Regen op je bruiloft, eén van de weinige dingen waar je echt niets aan kunt veranderen. Maar je kunt je plannen wel wat aanpassen. 4 Echt bruikbare tips.

regen op je bruiloft

Regen op je bruiloft

Wéken achtereenvolgens hadden we zon en extréme temperaturen. Niets aan de hand, dachten wij. Tót het tij keerde en de weersvoorspellingen voor 9 augustus er opeens wel heel slecht uit begonnen te zien. Ziék was ik ervan. Ik vond het zó zuur, omdat het dus wéken lang niet alleen verzengend heet, maar vooral dróóg geweest was. Wij zouden om twee uur gaan trouwen en volgens de weersvoorspellingen zou het preciés (I shit you not) om 14.00 uur beginnen met regenen en in de avond zelfs gepaard gaan met onweer! Heeft het feit dat ik me zo druk gemaakt heb over die slechte weersvoorspellingen geholpen? Absoluut niet natuurlijk. Want ging het uiteindelijk regenen? Ja, en nog flink ook. Hebben wij onze bruiloft door de regen laten verpesten? Nee, absoluut niet! Hebben wij mooie foto’s van onze bruiloft, ondanks de regen? Absoluut! Vandaag deel ik dus mijn tips over wat te doen wanneer je regen hebt op je bruiloft.

regen op je bruiloft

Zorg voor paraplu’s

En die moeten gróót zijn! En het liefst ook meerdere! Zorg ook vooral dat je ze bij de hand hebt! Bij ons lagen ze in de auto, maar vraag desnoods of iemand hem voor je wil dragen wanneer jullie buiten zijn. Regen kan namelijk ontzettend plotseling beginnen en misschien is het dan al ’te laat’ voor je jurk / kapsel / make-up. Wist je trouwens dat bepaalde (online) bruidszaken ‘chique’ bruidsachtige paraplu’s te koop hebben? Persoonlijk vond ik het een beetje zonde om daar extra geld aan uit te geven, maar de mogelijkheid is er dus zeker wél!

Regen op je bruiloft

Back-up schoenen en accessoires

Mijn leren schoenen konden gelukkig wel wat regen verdragen, maar heb je bijvoorbeeld satijnen schoentjes, dan wil je daar natuurlijk écht geen regen op hebben, in verband met vlekken die dat kan veroorzaken. Zorg dus voor een paar waterdichte back-up schoenen voor tijdens het lopen van en naar locaties. Wat make-up betreft; een goede fixing spray doet wonderen voor je make-up. Kies sowieso voor een waterproof mascara. Wat je haar betreft; regen kan haar enorm laten pluizen. Van tevoren kan je kapper hier natuurlijk rekening mee houden door bijvoorbeeld anti-frizz producten te gebruiken. Een andere tip is om tijdens het wandelen van locatie naar locatie iets van een lichte, zachte sjaal rond je kapsel te wikkelen. Een paraplu houdt in principe de meeste regen wel tegen, maar zó voorkom je wellicht dat je kapsel gaat pluizen. Verder bieden veel kappers en visagisten die bruidsmake-up en kapsels verzorgen ook de mogelijkheid dat ze gedurende de dag bij je blijven voor touch-ups. Dit is natuurlijk wel een beetje begrotelijk, maar opnieuw zeg ik het erbij; het ís een optie.

regen op je bruiloft

Je locatie

Ongeveer een week voor onze bruiloft sprak ik nog met de mensen die onze high tea gingen verzorgen. Wij hadden een zaaltje gehuurd met openslaande deuren naar een mooie binnenplaats. Hier hadden gasten dus de mogelijkheid om van binnen naar buiten te lopen. Het ironische was dat ze me toen vroeg of ik de high tea sowieso niet liever buiten wilde, omdat het op dát moment dus zo heet was. Ik zei haar toen dat ik gewoon binnen wilde blijven, in verband met die extreme temperaturen. Niet iedereen houdt er natuurlijk van om in de volle zon te zitten en zo gaven we de gasten de mogelijkheid om zelf te bepalen of ze binnen of buiten wilden zitten. Uiteindelijk was het dus heel slecht weer tijdens de high tea en zaten we dus allemaal binnen. Mijn tip: houdt altijd rekening met (slechte) weersomstandigheden bij de locatie die je huurt, óók wanneer je midden in de zomer trouwt! Zorg ervoor dat er altijd een binnenlocatie is, óf wellicht is er een overkapping of de mogelijkheid tot het plaatsen van tenten. Dit geldt ook voor de locatie van je trouwshoot. Ik had van tevoren al met onze fotografe besproken dat, mocht het in de avond regenen, we de foto’s gewoon binnen zouden maken.

