Het JUNGLÜCK Ceramide serum is ontwikkeld voor de droge en geïrriteerde huid en bevat niet water, maar aloë vera als hoofdbestanddeel.

JUNGLÜCK Ceramide serum

(Verkrijgbaar via JUNGLUCK | 50 ml. voor € 39)

Toen de Duitse Benedikt zijn bedrijf JUNGLÜCK startte, was de belangrijkste vraag hoe hij zijn nieuwe cosmeticamerk vorm zou gaan geven. Wat direct duidelijk was dat dat in ieder geval zo duurzaam mogelijk moest gebeuren. Met hulp van deskundigen uit de farmacie, cosmetica en geneeskunde deed hij de nodige expertise op en toen is hij naar producenten en fabrikanten gaan zoeken. De eerste producten, waarbij hij zich helemaal concentreerde op verdraagzaamheid en werking, waren de Aloë Vera Gel, het Vitamine C Serum en het Hyaluron Concentraat. Duurzaamheid is natuurlijk iets waar veel mensen waarde aan hechten, maar een goede huidverdraagzaamheid is daarbij ook belangrijk. Veel mensen hebben namelijk een gevoelige huid of verkeren in ieder geval in de veronderstelling dat ze een gevoelige huid hebben en over ingredienten die aan cosmetica worden toegevoegd (en steeds ook meer ook de toevoegingen die juist niet aan cosmetica worden gedaan) is dus een hoop te doen. Zo puur mogelijk, dat zijn de producten van JUNGLÜCK. In principe worden er in de producten geen synthetische geur-, vul- en kleurstoffen, irriterende conserveringsmiddelen, oppervlakteactieve stoffen, harde alcohol, microplastics, siliconen en parabenen gebruikt. De collectie van JUNGLÜCK bestaat momenteel uit zo’n 45 producten. Het JUNGLÜCK Ceramide serum is ontwikkeld om de huidbarrière te versterken en de geïrriteerde en neurodermitisgevoelige huid te kalmeren.

JUNGLUCK Ceramide serum review

Geur, textuur en gebruik

Het JUNGLÜCK Ceramide serum bevat geen parfum en is vrijwel geurloos. De textuur is bijzonder. JUNGLÜCK zelf noemt hun serum crèmeachtig. De formule is echter vrij dun, zoals in principe het geval is met alle serums. De textuur doet wat mij betreft wat melkachtig aan, op de neutrale geur na dus. De verpakking heeft een pipet. Helaas werkt het pipetje niet goed. Dat kan te maken hebben met het feit dat ik net een slecht exemplaar te pakken heb, of dat de formule toch net wat te dik is om te doseren met een pipet. Normaal gesproken wanneer je in het balletje knijpt, vult het buisje zich met serum en dat kun je dan druppelen in je hand. Ik heb wel het idee dat er door te knijpen wat van het serum in het buisje terecht komt, maar vervolgens krijg ik het er nauwelijks weer uit. Ik doseer het serum dan toch maar gewoon vanuit de grote doseeropening en hoop dan steeds dat ik niet uit schiet. De bedoeling is dat je het serum aanbrengt na het reinigen van je huid, maar voor het aanbrengen van gezichtscrème. Een serum is geen crème op zich, en wordt dus altijd in combinatie met een crème gebruikt. JUNGLÜCK adviseert hun Ceramide serum voor de gevoelige, droge en naar neurodermitis neigende huid, maar in principe kan het serum voor elk type en elke huidconditie gebruikt worden. Elke huid heeft namelijk in principe baat bij voedende en kalmerende ingredienten, het hele jaar door. In de zomer kan je huid geïrriteerd zijn door (overmatige en / of onbeschermde) blootstelling aan zon, en in de herfst en winter kan je huid geïrriteerd raken door onguur weer, de verwarming die binnen aanstaat en de bijbehorende droge lucht in huis. Je voelt het serum eigenlijk nauwelijks zitten op je huid na het aanbrengen. Het vormt dus geen voel- of zichtbaar laagje op de huid.

JUNGLÜCK Ceramide serum INCI

Aloe Barbadensis Leaf Juice (kbA), Pentylene Glycol, Argania Spinosa Kernel Oil (kbA), Caprylic/Capric Triglyceride, Propanediol, Glycerin (kbA), C13-14 Alkane, Xylitylglucoside, Anhydroxylitol, Polyglyceryl-4 Oleate, Xylitol, Xanthan Gum, Hydrogenated Lecithin, Glucose, Glyceryl Olivate, Glyceryl Stearate, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil (kbA), Lactic Acid

JUNGLUCK Ceramide serum review

De formule

De INCI-lijst van het JUNGLÜCK Ceramide serum ziet er prima uit. Bijzonder is dat er geen water aan de formule toegevoegd is. Veel van de producten die je voor je huid, lichaam en haar gebruikt, bestaan voor een groot deel uit water. Water wordt vaak toegepast als basis of als oplosmiddel voor andere ingrediënten. Door de toevoeging van (onder andere) water kan een textuur dunner en dus vloeibaarder en dus makkelijker smeerbaar zijn. Water ‘doet’ echter verder eigenlijk niets voor je huid. Het hoofdbestanddeel van het JUNGLÜCK Ceramide serum is aloë vera, en dat is natuurlijk hét kalmerende ingrediënt bij uitstek. Pentylene glycol is een intensief hydraterend ingrediënt en beschermt je huid tegen uitdroging. Ook arganolie is een mooie toevoeging, omdat arganolie de huid voedt en beschermt doordat het heel rijk is aan anti-oxydanten. Caprylic/Capric Triglyceride komt van kokosnoot en glycerine en voorkomt vochtverlies van de huid. Het kan ook worden toegepast om een formule dikker te maken of om ervoor te zorgen dat bepaalde ingredienten in een formule beter door de huid kunnen worden opgenomen. Xylitylglucoside komt van xylitol en glucose en voorkomt vochtverlies van de huid. Anhydroxylitol en Xylitoli zijn eveneens natuurlijke toevoegingen die helpen om het vocht in de huid te vast te houden. Hydrogenated Lecithin is een huidverzachtend ingrediënt en wordt vaak toegepast in cosmetica omdat het andere ingrediënten helpt om beter door de huid te kunnen worden opgenomen. Glyceryl Oleate komt van glycerine en werkt ook als een huidverzachter. Lactic Acid kan van melk afkomstig zijn, maar in bepaalde gevallen kan het ook synthetisch worden nagebootst. Het heeft een hydraterende werking en helpt de natuurlijke barrière van de huid te versterken. Al met al een zeer mooie ingrediëntenlijst. Een absolute aanrader voor de droge, vochtarme en geïrriteerde huid.

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.