Je zelfverzekerd in je badpak voelen begint wellicht met een badpak dat goed past en lekker zit, maar gaat uiteindelijk om heel andere dingen.

Genieten

Ik ben dit jaar nog niet op het strand geweest, maar toen ik in mijn hoofd bezig was met het schrijven van deze blog moest ik denken aan de laatste keer dat ik vorig jaar zomer op het strand was. Dat was namelijk met mijn pomeriaan Sketch en een lieve vriendin. Het was in de periode dat ik net mijn eigen huis gekocht had na de scheiding en bezig was met de verbouwing. Dat was allemaal best heftig. Er was veel gebeurd en er kwam veel op me af in die maanden. Hoewel ik het hoofd wel boven water gehouden heb, merkte ik wel dat ik soms best gestrest was. Ik weet nog dat ik die dag op het hondenstrand was in Noordwijk en volop genoot van de zon die scheen, het ruisen van het water, het krijsen van de meeuwen en het goede gezelschap dat ik bij me had. Ik keek om me heen en zag allerlei verschillende lijven en iedereen had plezier. Omdat het een hondenstrand was waren er natuurlijk vooral heel veel honden en iedereen was aan het spelen of knuffelen met zijn of haar hond. Al die verschillende mensen, al die verschillende lijven, iedereen was aan het genieten en toen dacht ik: ja, hier gaat het om. Het is eigenlijk niet zo belangrijk of je vindt dat je te dik of te dun bent, dat je borsten te groot of je billen te klein zijn, dat je putten in je bovenbenen hebt of striae op je buik. Dat je te wit bent, of je knieën te knokig, of je tenen lelijk vindt. Het gaat niet om voldoen aan het perfecte plaatje, maar dankbaar en blij zijn met wat je hebt, wat je kunt, hoe je er uitziet, hoe je je voelt en dat je je lekker voelt in je eigen lijf, hoe je er ook uitziet. Zelfverzekerdheid in je badpak straal je vanzelf uit wanneer je lekker in je vel zit.

Zelfverzekerd in je badpak met badmode die lekker zit

Badmode is er voor ieder figuur, of je nu niks aan de verbeelding wilt overlaten of toch het één en ander wilt verhullen, bedekken of camoufleren. Je voelt je zelfverzekerd in je badpak wanneer je een badpak (of bikini…) draagt die lekker zit. Dan bedoel ik dus niet alleen badmode die mooi staat, maar vooral badmode die comfortabel zit. Waarbij je rustig een duik voorover kunt maken zonder dat je daarbij bang bent dat je je bovenstuk verloren bent wanneer je uit het water komt of continue aan je bandjes moet hijsen omdat die steeds afzakken. In principe koop je een badpak of bikini in je eigen confectiemaat. Badmode kan beter te strak dan te wijd zitten, want door water kan badmode wat wijder gaan zitten. Eén van de beste adviezen die ik ooit kreeg tijdens het kopen van een BH was dat je tijdens het passen even voorover moet buigen om te kijken of je borsten daadwerkelijk goed in je BH blijven zitten. Waarschijnlijk de eerste keer heel gênant om te doen, maar echt proberen hoor! Er is toch niemand die je ziet in die paskamer. Dit moet met een badpak of bikini ook zeker het geval zijn. Door een badpak of bikini te kiezen die strak om je lijf zit, voorkom je dat hij gaat rimpelen of bobbelen wanneer hij nat wordt. Bij zowel een bikini als een badpak is het vooral belangrijk dat de randen goed op de rug aansluiten. Over het algemeen zijn wat bredere bandjes comfortabeler dan smalle bandjes. Veel badmode is gemaakt van lycra, spandex of elastane. Dit zijn heel stretchbare materialen die maken dat badmode lekker zit. Ze zorgen er echter wel voor dat badmode wat sneller slijt.

Zelfverzekerd in je badpak met een goede voorbereiding

In je badpak of bikini over het strand lopen, laat niet veel aan de verbeelding over. Er zullen van tevoren wellicht honderd dingen zijn waar je je druk over maakt, maar dat een goede voorbereiding het halve werk is, wordt natuurlijk niet voor niets gezegd. Met een goede voorbereiding bedoel ik dus absoluut niet dat je je vanaf nu dagelijks in het zweet moet werken om dat zogenaamde bikini-lijf te krijgen. Iedere vrouw kan een bikini aan, dus elke vrouw heeft een bikini-lijf. Zo simpel is dat. Ik vind het echter wel fijn om me voor een dagje strand voor te bereiden. Mijn voeten verzorgen vind ik bijvoorbeeld heerlijk om te doen. Je kunt jezelf een heel simpele, maar doeltreffende pedicure geven met een voetvijl, een lekkere scrub, wat voetcrème en een leuk nagellakje. Door mijn benen, oksels en bikini-lijnen van tevoren te ontharen, voel ik mij ook al weer prettiger. Ik ben trouwens groot fan van de amandel douche-olie van L’Occitane. Ik gebruik nooit meer iets anders om mee te scheren. Vergeet ook vooral niet om jezelf goed in te smeren met een SPF. Zwem je veel, blijf dit dan gedurende de dag herhalen, zodat je niet verbrand. Wanneer jij op het strand loopt of zit of ligt en om je heen kijkt en al die verschillende mensen ziet genieten van elkaar, van hun kindjes, van hun hondjes, van hun me-time, dan zul je hoogstwaarschijnlijk zelf ook aan het genieten zijn. Al die verschillende lijven, vraag jezelf eens af of jij tegen één van van die andere vrouwen zou zeggen dat zij ‘er niet uitziet’, dat zij ’te dik of te dun is’ voor dat badpak dat ze draagt of dat zij zich ‘echt niet zou moeten durven te vertonen met die witte benen’. Nee, toch? Vraag jezelf dan maar eens af waarom je al die nare dingen wel tegen jezelf zou zeggen.

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

1 Comment

  1. Sinds ik een mooi badpak gevonden heb, voel ik mij veel zelfverzekerder dan toen ik een bikini droeg. Ik ga zelfs regelmatig naar het zwembad en ik vind het geweldig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.