Hohoho, daar is hij weer! De L’Occitane adventskalender 2021 en het is de leukste tot nu toe! Ik hou je niet langer in spanning en ga hem laten zien.

L’Occitane adventskalender 2021

(Verkrijgbaar via L’Occitane | € 59)

Net zoals voorgaande jaren heeft L’Occitane ook dit jaar weer prachtige adventskalenders in de kerstcollectie, en dit jaar zijn het er zelfs drie. Hoewel ze alle drie qua design sowieso prachtig zijn, moet ik zeggen dat ik de ‘klassieke’ adventskalender, of zoals L’Occitane hem zelf ‘de geschenkfabriek’ noemt, echt de leukste vind. En bovendien; de kalender die de beste prijs / kwaliteit verhouding heeft. Hij is momenteel nog volop verkrijgbaar in zowel de boutiques als de online shop, maar ze gaan hard, dus mocht je nu net zo enthousiast zijn als ik, wees er dan snel bij. Speciaal voor kerst gaat L’Occitane vaak bijzondere samenwerkingen aan. Voor kerst 2021 sloegen zij de handen ineen met de Franse illustrator Tristan Bonnemain die het ontwerp voor de L’Occitane adventskalender 2021 bedacht. Ik hoef het natuurlijk eigenlijk niet meer uit te leggen, maar een adventskalender bevat (meestal) 24 cadeautjes en is bedoeld om de dagen tot kerst af te tellen. Ik hou je niet langer in spanning en ga je alles laten zien.

loccitane adventskalender 2021 unboxing

Shea handcrème, voetcrème, lipbalm en gezichtscrème

L’Occitane heeft een heel leuke verrassing in de L’Occitane adventskalender 2021 gestopt, namelijk een fullsize verpakking (75 ml.) van de sheaboter handcrème. En ik heb het al vaker gezegd, de klassieke sheaboter handcrème is wat mij betreft de handcrème der handcrèmes. Hij bevat 20% sheaboter en hij is vrij vettig, maar echt super voedend. Ik probeer natuurlijk wel eens andere merken handcrème uit, maar toch blijf ik altijd weer terugkomen bij deze variant. De geur is ook heel aangenaam; puur en zacht, en heel subtiel nootachtig. Naast de fullsize handcrème zul je ook de shea intense handbalm (10 ml.) in de kalender ontdekken. Dit product is niet voor niets een balm genoemd, want met een concentratie van 25% is hij nog rijker en dus ook nog voedender dan de 20% variant. Ideaal als je echt zeer droge handen of zelfs last van kloven hebt. Ook aan de voeten is gedacht met de shea voetcrème (10 ml.). Uit de sheaboter lijn vind je in de kalender verder ook een lipbalm (2 gram) en een 5% gezichtscrème (5 ml.) Ook de lipbalm is top! L’Occitane heeft meerdere lipproducten in de collectie, maar dit is de bestseller en ik snap wel waarom. De shea lipbalm heeft diezelfde zachte, pure geur als de handcrème en veel mensen vinden dat erg prettig. Niet iedereen is fan van lipbalms met smaakjes en bovendien is een zo neutraal mogelijke lipbalm in feite ook het best, zeker wanneer je lippen (erg) droog zijn. Qua gezichtscrème heeft L’Occitane drie shea crèmes in de collectie; een light variant met 5% sheaboter, een light variant met 5% sheaboter en een SPF en een rich variant met 25% sheaboter. Des te hoger de concentratie sheaboter, des te voedender de crème is. Wat mij betreft had L’Occitane, met het oog op de winter, trouwens wel de 25% in de kalender mogen stoppen.

loccitane shea handcreme

Amandel shampoo, conditioner showeroil en handcrème

Voor de echte L’Occitane fans is de amandel lijn natuurlijk ook een bekende, en in de L’Occitane adventskalender 2021 ontdek je uit de amandel lijn allereerst de shampoo en de bijpassende conditioner, beiden in een formaat van 50 ml. Dat vind ik een leuke toevoeging, omdat de producten alweer een tijdje in de collectie zitten, maar nog lang niet zo bekend zijn als de andere producten uit de amandel lijn. Naast de producten voor het haar ontdek je in de kalender ook de amandel showeroil (50 ml.) Die mocht natuurlijk ook niet ontbreken; het is de bestseller uit de amandellijn! Het product is niet alleen heerlijk om mee te douchen, maar ook om mee te scheren. Verder is er nog een handcrème (10 ml.) uit de amandel lijn toegevoegd.

