De Caudalie Vinoclean moisturizing toner is verrijkt met 99% natuurlijke ingredienten. Wat doet een toner ook alweer voor je huid?

Beware

Caudalie Vinoclean moisturizing toner

(Verkrijgbaar via Notino | 200 ml. voor € 13,10)

Een toner is echt zo’n typisch product wat ik echt ‘mis’ als ik het even niet in huis heb. Een toner wordt nogal eens verward met een reinigend product, maar dat is het in feite niet. Een toner gebruik je namelijk na het reinigen van je huid. De oorspronkelijke functie van een toner was om de pH-waarde van je huid weer in balans te brengen na het reinigen. Echter, de cleansers zijn tegenwoordig allemaal zo mild dat ze de pH-waarde van je huid juist respecteren. Wat een toner wel doet? De eventuele laatste restjes van je cleanser en sporen van onzuiverheden en make-up verwijderen en je huid verfrissen. Afhankelijk van de ingredienten in je toner heeft een toner vaak ook een hydraterende danwel een matterende werking. De Caudalie Vinoclean moisturizing toner bestaat voor 99% uit natuurlijke ingredienten en belooft het natuurlijke evenwicht van de huid te respecteren.

Textuur en gebruik

De toner is verpakt in een nieuwe 100% gerecycleerde en recycleerbare plastic flacon. Onder de vaste klikdop is een opening zichtbaar. Met de flacon kun je makkelijk doseren zonder product te verspillen. Ik gebruik de Caudalie Vinoclean moisturizing toner altijd in combinatie met een wattenschijfje na het reinigen van mijn huid met micellair water en een cleanser. Zoals vrijwel elke andere toner heeft ook deze toner een waterige textuur. De formule is vrij van parfum, maar ruikt heel subtiel rozig. Deze geur is te verklaren door de aanwezigheid van biologisch rozenwater. Op de INCI-lijst vind je dit ingrediënt terug als rosa damascena flower water. Ik vind het een erg fijn product en gebruik het de laatste weken dan ook dagelijks. Een aanrader voor alle huidtypes, ook geschikt voor een gevoelige en droge huid, en in het bijzonder wanneer je op zoek bent naar een zo natuurlijk mogelijke formule.

Caudalie Vinoclean moisturizing toner INCI

AQUA/WATER/EAU, BUTYLENE GLYCOL, ROSA DAMASCENA FLOWER WATER, SACCHARIDE ISOMERATE, METHYLPROPANEDIOL, SODIUM BENZOATE, CAPRYLYL GLYCOL, CITRIC ACID, PHENYLPROPANOL, SODIUM CARBOXYMETHYL BETA- GLUCAN, SODIUM CITRATE.(265/007)

GEBRUIK JIJ DAGELIJKS EEN TONER?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

1 Comment

  1. Ja, ik kan echt niet meer zonder een toner. Wat een toner precies is, verschilt ook per merk heb ik het idee. Het ene merk heeft een andere uitleg erbij staan dan het andere merkte ik de laatste tijd. De laatste stap in je reinigingsroutine of de eerste stap in je skincare routine… Voor mij hangt het er een beetje tussenin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.