The Body shop Full rose EDP is mijn persoonlijke favoriet uit de nieuwe Full rose collectie. Een klassieke rozengeur, maar met iets extra’s.

The Body shop parfum full ylang ylang

The Body shop Full rose EDP

(75 ml. voor € 49)

Nieuw in de collectie van The Body shop is de Full flowers parfum collectie met daarin de geuren Full rose, Full ylang ylang en Full orange. Deze zomerse collectie is geïnspireerd op de geur van bloeiende bloemen in al hun facetten, rijk geschakeerd, met melanges van noten van zachte, tere bloemblaadjes, groen blad, houtige stengels, sappig fruit en zoete hars. Ik start direct met mijn favoriet van de drie, namelijk The Body shop Full rose. Deze parfum bestaat voor 90% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong, waaronder natuurlijke roosabsolue, geëxtraheerd uit met de hand geplukte rozen in het Franse Grasse. Full rose ruikt (uiteraard) onmiskenbaar naar rozen, maar tegelijkertijd heeft de geur net wat extra’s in vergelijking met een ‘klassieke’ rozengeur. Dat heeft allemaal te maken met de aanwezigheid van kardemom. Kardemom wordt erg veel gebruikt in parfum, je ziet het overigens ook erg vaak terugkomen in herengeuren. Kardemom heeft een heel aardse en ietwat krachtige ondertoon, en het is wat mij betreft dus echt deze bijzondere combinatie met het vrouwelijke en lieflijke van de roos wat Full rose zo bijzonder maakt. The Body shop Full rose EDP is een aanrader wanneer je sowieso al houdt van rozengeuren, maar eens wat anders wilt. Wat mij betreft is Full rose verder ook een geur die het in de herfst en winter nog goed doet.

The Body shop full ylang ylang parfum review

The Body shop Full ylang ylang EDP

(75 ml. voor € 49)

Terwijl The Body shop Full rose wat mij betreft dus echt een parfum is die prima het hele jaar door kan worden gedragen, vind ik Full ylang ylang vooral een heerlijke zomergeur. Ylang ylang ruikt over het algemeen bloemig en tegelijkertijd wat exotisch. Ylang ylang wordt in dit parfum gecombineerd met kruidige zwarte peper en zoete, romige vanille. Het is dus bovenal een zoete en vrij warme geur, wel echt iets waar je van moet houden, maar dat gevoel heb ik altijd wel met parfums waaraan vanille is toegevoegd. De flacons van The Body shop full rose collectie zijn trouwens ook erg mooi. The Body shop zou The Body shop niet zijn wanneer er niet ook goed was nagedacht over de verpakking. De flacons zijn dan ook gemaakt van gerecycled glas en de doppen van hernieuwbare materialen hout en kurk.

The body shop full orange EDP

The Body shop Full orange blossom EDP

(75 ml. voor € 49)

Full orange blossom tot slot is een onmiskenbare sappige en fruitige geur, maar opnieuw weer met iets extra’s. Eentje die eigenlijk niet mocht ontbreken in deze Full flowers collectie, want als The Body shop ergens goed in is, is het in het creëren van geweldige en watertandende fruitige geuren. In Full orange blossom wordt oranjebloesemabsolue gecombineerd met frisse bergamot en het krachtige en aardse van vetiver. Ook hier geldt weer dat de combinatie van het fruitige en opgewekte van de oranjebloesem bijzonder wordt door de frisse en aardse tonen die zijn toegevoegd, wat Full orange blossom niet een standaard fruitig parfum maakt. Ik vind het stuk voor stuk aanraders. Mijn favoriet uit de collectie is The Body shop Full rose eau de parfum.

The body shop full orange parfum review 2023

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat gesponsorde producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.