Een klein budget en op zoek naar inspiratie voor kerst? Dít zijn 5 leuke ideeën voor beauty kerstcadeautjes onder € 10!

Beauty kerstcadeautjes onder € 10 voor onder de douche

Hoogstwaarschijnlijk heb jij je kerst wishlist tíjden geleden al gemaakt, maar hoe zit het met de cadeautjes die je zelf onder de boom gaat leggen dit jaar? Momenteel is het Black friday week, dus nu is het natuurlijk een mooie gelegenheid om lekker te gaan kerstshoppen. Ik geef je graag wat inspiratie voor leuke en lieve beauty kerstcadeautjes onder € 10, te beginnen met een showergel. Als cosmetica adviseuse krijg ik nog wel eens de vraag of een showergel niet super onorigineel is, maar ik ben het daar juist niet mee eens. Douchen doen we tenslotte allemaal, dus een showergel komt altijd van pas. Eén van mijn favoriete showergels is de Prodigieux floral van Nuxe, en daarmee blijf je perfect binnen je budget van 10 euro. Nuxe heeft trouwens ook heerlijke geuren voor mannen. Verder is de Weleda Comfort showergel wat mij betreft een echte aanrader, dit product heeft een zalig zachte crèmige textuur met een op en top winterse geur van steranijs, vanille en citroen. Bij Notino shop je hem deze week met Black friday korting.

Bruisballen voor in bad

Ook bruisballen voor in bad zijn leuke beauty kerstcadeautjes onder € 10, mits de dame of heer natuurlijk een bad heeft thuis. Wanneer je een weekendje weg gepland hebt naar een mooie locatie met een bad, is een bruisbal ook leuk om te geven en om te krijgen. Ik kan me namelijk voorstellen dat je het een beetje zonde vindt om voor één of twee keer in bad gaan direct een hele flacon badschuim aanschaft.

Votives van Yankee Candle

Ook geurkaarsen zijn heel leuke cadeautjes onder € 10. Mijn persoonlijke aanraders als het gaat om geurkaarsen zijn Yankee Candle en Bath & body works. Beide merken hebben een super grote collectie en vooral met winterse geuren zit je helemaal goed. Het leuke van Yankee Candle is dat ze votives verkopen die ongeveer drie euro per stuk kosten, perfecte kleine cadeautjes onder € 10 zijn dit dus! Bovendien kun je votives bestellen om nieuwe geuren te ontdekken zodat je steeds kunt afwisselen. En ga je een (romantisch) weekendje weg in december? Dan is een votive ook ideaal om mee te nemen in plaats van een grote geurkaars. Mijn persoonlijke favoriet van Yankee Candle is al jaren Cinnamon stick. Ook Spiced orange en Apple wreath vind ik lekker voor de laatste en meest feestelijke maand het van het jaar. Bij Notino shop je Yankee Candle deze week met vijftien procent korting.

Nagellakken zijn ook leuke beauty kerstcadeautjes onder € 10

Make-up is natuurlijk vrij persoonlijk. Niet alleen zijn veel vrouwen gehecht aan hun eigen merken, maar vooral ook aan bepaalde tinten. Ik zou bijvoorbeeld niet gauw een foundation of concealer voor iemand anders kopen, en al helemaal niet op de gok. Met nagellak echter zit je meestal vrij veilig, zeker wanneer je weet dat de dame in kwestie graag haar nagels lakt. Leuke beauty kerstcadeautjes onder € 10 zijn wat mij betreft dan ook zeker nagellakken, van bijvoorbeeld Essie. Eén van mijn all-time favoriete kleuren van Essie is Really red, en met een prijs van € 8,5o zit je ook hiermee prima binnen je budget. Op Essie krijg je deze week bij Notino zelfs twintig procent Black friday korting. Naast nagellak is ook een basic zoals een zwarte mascara een leuk idee. Mijn aanrader is de Bourjois Ultra volume glamour mascara. Ik draag deze mascara de laatste twee jaar eigenlijk vrijwel altijd en bestel hem steeds opnieuw. Door de jaren heen heb ik heel wat mascara’s uitgeprobeerd, en ik kan oprecht zeggen dat bepaalde mascara’s van rond de dertig euro op geen enkel vlak beter scoren dan deze klassieker van Bourjois.

Massage-olie

Ook een massage-olie is een leuk beauty kerstcadeautje onder € 10. Het is leuk om te geven áán je lief, het is leuk om te krijgen ván je lief, en het is vooral leuk om te gebruiken mét je lief. Mijn persoonlijke favoriet is de Kneipp Almond blossom massage-olie. Ik krijg wel eens de vraag of je ook met een ‘gewone’ huidolie kan masseren. In principe kan dat wel, maar in veel gevallen zul je merken dat een gewone huidolie wat sneller intrekt. Een massage-olie is specifiek ontwikkeld om mee te masseren, waardoor hij vaak wat dikker van textuur is en juist niet snel intrekt. Andersom zijn veel massage-oliën daardoor ook eigenlijk niet heel geschikt om als gewone huidolie te gebruiken. Het kan natuurlijk wel, je moet er alleen rekening mee houden dat zo’n massage-olie wat langer op je huid zal blijven liggen, zeker in vergelijking met een andere textuur zoals een lotion of crème of een gewone huidolie. Het voordeel van massage-oliën is vaak verder dat je ze heel lang op je huid blijft ruiken, met deze Almond blossom massage-olie van Kneipp is dat ook het geval.

VIND JIJ HET LEUK OM BEAUTY KERSTCADEAUTJES TE GEVEN OF TE KRIJGEN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.