Regen op je bruiloft

Laat regen op je bruiloft je humeur absoluut niet verpesten

Toen wij nét getrouwd waren en het Oude stadhuis uit liepen, was het al aan het regenen. Toch hebben we ook op dat moment foto’s laten maken en zijn die minder mooi dan de foto’s van toen het droog was? Absoluut niet! Toen ik eenmaal met André in de auto onderweg naar onze high tea locatie, voelde ik me alleen maar inténs gelukkig. Echt ínténs. We waren gewoon getrouwd, eindelijk! Die regen kon me serieus helemaal niets meer schelen. Ik snap heel goed dat het achteraf ‘makkelijk praten’ is, maar ik had me zoveel zorgen gemaakt en uiteindelijk hééft het inderdaad ook flink geregend, maar op het moment zelf liet ik het gewoon helemaal los. Sowieso is dat iets waar ik heel erg veel bij stil gestaan heb; in feite hadden wij in Nederland helemaal geen fancy bruiloft; we reden in onze eigen auto met André’s getuige als chauffeur. Oké, we hadden allebei niet bezuinigd op onze trouwkleding, maar verder waren er geen bloemen, geen taart, geen andere versieringen. Maar wél liefde. Héél veel liefde. En uiteindelijk is dát toch waar het allemaal om gaat.

regen op je bruiloft

HEB JIJ REGEN OP JE BRUILOFT GEHAD?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

5 Comments

 1. Heerlijk die foto met al die paraplu’s. Het is ook echt een soort verwendag, de bruid staat in de spotlights en iedereen zorgt ook echt voor je! In dit geval dat je niet nat wordt!
  Ik was voor mijn trouwen ook constant naar het weerbericht aan het kijken. Op de televisie en in de krant. (smartphones en weer apps had je toen nog niet in die prehistorische tijd) en ik was ook zo bang dat het rotweer zou worden. De week ervoor was het minder lekker weer en op die dag? Knetter heet! Maar zo heerlijk, wij zaten bij dat kasteel in de tuin met de familie en daar hebben wij toen foto’s gemaakt. Mijn zwager reed de auto en de andere zwager maakte weer de foto’s.
  Allemaal goed gegaan!

 2. Ik heb er eigenlijk niet zo van wakker gelegen destijds… wel bad ik tot Wim, mijn schoonvader in de hemel… en wonder boven wonder straalde de zon. Pas in de avond kwam de regen, maar wat was ik hem dankbaar… de volgende dag ben ik mijn bruidsboeket op zijn graf gaan leggen.

  Ik vind de regen in jouw geval wel iets heel romantisch hebben. Alsof de weergoden wisten dat jullie liefde alles aan kan.

 3. Ik vind die foto met de paraplu’s en regen juist prachtig! Zo mooi hoe je man jou droog houdt met zijn paraplu. Slimme tips geef je! En ik vind het vooral mooi om te horen hoe jullie de regen jullie humeur en deze mooie dag niet hebben laten verpesten 🙂

 4. Natascha - Beautyopinie says:

  En ondanks dat zijn je foto’s prachtig 🙂

 5. Wat een mooie behind the scene foto’s! Ik kan me goed voorstellen dat je je er heel druk over hebt gemaakt van tevoren maar gelukkig kon je het op de dag zelf loslaten. Alsnog zijn de foto’s prachtig en net wat je zegt.. liefde is het allerbelangrijkste en die was er in overvloed op jullie dag ♥!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.