Het Caudalie druivenwater is een natuurlijk formule met een uiterst korte ingrediëntenlijst. Maar hoe gebruik je het product?

Beware

Caudalie Druivenwater

(Verkrijgbaar via Notino | 200 ml. voor € 10,70)

Een groot deel van mijn skincare routine bestaat de laatste tijd uit de producten van het Franse merk Caudalie. Ik heb een vrij uitgebreide routine omdat ik het belangrijk vind om goed voor mijn huid te zorgen, en daarnaast vind ik het ook gewoon heerlijk om ermee bezig te zijn. Een basis skincare routine bestaat uit reinigen, hydrateren en beschermen met een SPF. Verder kun je je routine natuurlijk zo uitgebreid maken als je maar wilt. Wat ik zelf nooit oversla is een gezichtstonic. Heel soms komt het voor dat mijn toner op is en als ik dan geen back-up in huis heb, mis ik dat echt. Nu ontdekte ik laatst dit Caudalie druivenwater. Maar wat is het? Is het echt iets anders dan een toner? Caudalie zelf omschrijft het gezichtswater als een ‘antioxiderend en prebiotisch water dat de strijd aan gaat tegen vrije radicalen die huidveroudering veroorzaken’. Bovendien zou het Caudalie druivenwater het huidmicrobioom versterken en in evenwicht brengen, voor een zichtbaar gezondere huid. Dat is nogal een belofte!

Hoe gebruik je het product?

De verpakking van het Caudalie druivenwater lijkt op het eerste oog eigenlijk net een haarspray. Hier zie je de flacon met een inhoud van 200 ml., maar Caudalie heeft ook een handig reisformaat met een inhoud van 75 ml. In feite is het dus een gezichtswater. Zoals je hieronder kunt zien is de INCI-lijst uitermate kort, het gaat om biologisch druivenwater. Dit is eigenlijk direct ook hét ingrediënt waar Caudalie zo bekend om is. Druivenwater wordt veelvuldig in cosmetica toegepast omdat het kalmeert en hydrateert. Verder werkt het antioxiderend en prebiotisch. Dit houdt in dat het ingrediënt de goede bacteriën van de huid voedt en zo borg staat voor het evenwicht van een gezondere huidbalans. Het Caudalie druivenwater komt uit de sprayflacon als een lichte nevel en heeft die typische Caudalie geur; fris, schoon, puur en subtiel zoet. Ik vind het water behoorlijk ‘nat’. Het is niet zo dat je huid na het sprayen drijfnat is, maar je voelt wel echt een vochtig laagje. Ik gebruik het druivenwater nu zelf als toner, na het reinigen dus. Maar in plaats van het product met een wattenschijfje te gebruiken, spray je het dus rechtstreeks op je huid, dat voelt heerlijk fris. Wat ik vooral zo fijn vind aan deze manier van gebruik is dat het Caudalie druivenwater je huid lekker ‘moist’ maakt. Hierdoor kan je gezichtscrème ook nóg beter worden opgenomen. Je kunt het water eventueel nog met je vingertoppen in je huid ‘drukken’. Je kunt het druivenwater niet alleen als toner gebruiken, maar in feite op ieder gewenst moment van de dag, bijvoorbeeld na het sporten of op een warme dag. Zelf vind ik het niet meer of minder dan een toner. Toners hebben over het algemeen uitgebreide formules, wat natuurlijk absoluut niet wil zeggen dat een uitgebreide formule perse beter voor je huid is of meer ‘doet’. Ik vind het in ieder geval een fijne toevoeging aan mijn skincare routine. Of het mijn huid nu echt daadwerkelijk gezonder maakt, is natuurlijk een beetje lastig te zeggen. Of je huid gezond is, is natuurlijk van allerlei factoren afhankelijk en een goede skincare routine met producten die echt bij je huid passen kan daar zeker aan bij dragen.

Caudalie Druivenwater INCI

VITIS VINIFERA (GRAPE) FRUIT WATER, VITIS VINIFERA (GRAPE) JUICE, NITROGEN. (P00613V01/02)

GEBRUIK JIJ WEL EENS EEN GEZICHTSWATER?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

2 Comments

  1. Ja dat gebruik ik ook. Vind het ook fijn onder een sheet mask. Ik gebruik Isntree hyaluronic water mist.

  2. Ik ben dol op van die korte ingrediëntenlijsten; zeker voor mijn gezicht! Ik zou het zelf ook als toner gebruiken; mede omdat je huid dan al wat ‘vochtig’ is voor de rest van je skincare.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.