De Neofollics hair growth tabletten zijn ontwikkeld om haaruitval te verminderen en de haargroei te stimuleren. Dit zijn mijn ervaringen.

Beware

Supplementen bij haaruitval

Ik heb helaas nooit een volle bos haar gehad. Enkele jaren geleden onderging ik een grote operatie waarvoor ik 4,5 uur onder narcose gebracht werd. Tijdens de nasleep van de operatie heb ik erg veel last gehad van haaruitval, tot kale plekken aan toe. In die tijd ben ik me gaan verdiepen in producten die haaruitval zouden kunnen verminderen. Er is natuurlijk van alles op de markt, waaronder supplementen en producten zoals shampoos en conditioners. Net zoals een gezichtscrème een rimpel niet kan laten verdwijnen, zo kan een shampoo er ook niet voor zorgen dat je opeens een volle(re) bos haar krijgt. Toch kan een goede verzorging van de hoofdhuid en je haar wel een belangrijke rol spelen om haaruitval te voorkomen, en dan natuurlijk al helemaal in combinatie met supplementen. Ik startte in november vorig jaar met de Neofollics hair growth tabletten en een maand geleden ben ik ook gestart met de Neofollics shampoo en bijpassende conditioner. Inmiddels zijn de supplementen op en kan ik uitgebreid vertellen hoe ik het gebruik hiervan ervaren heb.

Neofollics Hair growth tabletten review ervaringen

Neofollics hair growth tabletten

(Verkrijgbaar via Neofollics | 100 tabletten voor € 34,95)

De Neofollics hair growth tabletten zijn ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en apothekers en beloven zowel de haaruitval te verminderen als de haargroei te stimuleren. Haaruitval is zowel bij mannen als vrouwen een veel voorkomend probleem en kan allerlei oorzaken hebben, zoals hormonale veranderingen (denk aan de menopauze of een zwangerschap), een ziekte van het afweersysteem waardoor bijvoorbeeld alopecia kan optreden, een stofwisselingsstoornis maar ook medicijngebruik en stress kunnen oorzaken zijn. Verder kan dunner wordend haar of haaruitval natuurlijk ook voorkomen tijdens het verouderingsproces. Het is goed om te weten dat de Neofollics hair growth tabletten bij elke vorm van haaruitval gebruikt kunnen worden en dan natuurlijk in het bijzonder voor mensen die de conditie van het haar willen verbeteren, de haargroei willen stimuleren en / of haaruitval tegen willen gaan. De Neofollics hair growth tabletten zijn supplementen die essentiële vitaminen en voedingsstoffen bevatten en daarnaast plantenextracten die de vorming van DHT in de haarfollikels tegengaan en een gezonde haargroei stimuleren.

Hoe gebruik je ze?

De Neofollics hair growth tabletten zitten verpakt in een doordrukstrip. In elke strip zitten twintig supplementen en een verpakking bevat vijf strips. Neofollics adviseert om drie supplementen per dag te nemen. Je kan deze verspreid over de dag nemen, maar ik heb er steeds voor gekozen om er drie tijdens het ontbijt te nemen. Op die manier creëerde ik voor mezelf een routine en vergat ik ze ook nooit. Zoals je op de foto’s kunt zien, zijn de supplementen aardig aan de maat. Ik heb zelf geen moeite met het slikken van pillen, maar het is wellicht iets waar je rekening mee moet houden. Met een glas water erbij wordt het slikken van de supplementen al een stuk eenvoudiger.

De samenstelling

Vulstoffen (Microkristallijne cellulose, Calciumwaterstoffosfaat), Sitosterol plantensterol (bevat soja), Groene thee (Camellia sinensis) extract 80% (bevat cafeïne), Zegepalm (Serenoa repens) extract, Antiklontermiddelen (Natriumzetmeelglycolaat, Stearinezuur, Colloïdaal siliciumdioxide, Talk), Isoflavonencomplex, Taurine, L-carnitine-l-tartraat, Extract van rode klaver (Trifolium pratense), L-cysteïne HCl, Zinkcitraat, Nicotinezuur, Calcium-d-pantothenaat, Brandnetelblad (Urtica dioica herba) extract, Riboflavine, Biotine, Foliumzuur, Natriumseleniet, Cyanocobalamine

Neofollics hair growth tabletten ervaringen

Mijn ervaring met de Neofollics hair growth tabletten

Aan de samenstelling van de Neofollics hair growth tabletten zijn diverse voedingsstoffen en vitaminen toegevoegd die bekend staan om het feit dat ze een ondersteunende rol kunnen bieden bij het verbeteren van de conditie van het haar, waaronder Biotine, L-Carnitine-L-tartraat, Zegepalm extract, Beta-sitosterol, extracten van rode klaver en groene thee. Ik heb de supplementen in totaal drie maanden achtereenvolgens gebruikt. Ik slikte dagelijks drie supplementen. Ik moet zeggen dat ik het behoorlijk lang vond duren voordat ik iets begon te merken. Nu geeft Neofollics ook zelf aan dat je in feite pas na drie maanden resultaten kunt gaan verwachten. Ik heb door de jaren heen diverse supplementen gebruikt van diverse merken en ik moet eerlijk zeggen dat ik bij bepaalde andere merken wel echt sneller resultaat zag, ook aan de conditie van mijn nagels, die niet alleen veel sneller leken te groeien, maar ook echt aanzienlijk steviger werden. Verschil aan mijn nagels heb ik niet ervaren met de Neofollics hair growth tabletten. Wat ik uiteindelijk wel begon te merken was minder haaruitval. Ik kon dat het beste zien na het borstelen van mijn haar, want aan het begin van de kuur kon ik na een enkele borstel-sessie behoorlijke plukken haar uit mijn borstel haren (echt!) en aan het eind van die drie maanden was dat zeer zeker minder. Het is dus niet zo dat ik opeens een zichtbaar volle(re) bos haar heb en het verschil is dus ook niet met het blote oog te zien. Ik had dit echter ook niet verwacht. Wel is de haaruitval duidelijk minder en wat dat betreft ben ik erg tevreden met het resultaat. Ik ga je binnenkort nog de shampoo en de bijpassende formule uit de collectie van Neofollics laten zien.

HEB JIJ ERVARING MET SUPPLEMENTEN OM DE CONDITIE VAN JE HAAR TE VERBETEREN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat gesponsorde producten.

3 Comments

  1. Toevallig ben ik het van een ander merk aan het testen, ik ben reuze benieuwd of mijn haar nu sneller groeit. Ik heb al een voor- foto gemaakt en over een maand of 2 de na foto… bedenk mij nu dat ik steeds zin heb om naar de kapper te gaan, oeps, ik was helemaal vergeten dat ik het verschil wil bekijken!

    1. Welk merk gebruik en test je dan?

  2. Wat fijn dat je in ieder geval minder haaruitval hebt! Ik heb ze wel eens ingenomen, maar omdat ik het hele jaar door diverse vitamines slik, merkte ik niet veel verschil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.