Je tassen langer mooi houden begint allemaal met ze op te bergen op de juiste plek. En kijk ook eens naar wat je allemaal in je tas bewaart.

Geef je tas voldoende ruimte

Om je tassen langer mooi te houden, is het belangrijk dat je ze voldoende ruimte geeft. Je kunt je voorstellen dat een berg tassen creëren op de bodem van je kledingkast je tassen geen goed doet. Ik vind het zelf altijd prettig om tassen naast elkaar neer te zetten, maar je kunt ze ook neerleggen. Hoe leuk het trouwens ook is om tassen in het zicht te zetten, houdt er wel rekening mee dat het eigenlijk niet heel goed is voor je tas. Zeker als je bepaalde tassen nauwelijks gebruikt, zullen de tassen die altijd in het zicht staan, zoals bovenop je kledingkast, eigenlijk vooral stof happen. Ik vind het zelf echter ook leuk om bepaalde tassen in het zicht te hebben. Wat je dan kan doen is rouleren. Zet de ene keer je ene tas in het zicht, en een tijdje later pak je er weer een andere bij. Je kunt je tassen trouwens ook beter niet in direct zonlicht zetten, zoals op een vensterbank. Grote kans dat zonlicht jouw tas laat verkleuren.

Gebruik een dustbag om je tassen langer mooi te houden

Bij de wat luxere merken ontvang je altijd een dustbag bij de aanschaf van een tas. Het is natuurlijk een beetje onhandig om een tas die je erg regelmatig gebruikt elke keer weer in zo’n dustbag te stoppen, maar er zijn altijd modellen die je minder vaak gebruikt. Een dustbag voorkomt onnodige stof op je tas en gaat ook eventuele verkleuring tegen. Neem je je tas in een koffer mee op reis? Ook dan is het handig om je tas in een dustbag te stoppen voordat hij de koffer in gaat. Niet elke tas wordt geleverd met een dustbag. Een mooi alternatief daarvoor is een kussensloop. En je kunt natuurlijk ook een minder gebruikte tas in de dustbag van een veel gebruikte tas bewaren.

Haal je tas regelmatig leeg

Ook al ben je nog zo netjes, op de één of andere manier blijkt een tas toch altijd een verzamelplaats van rommeltjes te zijn. Het kan dan ook absoluut geen kwaad om je tas eens in de zoveel tijd helemaal leeg te halen en op te ruimen. Wat ik ook regelmatig doe als ik een tas helemaal leeg gemaakt heb, is de voering naar buiten trekken en die even stofzuigen. Het is dan dus wel belangrijk dat je tas echt helemaal leeg is en dat je niet per ongeluk haarspeldjes of muntjes opzuigt. Een tas gebruik je natuurlijk om spullen in mee te nemen. Maar wil je je tassen langer mooi houden, doe dat meenemen van spullen dan liever met beleid. Als je érgens heel vervelende vlekken van kunt krijgen, dan is het wel van make-up, zoals lipstick en lipgloss. Wil je je tassen langer mooi houden, zorg er dan voor dat er geen make-up lós in je tas rond slingert. Het kan zo maar zijn dat de dop van een lipstick los raakt en de lipstick de binnenkant van je tas ruïneert. Hetzelfde geldt trouwens ook voor rondslingerde pennen. Ik heb in één van mijn tassen ook een balpen streep staan en ik kan je vertellen, sindsdien heb ik altijd een pen in mijn make-up tasje, en slingert hij nooit meer los rond. Zo blijven je spullen zelf ook netjes. En over spullen ín je tas gesproken. Ook die wil je natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Ben je de trotse eigenaar van een nieuwe Iphone, zorg dan voor een iphone 12 pro max hoesje om ook je telefoon te beschermen en zo lang mogelijk mooi te houden. Neem je je lunch (vaak) mee in je tas? Kies liever voor een afsluitbaar lunchboxje, dan voor een zakje. Op deze manier voorkom je kruimels in je tas. Beter voor het milieu, en zo blijft je lunch trouwens ook een stuk lekkerder. Kijk ook uit met lege snoepverpakkingen, zeker van bijvoorbeeld (muesli)repen. Ook deze kunnen vervelende vlekken in je tas achterlaten.

