De zon laat zich weer vaker zien, je open schoentjes kunnen dus weer uit de kast! Met deze tips maak je je voeten klaar voor de zomer.

Je voeten klaar voor de zomer

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Normaal gesproken heb ik driehonderdenvijfenzestig dagen per jaar nette en gelakte teennagels. Maar op de één of andere manier had ik tot een poosje geleden twee banen tegelijk en dan moét je, met een blog ernaast, bepaalde dingen gaan skippen, als je nog tijd wilt hebben om te slapen dus. Daar viel mijn teennagels lakken dus ook onder. Ja. Nu hóór ik jou denken, zóveel tijd kost dat toch zeker niet? Je voeten verzorgen kan dus mooi even héél wat tijd in beslag nemen. Dus toen was daar opeens de zomer en liep ik dus mooi met voeten rond die ik écht niet aan de buitenwereld kon vertonen. Dus ik bedacht toen, ik heb tenslotte twee banen, ik mag mijzelf best verwennen met een mani-pedi. En die pedicure is dus zomaar een heel uur met mijn voeten bezig geweest. En toen kwamen de nagels nog. Mocht je het nu zélf leuk vinden om het één en ander aan je voeten te doen, hier de belangrijkste tips op een rij.

Scrubben en eelt verwijderen

Even lekker met die voetjes in het water. Je kunt hiervoor natuurlijk gewoon lekker een bruisballetje of een blokje gebruiken. Echt genieten hoor! Door je voeten te scrubben verwijder je dode huidcelletjes en gaan je voeten heerlijk zacht aanvoelen. Dit kun je trouwens ook super makkelijk tussendoor doen onder de douche. Normaal gesproken gebruik je een scrub voor het lichaam ongeveer een keer per week, je voeten echter, mag je best wat vaker scrubben. Eelt kan niet alleen behoorlijk onverzorgd staan, ik vind het zelf ook altijd zo ontzetténd onprettig aanvoelen. Eelt verwijderen doe je eenvoudig met een eeltvijl of een puimsteenblokje. De meeste eelt zit vrijwel altijd onderaan je voet. Besteedt hier dus even extra aandacht aan. Een eeltrasp kan handig zijn wanneer je heel erg last hebt van eelt. Vijl nooit te lang door, zodat je niet per ongeluk je gezonde huid aantast.

Je voeten klaar voor de zomer met nagellak en slippers

In tegenstelling tot vingernagels knip ik mijn teennagels altijd. Zorg er voor dat je recht knipt en bovendien ook niet té kort. Ik vijl ze daarna altijd nog een beetje bij. Daarna duw je je nagelriemen naar achteren met een bokkenpootje. Bij mooie slippers horen natuurlijk mooi gelakte nagels. Gebruik altijd een basecoat. Hiermee leg je niet alleen een egale basis voor je nagellak, maar zorg je er ook voor dat de kleur langer houdt. Bovendien voorkomt een basecoat het verkleuren van de nagels. Twee laagjes lak eroverheen, en dan moet er eigenlijk nog een topcoat overheen. Tja, ik zéi toch dat dat best even duurt, voor je voeten zorgen? Nu zijn je voeten helemaal klaar om het daglicht te aanschouwen, hul ze bijvoorbeeld in je nieuwe Supertrash slippers en het is hélemaal zomer. Via kledingkopen.nl kun je trouwens direct je hele zomer garderobe even lekker boosten. Je kunt er bijvoorbeeld ook heel leuke zonnebrillen en beachwear vinden. Ik moet alleen nog maar mijn body bikini-proof maken. Oef. Wij meisjes hebben het maar zwaar.

ZIJN JOUW VOETEN KLAAR VOOR DE ZOMER?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.