Welkom, wat ontzettend fijn dat je op mijn site terecht gekomen bent. Je bent hier met een reden. Je bent namelijk op zoek naar meer structuur, naar orde in je huis, je zoekt manieren om je huishouden op een meer georganiseerde manier te runnen. Je wilt zo graag opruimen, je zaken op orde hebben, niet meer eindeloos naar dingen hoeven zoeken. Je wilt je blij voelen in je eigen huis, trots zijn op je eigen plek. Maar bovenal, wil je graag meer rust in je hoofd. Maar het lukt je niet, om welke reden dan ook. Het is enorm knap dat jij hulp zoekt, want dat is al een eerste stap.

En ik wil je graag komen helpen!

Laat ik eerst eens wat meer over mezelf vertellen. Ik ben Christiana, ik ben 35 jaar en ik woon samen met mijn lieve man Andre en onze pomeriaan Sketch in Alphen aan den rijn. Als kleine Christiana was ik al gek op opruimen. Elke week haalde ik alle spulletjes uit mijn kast om de boel af te stoffen en daarna werd alles weer zorgvuldig teruggezet. En nog steeds maakt opruimen en organiseren me blij. Niets fijner dan een kast of een la opentrekken en genieten van perfect gestapelde handdoeken of boeken op kleur gesorteerd.

Alweer in 2013 startte ik mijn eigen lifestyleblog www.bychristiana.nl. Genoemd naar mij zelf, omdat ik graag wilde schrijven over de onderwerpen die mij blij maakten. Een van die onderwerpen was interieur en later kwam daar een speciale rubriek ‘organiseren en opruimen’ bij. Steeds vaker kreeg ik de vraag van lezeressen of ik hen niet kon komen helpen, en zo kwam het idee om mijn kennis en vaardigheden wat ‘organizing’ betreft met anderen te delen op deze tweede blog. Doordat ik jaren lang chronisch ziek geweest ben en niet fulltime kon werken, weet ik als geen ander hoe enorm belangrijk een fijn thuis is. Maar ik weet uit ervaring ook dat het niet voor iedereen even makkelijk is om van hun huis een fijn thuis te maken. Een huishouden runnen is zoveel meer dan alleen meer opruimen en schoonmaken en als het je niet goed lukt om alles georganiseerd te krijgen, kan dit alles je overweldigen waardoor er uiteindelijk helemaal niets meer uit je handen komt.

Herken jij je hier in? Dan ben je hier op de juiste plek.

Op OrganizedbyChristiana kun je terecht voor een fijne dosis inspiratie en motivatie om je te helpen om meer structuur te krijgen in je huishouden. Alles komt aan bod; opruimen en organiseren natuurlijk, maar ook de zaken die daarbij komen kijken. Het loslaten van spullen, het wegdoen van spullen, het verkopen van spullen. Wat te doen met dierbare herinneringen die je graag wilt bewaren? Wat te doen met een grote hoeveelheid erfstukken die plotseling in je huis staan? Waar laat je al je spullen wanneer je opeens noodgedwongen kleiner ben gaan wonen? Hoe zorg je er voor dat je altijd schone handdoeken in je kast heb? Maar ook: wat is nu een slimme manier om een kast in te delen, en hoe voorkom je nou dat je elke dag moet zoeken naar je spullen? Hoe maak je je huis weer gezellig? Per ruimte geef ik je echt praktische tips waar je vooralsnog zelf mee aan de slag kunt. Maar ik ga ook verder dan het praktische aspect. Want bij opruimen kunnen een hoop emoties loskomen, en juist dat maakt het voor sommige mensen ook zo lastig. Ik ga je aan het denken zetten. Wat maakt het opruimen voor jou nu zo lastig? Wat belemmert je, waar lopen je tegen aan, waar kun je hulp gebruiken? Dit alles met respect voor jou, je dierbare spullen en jouw manier van leven. Alleen jij bepaalt namelijk wat voor jou belangrijk en waardevol is, en alleen jij kan uiteindelijk de eerste stap zetten naar meer structuur en meer orde. Er is een verschil tussen iets ‘willen’ en iets ‘echt nodig hebben’. Maar soms is het lastig om het verschil te bepalen en lukt het niet om spullen los te laten. Het is voor mij echter niet belangrijk hoeveel spullen je wilt bewaren en hoeveel spullen je wegdoet. Het is voor mij belangrijk dat jij weer blij bent in je eigen huis. En dat op zo’n manier dat de spullen je niet overheersen.

In januari 2021 start ik met de opleiding tot Professional organizer. Dit betekent dat ik vanaf volgend jaar ook daadwerkelijk naar jou toe kan komen om je te helpen. Tegen die tijd zul je meer kunnen lezen over de pakketten die ik aanbied. Je mag mij altijd vrijblijvend mailen om te vertellen wat je wensen zijn, de mogelijkheden te bespreken en om te kijken naar wat ik voor jou kan betekenen. Tot die tijd nodig ik je graag uit om eens rond te kijken op de site om alvast inspiratie op te doen. En vergeet niet, elke dag kan een dag zijn om te beginnen met de dingen die jij graag wilt veranderen.