allemaal chique ideeën toegeschoven kregen voor het diner, maar eigenlijk had me dat, om heel eerlijk te zijn, niet minder kunnen interesseren. Ik bedoel, ik ben dol op eten hoor, maar echt ‘chique’ uit eten, daar geef ik gewoon weinig om. Achteraf kan ik ook zeggen dat ik met recht vreselijk lekker gegeten heb op de dag van onze bruiloft, maar dat ik nu niet eens meer wéét ik nu eigenlijk allemaal precies heb zitten eten. Honger had ik wel, meer dan ik dacht. Tijdens onze Franse bruiloft zijn we een paar keer echt verrast, maar de allergrootste verrassing kwam dus wat ons betreft in de avond. Ik ga eerst even terug naar de ceremonie. We hadden natuurlijk muziek meegebracht die we tijdens ‘het trapmoment’ en de ceremonie wilden horen. Omdat we die muziek in Nederland heel oldskool nodig hadden op cd, hadden we die cd’s natuurlijk ook bij ons in Frankrijk. Maar wat bleek; die cd’s konden niet gedraaid worden. Het ging bij mij eigenlijk het ene oor in en het andere weer uit, en ik maakte me er niet echt heel erg druk om. Ik weet nog wel dat ik me afvroeg ‘waarom dan niet’, maar na een seconde was ik ook het al weer kwijt. Wat bleek nu op de dag zelf? Er was gewoon een heuse dj op onze bruiloft. Zo vreselijk tof, wat een volslagen verrassing. Hij verzorgde dus de muziek overdag; het moment dat ik de trap afkwam en tijdens en na de ceremonie dus. DJ Robbie midnight was geïnstalleerd op het terras aan de voorkant van chateau la Fragne, waar we in de avond ook ons diner hadden.

bruiloft op La Fragne

bruiloft op La Fragne

Kanten trouwjurk

Kanten trouwjurk

En toen…

Na het diner in de avond waren we eigenlijk vooral heerlijk aan het nakletsen en aan het nagenieten van de prachtige dag. Andre en ik hadden eigenlijk helemaal niet echt meer iets ‘verwacht’. Tot we opeens echt zo’n sensatie-stem hoorde die zei: ‘Wil het bruidspaar nu naar de dansvloer komen?’ We moesten daar allebei zó hard om lachen! Wij dachten gewoon ‘even’ een dansje te gaan doen, maar wat bleek; het feestje duurde letterlijk de rest van de dag, tot aan middernacht. En er was niet alleen muziek natuurlijk, het feestje was ook helemaal compleet met heuse discolampen. Je kunt het je wel voorstellen. Dit vind ik, without a shadow of a doubt, de gaafste, mooiste en meest geweldige foto van onze Franse bruiloft. Ik kan me niet herinneren dat Andre en ik ooit eerder zoveel lol gehad hebben als op dit moment en dat spat natuurlijk ook wat mij betreft aan alle kanten van dit plaatje af. Andre doet een soort John Travolta move en ik schreeuw de longen uit mijn lijf. ‘Vroeger’ was ik wel echt van het uitgaan, maar toen ik wat ‘ouder’ werd (niet dat ik nu dan ook weer zó oud ben trouwens, maar je snapt wat ik bedoel), had ik daar gewoon minder behoefte aan. En Andre is al helemáál niet van het uitgaan. We hebben dus ook zelden (tot nooit) eerder samen gedanst, op een dansje in de woonkamer op z’n tijd na dan. Maar hier hebben we dus gedanst tot aan middernacht. De onderste foto is (waarschijnlijk) gemaakt aan het einde van de avond. Ergens halverwege de avond begon mijn prachtige bruidskapsel een beetje in elkaar te storten en tijdens een polonaise kreeg ik van Trudy een wasknijper aan de achterkant van mijn jurk, om de boel nog enigszins te redden. Ik moest het hele ensemble natuurlijk nóg een keer aan tijdens onze bruiloft in Nederland. Wat een straf! De sluier had ik na de shoot in de middag al afgedaan natuurlijk. Dit waren ze dan lieverdjes. Jullie hebben nu onze meest mooie, lieve, gekke, emotionele en ontroerende foto’s van zowel onze bruiloft in Nederland als die in Frankrijk gezien. Ik zal eerlijk bekennen dat ik er nog steeds bijna elke dag eventjes naar kijk. Het waren twee intense dagen met zo verschrikkelijk veel dierbare en liefdevolle momenten dat ik soms gewoon nog steeds niet kan geloven dat wij die echt samen hebben mogen meemaken. Hopelijk hebben jullie net zo van de foto’s genoten als wij zelf. Wil je de rest van onze bruiloft-foto’s ook zien, het zijn er heel wat, dan kun je dat hier doen!

la fragne bruiloft feest

la fragne bruiloft feest

zwart wit trouwfoto

© ByChristiana tekst. Fotografie Authentique. All rights reserved.

10 Comments

 1. Natascha - Beautyopinie says:

  Wauw, dit waren inderdaad misschien wel de mooiste foto’s. Ik heb er van genoten!

 2. Wat genieten van jullie verhaal en prachtige foto’s. Heel veel geluk en liefde toegewenst voor de toekomst😍

 3. Wauw wat leuk om te lezen! Prachtige bruiloft, de foto’s zien er super uit.

 4. Prachtig weer

 5. Wauw erg mooie foto’s en leuk om te lezen!

 6. O lieve Christiana, wat een prachtige momentopnamen. Je hebt ons helemaal meegenomen in de voorbereidingen, het huwelijk, alle geweldige hoogtepunten en wat vervelende beslommeringen die niet zo lekker liepen. Ik heb het gevoel alsof ik er gewoon bij was!
  En ik denk velen met mij. We hebben meegeleefd en genoten van jullie overduidelijke keuze en liefde voor elkaar.
  Het voelt bijna aan als de aftiteling van een romantische film (zakdoekje erbij)
  Bijna jammer dat deze reeks blogposts voorbij is, maar stiekem kijk ik al uit, en die komen er vast wel, naar nog meer mooie momenten van jullie samen!

 7. Potjandorie, ik zit hier te huilen! Poeheee ff een emo moment bij die foto van André en die blik hoe hij jou vast heeft.

 8. Wat een geweldige, geweldige foto’s…

 9. Prachtige foto’s weer! Jammer dat dit de laatste waren, maar ze zijn stuk voor stuk prachtig!

 10. Wat een prachtige foto’s weer, heb er echt en opnieuw van genoten.. en zo leuk om jullie bruiloften van afstand te kunnen volgen. Er spat zoveel energie, liefde en geluk vanaf! De manier hoe je erover schreef plus de foto’s erbij maakten bijna dat ik even het gevoel had om erbij te zijn, heel bijzonder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.