Nieuw is de L’Occitane Herbae sauge sclarée, opnieuw een variatie op de klassieke Herbae EDT, maar dit keer met een bijzondere toevoeging.

Beware

L’Occitane Herbae sauge sclarée EDT

(Vanaf 20 april verkrijgbaar bij L’Occitane |  50 ml. voor € 60)

Het houdt gewoon niet op bij L’Occitane! Rond Valentijnsdag introduceerde het merk al de nieuwe Rose jasmine EDT, en nu is dan de beurt aan Herbae sauge sclarée, een variatie op de klassieke Herbae EDT. Twee jaar geleden kwam er al een variatie op de klassieker, namelijk Herbae l’eau. Ik noemde de geur toen een ‘fris zomerbriesje’, maar in feite is Herbae sauge sclarée weer van heel andere orde, en dát is leuk! Voor de nieuwe lancering heeft L’Occitane dit keer gebruik gemaakt van een heel nieuw en gedurfd ingrediënt, namelijk Clary sage, oftewel salie. Hiermee speelt het Franse merk ook prachtig in op de steeds groter wordende vraag naar echt natuurlijke en pure ingredienten. Clary sage groeit mooi tussen de wilde kruiden. Salie heeft weelderige, donzige bladeren waaraan violetkleurige bloemetjes groeien. Van oorsprong wordt salie gebruikt vanwege de geneeskrachtige werken en ook vandaag de dag kun je het in de keuken prima toepassen als kruid. Salie heeft een groene, aromatische geur die ook een ietwat bitter randje heeft.

De geur

De top van L’Occitane Herbae sauge sclarée EDT wordt gevormd door bittere sinaasappel, bergamot en thijm. Ik vind de geur zelf in het begin dan ook wat ‘prikkelend’. Het hart bestaat uit salie, Angelica (engelwortel) en wilde kruiden. Het leuke is dat L’Occitane jaren geleden een complete verzorgingslijn voor het gezicht had op basis van Engelwortel. Engelwortel heeft ook een wat aromatische en aardse geur, dus het is een heel mooie toevoeging aan de L’Occitane Herbae sauge sclarée EDT. De basis wordt gevormd door mirre en kasjmier hout. Maar hoe ruikt dit nu allemaal samen? Het is sowieso echt weer een andere geur dan de klassieke Herbae en de Herbae l’eau. Wat mij betreft is sauge sclarée wat minder groen, maar juist krachtiger, aardser en ‘wilder’. Het is een meer dan perfecte geur voor het voorjaar en de zomer en ik denk zeker dat L’Occitane met deze nieuwe lancering heel erg tegemoet komt aan de wens van de vrouw die een wat meer ‘krachtige’ geur zoekt, en niet persé iets uitgesproken vrouwelijks en lieflijks, want die geuren heeft L’Occitane natuurlijk volop! Denk aan Rose, Cherry blossom, Néroli & orchidee en Osmanthus.

L'OCCITANE HERBAE SAUGE CLAREE

De collectie

De flacon is ook weer beeldig natuurlijk. In de oorspronkelijke flacon was het ‘rietje’ waardoor de parfum via de verstuiver gesprayd wordt al groen, om de grassen te symboliseren die in de geur verwerkt zaten. De flacon van deze geur heeft sprankelende, frisse zomerkleuren gekregen. De flacon straalt bijna een neon-achtige gloed uit. Leuk zijn de lila accenten, die verwijzen naar de bloemetjes van de salie. In de collectie ontdek je verder nog een showergel, bodylotion en een handcrème en op de website is er dan nog een gastenzeepje van de geur te vinden. De gehele lijn is limited edition, wees er dus snel blij. De L’Occitane Herbae sauge sclarée collectie is vanaf 20 april 2022 te koop in de L’Occitane boetieks en online.

SPREEKT DE L’OCCITANE HERBAE SAUGE CLAREE EDT JOU OOK AAN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

3 Comments

  1. Dit lijkt me echt een geur voor mij! De beschrijving spreekt me erg aan.

  2. Lekker krachtig, ik hou daar wel van!

  3. Jaaa, hij spreekt mij zeker aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.