loccitane amandel handcreme

Verbena handcreme, douchegel en bodylotion

Voor hun verbena producten maakt L’Occitane gebruik van biologische verbena uit de Provence, en dat ruik je! De verbena producten ruiken heel fris, groen en puur en de meeste mensen vinden verbena bovendien wat citrus-achtig ruiken. Hoewel ik producten met de geur van verbena eigenlijk nooit zo snel zelf zou kopen (ik ben toch maar van de bloemengeuren en van de ‘cocoongeuren’ zoals amandel) vind ik de geur van verbena dan toch altijd wel weer heel lekker ruiken als ik zo’n product gebruik. In de L’Occitane adventskalender 2021 ontdek je de douchegel (30 ml.), de bijpassende bodylotion (10 ml.) en de handcrème (10 ml.). De verbena handcrème is trouwens niet te vergelijken met de shea handcrème. De verbena variant heeft namelijk een ultrafrisse textuur die meer naar een gel neigt, hij is dus niet zo voedend. Ook leuk om te ontdekken is het zeepje in de vorm van een verbena-blaadje (25 gram). Echt heel leuk om te gebruiken als gastenzeepje. En hou je niet zo van vaste zeepjes? Dan zijn ze ook ideaal om in je kast te leggen, er komt namelijk heel veel geur van de zeepjes van L’Occitane af.

loccitane adventskalender 2021 unboxing

Handcrème rose, cherry en Honey harvast

Handcrèmes kun je wat mij betreft nooit genoeg hebben, en zeker in de winter niet! Gelukkig denkt L’Occitane daar hetzelfde over en vind je nog meer handcrèmes in de L’Occitane adventskalender 2021, en wel in de geuren rose (10 ml.), cherry (10 ml.) en honey harvast (10 ml.). Qua textuur lijken deze handcrèmes wel op elkaar. Ze bevatten allemaal het iconische ingrediënt sheaboter, maar in een wat lagere concentratie dan in de klassieke shea handcrème. Hierdoor zijn ze wat minder voedend, maar trekken ze ook sneller in zonder een laagje achter te laten op de handen. Hierdoor zijn deze crèmes heel geschikt om tussendoor te gebruiken. Rose is een fijne klassieke rozengeur, cherry ruikt wat zoeter naar kersenbloesem. Mijn favoriet qua geur is honey harvast. Dit is trouwens een geur die helaas niet in de vaste collectie van L’Occitane zit en wat mij betreft mogen ze die zeker wel toevoegen. Het is een verrukkelijke honinggeur, heel zoet maar wel heel puur.

loccitane handcreme

De L’Occitane adventskalender 2021 bevat ook skincare

Zoals je merkt is de inhoud van de kalender heel divers en bevat deze producten om je lichaam van top tot teen te verzorgen. De kalender bevat dus ook diverse producten voor het gezicht. Naast de shea gezichtscrème bevat de kalender ook de reotier gezichtscrème (5 ml.). De Reotier lijn bevat glycerine en hyaluronzuur en is daarmee uitermate geschikt voor de vochtarme huid. Ook aan de droge en rijpe huid is gedacht. In de kalender zit ook het beroemde reset serum (5 ml.) en de precious gezichtscrème (5 ml.)

loccitane adventskalender 2021 unboxing

Aromachology shampoo en conditioner

Tot slot ontdek je in de kalender nog een duo voor het haar, namelijk de Aromachology shampoo en de bijpassende conditioner, beiden in een formaat van 35 ml. De Aromachology haarverzorgingslijn van L’Occitane is door de jaren heen steeds verder uitgebreid en geperfectioneerd. Deze specifieke lijn is ontwikkeld voor beschadigd haar. De formules zijn vrij van siliconen en sulfaten.

WAT VIND JIJ VAN DE L’OCCITANE ADVENTSKALENDER 2021? WELKE ADVENTSKALENDER STAAT ER OP JOUW WISHLIST?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

6 Comments

  1. Leuke inhoud! Ik heb ook wel eens een adventskalender van L’Occitane gehad. Heerlijke mini’s zaten erin, net zoals deze.

  2. Wauw, wat een leuke inhoud in deze box. Toffe unboxing!

  3. Mooie kalender! Ik ben ook meer van de cocoon geuren en minder van de citrus geuren. Gastenzeepjes leg ik ook altijd tussen kleding, dan ruikt alles zo lekker!

  4. Prachtige inhoud! Ik ben een groot fan van l’Occitane producten.

  5. Het lijkt me zeker leuk. Zeker ook omdat ik het merk niet goed ken en het dan een leuke manier is om het beter te leren kennen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.