Tijdloze fashion accessoires kun je seizoen na seizoen dragen en kun je onderling goed met elkaar combineren. Dít zijn mijn favorieten.

Tijdloze fashion accessoires

Vroeger kon ik tijdens een werkpauze meer geld uitgeven dan ik op die dag of zelfs in die week verdiende. Een maand later was ik dan al weer op die kleding of accessoires uitgekeken. Tegenwoordig pak ik het shoppen voor nieuwe kleding en accessoires heel anders aan. Ik heb nu sowieso een heel ander budget en extra geld geef ik nu stiekem liever uit aan een mooi accessoire voor in huis dan aan een nieuwe tas of een nieuwe jurk. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik het niet leuk vind om te shoppen voor nieuwe kleding of accessoires, ik geef mijn geld nu alleen anders uit. Ik heb al vaker geschreven over het creëren van een duurzame garderobe. Een duurzame garderobe bevat goede basics van mooie kwaliteit die je onderling goed met elkaar en met de andere items uit de kast kunt combineren. Zo’n garderobe bevat verder items die tijdloos en klassiek zijn en niet heel onderhevig zijn aan trends. Nu is het een feit dat je toch altijd wel enigszins te maken hebt met trends wanneer je winkelt bij de grote en bekende ketens, maar er zijn genoeg tijdloze fashion accessoires die seizoen na seizoen en zelfs jaar na jaar meegaan en die je dus altijd kunt krijgen. Wat kleding betreft is het lijstje met de jeans, het zwarte jurkje, de witte blouse en het paar zwarte pumps natuurlijk alom bekend, maar het gaat er natuurlijk vooral om dat je items kiest die bij jou en je levensstijl passen en waar jij je prettig en mooi in voelt Ter inspiratie voor jouw tijdloze garderobe noem ik vier klassieke fashion accessoires die nooit uit de mode gaan en vrijwel altijd onderling te combineren zijn.

De statement zonnebril

Een statement zonnebril is wat mij betreft echt een tijdloos fashion accessoire dat nooit uit de mode gaat. Niet alleen is een zonnebril een must wanneer de zon schijnt, ook staat een zonnebril natuurlijk gewoon hartstikke leuk. Wat zonnebrillen betreft is mijn motto echt ‘go big or go home’. Met sieraden ben ik een stuk ingetogener nu ik eind dertig ben, maar zonnebrillen kunnen mij nog steeds niet groot genoeg zijn. Ik heb een vrij smal en ietwat ovaal gezicht, en ik vind de meeste modellen zonnebrillen daarbij wel leuk staan. Heb je een rond gezicht, dan ga je het beste voor een montuur met rechte lijnen, zoals een vierkante bril of een rechthoekige bril. Verder mag je best kiezen voor een bril die iets breder is dan het breedste deel van je gezicht. Bij een wat vierkanter gezicht, dat is een gezicht met een duidelijke kaaklijn en daarbij een breed voorhoofd en uitgesproken jukbeenderen, kun je gaan voor een rond of ovaal montuur. Ook een iconisch cateye montuur zal mooi staan bij een vierkant gezicht. Een langwerpig gezicht is vaak ook wat smal. Met deze gezichtsvorm kun je het beste gaan voor een vierkant of een rond montuur. Een tijdloze zonnebril heeft in feite weinig opsmuk en details en verder een neutrale kleur, zoals zwart of bruin. Door je zonnebril netjes in een hoesje te bewaren wanneer je hem in je tas bij je draagt, kun je er jaren mee vooruit.

