The finer things in life.

Lust for life

Soms ontdek je wel eens een merk waar je direct helemaal verliefd op bent, en wat echt in je hoofd blijft zitten. Zó mooi, zó luxe, zó vrouwelijk, klassiek en tijdloos dat je het eigenlijk wel moet hebben! Dat heb ik dus met Rasa Lila. Ik ontdekte dit merk eind vorig jaar tijdens de officiële opening van de Lianne Tio luxury boutique in Rotterdam en sindsdien ben ik er helemaal weg van! Rasa Lila is een heel jong merk van een Nederlandse eigenaar. Het merk heeft duidelijke speerpunten, maar wat mij vooral aanspreekt is het feit dat Rasa Lila niet voor een bepaalde doelgroep wordt ontworpen, en al helemaal niet voor een bepaalde lééftijdsgroep. Rasa Lila zelf noemt hun doelgroep ‘Only them with a lust for life. Regal and refined, respectful and remarkable. For any woman who can appreciate the finer things in life’. Rasa Lila begint allemaal met een bijzondere ontmoeting die de founder heeft met een Peruaanse vrouw die traditionele alpaca shawls maakt. Hij vertelt hier later over; ‘It sparked something in me’. En die ‘spark’ resulteerde dus in Rasa Lila. Hij wilde dit moois met de rest van de wereld delen, en moois is het zeer zeker geworden. Rasa lila heeft op dit moment capes, omslagdoeken en shawls in het assortiment. Voor deze prachtige accessoires wordt alleen de beste alpacawol gebruikt. De omslagdoek is ontzettend zacht. Alpacolwol is dan ook een heel speciale soort wol. De wol van een alpaca is heel erg sterk, en heel erg zacht. Ten opzichte van schapenwol bijvoorbeeld is het ongeveer drie keer zo sterk. Wat verder zo bijzonder is, is dat alpacawol een andere structuur heeft dan schapenwol, waardoor het waterafstotend is en daarnaast heeft het isolerende eigenschappen. Als je dus een kledingstuk van alpacawol draagt, voelt het heerlijk warm (en zacht dus!) aan. Wat verder ook opvalt, is dat de cape heel ‘licht’ aanvoelt. Ik heb meerdere van dit soort omslagdoeken en capes, ook bijvoorbeeld van katoen, en het verschil in luchtigheid van het materiaal merk je dus écht. Ik vind de Rasa Lila omslagdoek een perfect accessoire voor een ’tussenseizoen’, dus zowel in de herfst als de lente, als het te fris is om zonder jas naar buiten te gaan, maar te warm is om echt een jas te dragen. Ik draag hier de Rasa Lila Miscanti in Turkish Sea en zoals je ziet heeft de omslagdoek goudkleurige knoopjes. Ik heb ervoor gekozen om de knoopjes in het midden te dragen, maar je kan de knoopjes natuurlijk ook op de schouder dragen. De omslagdoek is verkrijgbaar in één maat. Wat voor figuur je ook hebt, Rasa Lila past eigenlijk altijd. De omslagdoek is ook nog in één andere print verkrijgbaar.

Rasa Lila Miscanti Turkish Sea omslagdoek

Rasa Lila omslagdoek

rasa lila omslagdoek

Rasa lila turkish sea scarf

Rasa Lila Miscanti Turkish Sea scarf

Rasa Lila Miscanti Turkish Sea

Kokerrok Noa Noa | Blouse Noa Noa | Omslagdoek Turkish sea Rasa Lila via Lianne Tio Luxury | Tas Marina Raphael via Lianne Tio luxury | Zonnebril Marni via Lianne Tio luxury | Schoenen Mango

DRAAG JIJ WEL EENS EEN OMSLAGDOEK?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. Knipoog hairstyling & visagie, haar en make-up. All rights reserved. In samenwerking met Lianne Tio Luxury Rotterdam en The Harbour club Rotterdam.

13 Comments

 1. Ik draag in deze tijd van het jaar ook vaak een omslagdoek. Weliswaar kleuriger dan deze, maar ik begrijp je liefde hiervoor helemaal!

  1. Christiana says:

   Ja, ik zie ze natuurlijk bij jou ook regelmatig voorbij komen, van die kleurrijke vind ik ook altijd erg mooi!

 2. Wat een prachtige omslagdoek! Hij ziet er alleen al heerlijk zacht uit. Je outfit is prachtig en volgens mij ook helemaal jou.

  1. Christiana says:

   Hij voelt ook inderdaad heerlijk zacht aan, ik had nog niet eerder iets van alpacawol gedragen, maar je voelt inderdaad wel verschil, ook qua ‘gewicht’ wanneer je het vergelijkt met bijvoorbeeld katoen.

 3. Prachtige omslagdoek en foto’s! Ik draag eigenlijk nooit een omslagdoek maar zou dat wel willen gaan doen.

  1. Christiana says:

   Dankjewel Darina;-) Ik vind dit echt het perfecte seizoen ervoor. Zoals gisteren bijvoorbeeld was het toch wel geheel onverwachts super lekker weer, dan heb je eigenlijk niet echt een jas ‘nodig’, en dan is zo’n omslagdoek ideaal!

 4. Ohh wat mooi, dit past heel goed bij jou! Als ik zoiets zou “dragen” zou het er iets minder elegant uit zien 🙂

  1. Christiana says:

   Lief van jou Bianca, het voelde ook inderdaad helemaal ‘mij’ 😉

 5. Leuke weetjes over alpacawol! Zelfs waterafstotend. Slimme natuur is het eigenlijk. Die omslagdoek is zeker mooi en je draagt hem heel chique. Ik zou hetzelfde als Bianca hebben, dan zou het meer als een dekentje eruitzien als ik het koud heb. Maar leuk is ie zeker!

  1. Christiana says:

   Slim he?! Dat het veel warmte biedt, dat leek me al wel duidelijk, maar ik vond het ook verrassend om te horen dat alpacawol dus waterafstotend is. Dat is natuurlijk ook de reden dat die alpaca’s er altijd zo tevreden uitzien, die hebben nooit last van de regen en al helemaal niet van de kou;-)

 6. Wat een mooie look. Ik ben helaas allergisch voor wol. Mijn mama haakt stola’s dus die draag ik heel graag.

 7. Prachtige look en foto’s!

 8. Ik vind ‘em prachtig! Staat je ook erg goed. Hele mooie kleuren heeft ie ook en hij ziet er naast ontzettend luxe ook heel comfortabel uit. Ik draag eerlijk gezegd nooit omslagdoeken, geen idee waarom niet want ik heb het dus altijd koud, misschien maar eens verandering in brengen. Ik vind je ring met de blauwe steen trouwens prachtig en je nagels matchen zo te zien ook perfect met je outfit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.