Deze Dermaprime 24H Cream advance belooft expressierimpels te verminderen. Maar kan een gezichtscrème dat eigenlijk wel écht?

Dermaprime 24H Cream advance

(Kijk voor de verkooppunten op Dermaprime | 50 ml. voor € 62,80)

Dermaprime heeft hun 24H cream verbeterd. Het gaat om een formule die belooft om expressierimpels te verminderen. Dit zou te danken zijn aan ‘een combinatie van peptides die ervoor zorgen dat de spierbewegingen in het gezicht vertraagd worden’. Aan de formule is ook hyaluronzuur toegevoegd wat een intensieve hydraterende werking heeft. Arnica montana-extract werkt verder als een huidconditioner en helpt bij het kalmeren van de huid’ De crème zit verpakt in een open pot met een losse draaideksel. Hoewel zo’n verpakking natuurlijk wel heel praktisch is, is het in feite niet heel goed voor de kwaliteit van het product. Wanneer een crème in een open pot zit, kan er namelijk makkelijk licht en zuurstof bij waardoor de werkzaamheid van ingredienten kan verminderen. Ook kunnen er makkelijker bacteriën bij de crème komen, vooral wanneer je de crème met je vingers uit de pot haalt. Om die reden kun je crème in een open pot beter doseren met een spateltje, of nog beter, met een wattenstaafje die je daarna weggooit. Zorg er verder ook voor dat je de pot altijd goed afsluit en wanneer je hem in de badkamer bewaart, dat er geen water in de pot komt. Bacteriën gedijen namelijk heel goed in water. De Dermaprime 24H Cream advance heeft een vrij aanwezige bloemige geur. Ik vind de geur persoonlijk erg lekker, je moet dan ook rekening houden met de aanwezigheid van parfum in de formule. De formule is zacht en romig, de crème is zeker niet heel vettig. Wat opvalt tijdens het aanbrengen is dat de crème wat stroef uitsmeert en verder blijft de crème ook wat langer ‘wit’ op de huid. Dit zie je vaak bij producten waaraan een SPF is toegevoegd, echter, deze crème bevat geen SPF. Ik vermoed dat dit dus komt door de aanwezigheid van die peptides, die een soort botox effect zouden moeten hebben. Omdat de crème geen SPF bevat, kun je hem zowel in de ochtend als in de avond gebruiken. Je moet dus wel wat langer doorsmeren totdat dat witte laagje volledig verdwenen is. Ik vind het opvallend dat de huid daadwerkelijk wat ‘strakker’ aanvoelt. Ik heb heel wat crèmes uitgeprobeerd door de jaren heen, ook diverse varianten die allemaal een botox-effect beloofden, maar dit gevoel heb ik eigenlijk niet eerder zo ervaren. Hij vormt wat mij betreft trouwens ook een prettige basis voor make-up. Foundation laat zich mooi aanbrengen, gaat niet rullen en blijft er gedurende de dag ook mooi uitzien.

Dermaprime 24H Cream advance INCI

Aqua, Ethelhexyl stearate, Glycerin, Cetearyl alcohol, Glyceryl stearate, Butyrospermum parkii butter, Phenoxyethanol, Sodium ascorbyl phosphate, Xanthan gum, Sodium cetearyl sulfate, Tocopheryl acetate, Tocopherol. Ethelhexylglycerin, Citric acid, Butylene glycol, Helianthus annuus seed oil, Parfum, Arnica montana, Gentiana lutea, Rosmarinus officinales leaf oil, Salvia officinalis leaf extract, Thymus serpyllum, Melissa officinalis leaf extract. Sodium hyaluronate, Caprylyl glycol, Theobrama cacao extract, Acetyl hexapeptide-6, Pentapeptide-18

review Dermaprime 24H Cream advance

De formule

Na water is ethylhexyl stearate het hoofdbestanddeel van de formule. Dit is van plantaardige oorsprong. De grondstof om het te maken komt uit kokosolie, palmpitolie of koolzaadolie. Omdat het de oorspronkelijke eigenschappen van de plantaardige oliën nog bevat, is ethylhexyl stearate verzachtend voor de droge huid. Het helpt de huid te voorzien van een beschermend laagje waardoor vocht niet uit de huid kan verdampen. Glycerine heeft net als hyaluronzuur wat je lager op de INCI-lijst tegenkomt als sodium hyaluronate een intensief hydraterende werking. Over de aanwezigheid van Cetearyl alcohol hoef je je geen zorgen te maken, want dit is een zogenaamde zachte alcohol die de huid niet uitdroogt. In de meeste gevallen wordt dit aan een crème toegevoegd als conserveringsmiddel. De Dermaprime 24H Cream advance bevat verder een hoge concentratie sheaboter. Sheaboter maakt een product vaak vrij vettig, maar dat is bij deze crème dus niet het geval. Phenoxyethanol is een conserveringsmiddel. Sodium Ascorbyl Phosphate is een stabiel derivaat van vitamine C. Dit werkt als een anti-oxydant en zeker in combinatie met vitamine E. Arnica olie zou kalmerend, beschermend en verzorgend werken op de huid. Extracten van de Gentiana Lutea fungeren als een anti-oxydant en hebben eveneens een verzachtende werking op de huid. Laag op de INCI-lijst staat nog cacaoboter en de peptiden staan helemaal onderaan. Peptiden bezitten het vermogen om de bouwstenen van de huid te herstellen en de huid veerkrachtiger te maken. Peptiden kunnen zeker veel doen voor je huid, maar ze bieden nu eenmaal niet hetzelfde resultaat als dat van een chirurgische ingreep. Verder zijn peptiden niet graag ‘alleen’. Peptiden kunnen vooral resultaten bieden wanneer ze gebruikt worden in combinatie met bijvoorbeeld anti-oxydanten, wat dus bij deze Dermaprime 24H Cream advance inderdaad het geval is. Na gebruik zal ik eerlijk zeggen dat ik met het blote oog niet persé een verschil aan mijn huid zie. Wat ik dus wel heel opvallend vind is het gevoel wat mijn huid heeft, elke keer na het aanbrengen van de crème. In dat opzicht lijkt de crème dus blijkbaar wel iéts te doen aan de stevigheid van de huid.

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.