De leren portemonnee

Contant geld wordt steeds minder gebruikt, en klantenpasjes zijn eigenlijk ook al niet meer echt van nu. Toch is een portemonnee of een pasjeshouder natuurlijk nog steeds wel een must. Niets is gratis, en je kunt nu eenmaal niet overal betalen met je telefoon. Ik zal eerlijk zeggen dat ik wat betalen betreft wellicht een paar jaar achterloop, want ik ben dus nog steeds zo iemand die eens per maand een vast bedrag pint voor de boodschappen. Het geeft mij een duidelijk overzicht van wat ik nu eigenlijk uitgeef en ik gebruik dit geld ook voor kleine uitgaven. Op deze manier houd ik een goed overzicht van mijn uitgaven. Naast contant geld heb ik natuurlijk ook altijd mijn OV-chipkaart, identiteitskaart bij mij, en ja, ook nog steeds wel klantenkaarten, alhoewel ik wel moet bekennen dat ik ook merk dat ik die veel minder vaak gebruik dan jaren geleden. Evengoed is een portemonnee voor mij dus een musthave, en omdat ik die toch wel altijd bij me heb. Een merk dat mooie leren portemonnees als ook dames en heren pasjeshouders heeft is Secrid. Afgelopen kerst heb ik mijn lief bijvoorbeeld een mooie portemonnee van het merk cadeau gedaan, maar ook voor jezelf vind je op de website dus een mooie tijdloze portemonnee of Secrid pasjeshouder. Ik vind zelf de Leo beige variant erg mooi. Tijgerprints vind ik ook van die typische dingen die nooit uit de mode gaan, mits je natuurlijk wel de juiste print kiest. Zo kocht ik afgelopen winter een shawl met een tijgerprint en die heb ik echt veel gedragen in combinatie met zowel mijn groene, rode als zwarte winterjas.

Creolen en parels zijn ook tijdloze fashion accessoires

Wat sieraden betreft heeft zilver natuurlijk wel echt een comeback gemaakt, maar zowel zilver als goud zijn verder ook eigenlijk nooit echt uit de mode geweest. Hetzelfde geldt voor creolen en parels. Beide varianten zie je weer erg veel nu, en ook combinaties daarvan. Zo is er volop keus in creolen met parels. Ik draag zelf vrijwel altijd oorbellen met parels, ik vind dat enorm stijlvol en tijdloos en in feite past het overal bij. Parels zijn zeker niet tuttig, alhoewel het natuurlijk wel afhankelijk is van hoe en waarmee je parels of pareloorbellen combineert. Met het dragen van een parelketting zet je natuurlijk alweer een andere toon dan met een paar pareloorbellen. In de meeste gevallen kun je aan de hand van de prijs van een sieraad wel nagaan of parels ‘echt’ zijn. Maar wist je dat je op andere manieren kunt ontdekken of parels echt zijn? Over het algemeen zijn nep parels allemaal identiek aan elkaar. Dit heeft te maken met het feit dat echte parels natuurproducten zijn en daardoor onderling van elkaar kunnen verschillen. Verder voelen echte parels altijd koud en wat ‘ruwer’ aan. Wanneer je nepparels over elkaar heen schuift zul je wat weerstand voelen, een ietwat schurend effect wat je niet zult ervaren wanneer je hetzelfde doet met nepparels. Maar hoe je het ook went of keert, of je nu gaat voor een sieraad met echte parels of nepparels, parels zijn enorm klassiek en tijdloos en zullen nooit uit de mode gaan.

De baret

Ook de baret is een super tijdloze fashion accessoire waarmee je elke herfst en elke winter weer goed zit. Echt mooie baretjes heb je in alle prijsklassen en kleuren, en zeker wanneer je gaat voor effen kleuren en modellen zonder verdere opsmuk kun je hier echt jaren plezier van hebben. Ik voeg vrijwel elk najaar één of twee nieuwe baretjes toe aan mijn collectie en ik blijf ze echt allemaal dragen. Mijn favoriet is mijn zwarte effen baret en mijn zwarte baret met parels, die ik inmiddels al weer zo’n zes jaar (!) in mijn collectie heb. Een baret draag je in feite vooral als accessoire, en niet zozeer om je hoofd of je oren warm te houden. Als je echt iets zoekt om je warm te houden, kun je beter voor een warme muts gaan. Een baret is vaak het leukst wanneer je hem wat schuin op je hoofd zet. De kant waarlangs je je baretje war scheef trekt komt ongeveer tot aan je wenkbrauw en over je oor. Het idee van een baret is dat je hiermee wat ‘volume’ creëert. een baret is dus niet een ‘hoedje’ dat helemaal plat op je hoofd ligt. Wanneer je je baret eenmaal op gezet hebt, kun je hem wat in model brengen voor de spiegel. Je zult echt zien dat je look er opeens heel anders uit kan zien wanneer je je baret net wat anders opzet. Ik geef zelf altijd de voorkeur aan baretjes die gemaakt zijn van een wat stuggere stof. Zo probeerde ik laatst in de winkel een gebreide baret, maar die viel als het ware helemaal plat op mijn hoofd, het zag er totaal niét uit. Het materiaal van je baret is dus zeker iets om op te letten.

WAT ZIJN JOUW FAVORIETE TIJDLOZE FASHION ACCESSOIRES?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.