Vul je tassen op en hang ze liever niet op

Om je tassen langer mooi te houden, kun je er ook voor kiezen om tassen op te vullen. Dit is voornamelijk van belang voor de wat grotere tassen en natuurlijk juist die tassen die niet al van zichzelf recht op blijven staan. Dit is van belang om de tas in vorm te houden. Mocht je je afvragen waar je de tas mee op kunt vullen? Ik doe het zelf vaak met iets zachts, zoals een handdoek, een oude pareo of een shawl. Je leest ook wel eens over tassen opvullen met kranten, maar omdat kranten heel vaak afgeven, zou ik dat zelf nooit doen. Hoewel het heel logisch klinkt om tassen op te hangen, kun je bepaalde tassen eigenlijk beter juist niet ophangen. Hierdoor kan er namelijk een knik in het hengsel komen die er nauwelijks uit te krijgen is. Dit geldt vooral voor tassen met zachte hengsels. Met tassen die bijvoorbeeld een ketting als hengsel hebben, heb je dit probleem minder gauw.

GEBRUIK JIJ VERSCHILLENDE TASSEN? OF HEB JE EEN FAVORIETE TAS DIE JE DAGELIJKS GEBRUIKT?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

12 Comments

 1. Ik draag vaak dezelfde tas als ik naar mijn werk ga maar ik wissel soms wel van tas. In mijn tas heb ik den bag in bag dat is zo handig! Ik bewaar ze allemaal netjes in een grote afsluitbare mand in dustbags.

  1. Christiana says:

   Voor mijn werk heb ik inderdaad ook altijd dezelfde tas;-)

 2. Goede tips. En een mooie tas ook trouwens! (En die heerlijke zonnige foto met open schoenen doet mij verlangen naar het voorjaar hihi!)

  1. Christiana says:

   Prachtig hè? Hij is van Magrì! Helaas heb ik hem alleen in bruikleen gehad voor een shoot, ik had hem graag aan mijn collectie willen toevoegen;-)

 3. Natascha - Beautyopinie says:

  Die dustbags doe ik dus altijd weg haha, zonde he? Sinds een jaar of 3 koop ik altijd bewust wat duurdere tassen (en dus veeeeel minder) en daar ben ik dan ook zuiniger op. Maak ze idd regelmatig leeg en heb er veel plezier van!

  1. Christiana says:

   Oh, echt? Wat zonde! En ze zijn juist zo handig, ook voor in je koffer voor andere spulletjes dan tassen;-)

 4. Ik pak altijd dezelfde tas al heb ik er meerdere. Maar per winter en zomer switch ik wel van tas. Mijn tassen heb ik in de kledingkast op de vloer gezet, blijven ze ook prima stofvrij.

  1. Christiana says:

   Nu gebruik ik ook vaak dezelfde tas, maar dat heeft ook te maken met het feit dat we nu niet echt dagjes weggaan of uitgaan. Want dan pak ik er dus vaak een andere tas bij.

 5. Ik heb een rugzak die ik het meest gebruik, omdat ik dan voor mijn rug in evenwicht loop. De andere tasjes staan netjes naast elkaar in de kast en is echt een van mijn favoriete plankjes uit de kast.

 6. Wat een handige tips! Ik gebruik eigenlijk meestal dezelfde tas, alleen in het weekend pak ik weleens een andere tas.

 7. Ik gebruik eigenlijk maar een tas. Ik heb nog een andere tas in mijn slaapkamer staan en die staat dus letterlijk (heel veel) stof te happen. Die moet ik echt eens opruimen in een dustbag dus bedankt voor de reminder!

 8. Handige tips! Vooral mijn tassen leegmaken moet ik echt eens vaker doen, ik vind daar meestal producten in waarvan ik niet eens meer wist dat ik ze had (voornamelijk lipsticks, lippenbalsems enz) x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.