Nieuw dit voorjaar zijn The Body shop Rebel rosebud, Glowing cherry blossom en Vibrant bergamot EDT. Niet vernieuwend, wel heel erg lekker.

Beware

The body shop Rebel rosebud EDT

(50 ml. voor € 28)

Dit voorjaar introduceert The Body shop opnieuw een aantal nieuwe EDT’s; namelijk The Body shop Rebel rosebud, Glowing cherry blossom en Vibrant bergamot. De geuren zijn grotendeels ontwikkeld met ingredienten van natuurlijke oorsprong en gecertificeerd door The Vegan society. Ook bestaan de flacons voor 42% uit gerecycled glas. De topnoot van The Body shop Rebel rose wordt gevormd door saffraan. Het hart bestaat uit rose absolue en jasmijn en de basis wordt gevormd door mos, musk en amber. Dit is echt mijn favoriet van de drie en dat komt mede doordat ik deze geur zelf heel luxe en klassiek vind. Hoewel ik echt dol ben op de producten van The Body shop en ze ook graag gebruik, is ‘luxe’ niet een woord waarmee ik de producten van The Body shop normaal gesproken zou omschrijven. Toch straalde hun nieuwe Wellness collectie die ik je laatst al liet zien, dat ook al meer uit. The Body shop rebel rosebud doet dat dus ook. Ik vind het een zalige, klassieke rozengeur. Wat mij betreft is dit de geur die mensen zoeken danwel bedoelen wanneer ze graag een ‘rozig’ parfum willen.

the body shop rebel rosebud EDT

The Body shop Glowing cherry blossom

The Body shop Glowing cherry blossom is weer van een heel andere orde. Waar ik The Body shop Rebel rosebud heel klassiek vind, vind ik deze geur juist heel zacht, zoet en lieflijk. Heel veel merken hebben producten met de geur van Cherry blossom in hun collectie, en toch zijn ze elke keer weer een beetje anders. Dat komt natuurlijk vooral door de andere geurnoten waarmee zo’n geur gecombineerd wordt. Ik vind persoonlijk dat deze geur echter wel veel weg heeft van de Sakura lijn van Rituals, die dus ook kersenbloesem bevat. Die lijn heeft ook dat heel zoete, terwijl de cherry blossom lijn van L’Occitane bijvoorbeeld een stuk minder zoet is in vergelijking met deze twee. De top van de geur bestaat uit appel, magnolia en osmanthus. Het hart wordt gevormd door jasmijn en kersenbloesem. De basis van de geur bestaat uit sandelhout, hinokihout en musk.

The body shop Vibrant bergamot EDT

The Body shop Vibrant bergamot EDT

We hebben nu dus een klassieke rozengeur, een lieflijke zoete geur en The Body shop Vibrant bergamot is wat mij betreft te omschrijven als een sprankelende en vrolijke fruitgeur. Hoewel ik de EDT’s alle drie perfect vind voor de lente en de zomer, is Vibrant bergamot wel écht op en top zomers. Rebel rosebud is een geur die ik persoonlijk ook zou kunnen dragen in de winter, terwijl Vibrant bergamot vooral heel geschikt is om te dragen op warme en zonnige dagen. De basis van The Body shop vibrant bergamot bestaat uit mandarijn, bergamot en passievrucht. Het hart wordt gevormd door Magnolia, lelietjes van Dalen en framboos en de basis bestaat uit musk, cederhout en amber. Op de één of andere manier had ik vanwege de groene verpakking een overwegend frisse geur verwacht met wellicht een citrusachtig randje, maar de geur blijkt dus vooral fruitig en zoet te zijn, en dat vond ik een heel aangename verrassing. Ik vind frisse geuren vaak wel lekker in bijvoorbeeld handzepen en douchegels, maar in geuren geef ik toch altijd de voorkeur aan iets bloemigs en vaak ook iets zoets. Al met al vind ik de EDT’s stuk voor stuk zalig! Wellicht niet heel vernieuwend, maar geuren met rozige, zoete en fruitige geuren zijn nu eenmaal gewoon heel erg lekker en bovendien ook super populair, en geurklassiekers zoals deze hoeven dan ook niet altijd heel vernieuwend te zijn.

WELKE VAN DE NIEUWE EDT’S VAN THE BODY SHOP SPREEKT JOU HET MEEST AAN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat gesponsorde producten.

2 Comments

  1. Ik denk dat ik de Rebel rosebud het lekkerst vind, zoals je zegt een meer klassieke geur. Maar altijd lastig met parfums om zo te beoordelen, op je huid kunnen ze zo anders ruiken.

  2. Ohhh ik heb ze ook en wat zijn ze fijn he?! Ik vind ze allemaal echt heerlijk ruiken op een bepaald moment van de dag. De verkwikkende variant draag ik bijvoorbeeld graag in de ochtend. 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.